5.12.12

Τα πιθανά... εμπόδια στον δρόμο του...

...μετά την σπουδαία νίκη με 2-1, επί της Αρσεναλ...
Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του το βράδυ της Τρίτης με τη νίκη επί της Άρσεναλ, "κλειδώνοντας" και την παρουσία του στους ισχυρούς του Europa League ενόψει της κλήρωσης για την φάση των "32" της διοργάνωσης.

Η ... ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση, ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και επικράτησε με 2-1, φτάνοντας τους εννέα βαθμούς στον όμιλό της, αλλά δεν έφταναν για να συνεχίσει στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πλέον, οι Πειραιώτες περιμένουν να δουν ποιες είναι οι ομάδες που μπορούν να βρεθούν στο διάβα τους και αυτό θα προκύψει από την τελική τους θέση στους ομίλους του Europa και από την συγκομιδή των ομάδων που βγήκαν τρίτες στο Champions League, αλλά είχαν χειρότερη συγκομιδή απ' αυτούς.
Οι Γκλάντμπαχ, Νάπολι, Ιντερ, Σπάρτα Πράγας και Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι σίγουρα δεύτερες στους ομίλους τους στο Europa και Αγιαξ με Ντιναμό Κιέβου θα είναι δεδομένα στις τέσσερις χειρότερες τρίτες από το Champions League.

Αυτές είναι οι πρώτες επτά ομάδες που θα μπουν σίγουρα στους 16 ανίσχυρους στις 20 Δεκεμβρίου για την κλήρωση του Ολυμπιακού, άρα θα είναι υποψήφιοι αντίπαλοί του.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας μέχρι να οριστικοποιηθεί η 16άδα των πιθανών του αντιπάλων από τα σημερινά ματς του Champions League και απ' αυτά της Πέμπτης για το Europa League, ευελπιστώντας πως θα υπάρξουν λιγότερο ισχυρές ομάδες και να έχουν ευνοϊκότερη κλήρωση.
Ως προς το Europa League υπάρχουν εκκρεμότητες στους υπόλοιπους ομίλους στους οποίους δεν έχει κριθεί είτε η πρόκριση είτε η πρώτη με τη δεύτερη θέση.

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Ανζί ή Λίβερπουλ ή Γιουνγκ Μπόις

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Θα είναι λογικά η τσέχικη Βικτόρια Πλζεν, εκτός αν νικήσει την Πέμπτη στην έδρα της την Ατλέτικο Μαδρίτης και στείλει τους Ισπανούς στους πιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού.

4ος ΟΜΙΛΟΣ: Μάλλον η Νιούκαστλ, εκτός αν νικήσει στο φινάλε την Μπορντό στην έδρα της και στείλει τους Γάλλους στους πιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού.

5ος ΟΜΙΛΟΣ: Στουτγκάρδη ή Στεάουα ή Κοπεγχάγη

7ος ΟΜΙΛΟΣ: Γκενκ ή Βασιλεία ή Βιντεότον

10ος ΟΜΙΛΟΣ: Τότεναμ ή Λάτσιο

12ος ΟΜΙΛΟΣ: Λεβάντε, εκτός αν κερδίσει την Πέμπτη στην έδρα της το Ανόβερο και στείλει τους Γερμανούς στους υποψήφιους αντιπάλους του Ολυμπιακού.

Και οι δύο εκ των ΜΠΑΤΕ, Ζενίτ, Κλουζ ή Γαλατασαράι, Σέλτικ ή Μπενφίκα, Τσέλσι.

Τέλος, να πούμε πως αν καταφέρει ο Παναθηναϊκός να τερματίσει στη δεύτερη θέση στον δέκατο όμιλο, τότε δεν μπορεί να κληρωθεί μαζί του ο Ολυμπιακός λόγω του ότι δεν μπορούν να πέσουν μαζί δυο ομάδες από την ίδια χώρα σε αυτή την φάση.

woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: