29.12.12

Δεν θα είναι υποψήφιος...


...στις επόμενες εκλογές...
Τη σκέψη του να μη θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εθνικές εκλογές εκμυστηρεύεται σε στενούς συνομιλητές του ο Κώστας Καραμανλής σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Ο πρώην Πρωθυπουργός απορρίπτει, χωρίς δεύτερη κουβέντα τις... συζητήσεις περί ανάληψης από τον ίδιο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν πολιτικά ορθό, δεδομένου ότι υπήρξε για μία πενταετία ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου.

Αυτές τις γιορτινές μέρες, εκτός από ευχές, ο Κώστα Καραμανλής, δέχεται τους προβληματισμούς και ακούει τις αγωνίες βουλευτών, κομματικών στελεχών και πρώην υπουργών. Αν και ο ίδιος έχει «κόψει» τη συζήτηση για ενδεχόμενη πρωτοβουλία παρέμβασης στις εξελίξεις, η πίεση από στελέχη και βουλευτές της ΝΔ παραμένει σταθερή.
Η απάντηση είναι η ίδια και μονότονη: «Στηρίζουμε τον αρχηγό της παράταξης και τον Πρωθυπουργό, στην προσπάθεια σωτηρίας της χώρας».

Ταυτόχρονα, ο κ. Καραμανλής στέλνει μέσω συνομιλιών του μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, να σταματήσει η εμπλοκή του ονόματός του στις εξελίξεις στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Εκεί ο Καραμανλής ξεχνά το φιλικό και παρείστικο ύφος του και γίνεται έξω φρενών», επισημαίνει ένας από τους πιο τακτικούς επισκέπτες του γραφείου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: