1.12.12

Ένας Βρετανός έκανε τον γύρο του κόσμου χωρίς να πετάξει...


Όχι 80 ημέρες, αλλά τέσσερα χρόνια χρειάστηκε ένας Βρετανός για να κάνει τον γύρο του κόσμου και, μάλιστα, χωρίς να πετάξει.

Ο Γκράχαμ Χιουζ είναι ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε και...
στα 201 κράτη του κόσμου, διανύοντας 160.000 μίλια, χρησιμοποιώντας μόνο λεωφορεία, βάρκες, ταξί, τρένα και τα δυο του πόδια.

Κατάφερε, μάλιστα, να ξοδεύει λιγότερα από 100 δολάρια την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το NBC New York, το οποίο επικαλείται το Christian Science Monitor, ο 33χρονος Βρετανός έφτασε στο Νότιο Σουδάν νωρίς μέσα στην εβδομάδα, ολοκληρώνοντας το ταξίδι του που διήρκεσε 1.426 ημέρες.

Ο 33χρονος άνδρας από το Λίβερπουλ είπε ότι αποφάσισε να πραγματοποιήσει το ταξίδι χωρίς να χρησιμοποιήσει αεροπλάνο «για να δει εάν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει από ένα άτομο που ταξιδεύει με μικρό κόστος».

Ο ίδιος ανέφερε τα καλύτερα και τα χειρότερα του ταξιδιού του.

Οι καλύτερες στιγμές ήταν: όταν κολύμπησε σε λίμνη με μέδουσες στο αρχιπέλαγος του Ειρηνικού στο Παλάου, όταν είδε έναν χώρο εκτόξευσης διαστημικού λεωφορείου της NASA, όταν χόρεψε με φυλές στη ζούγκλα της Παπούα Νέα Γουινέα.

Οι προκλήσεις: στη μέση του ταξιδιού αναγκάστηκε να γυρίσει σπίτι για να είναι με την οικογένειά του μετά τον θάνατο της μεγαλύτερης αδελφής του, το γεγονός ότι φυλακίστηκε για έξι ημέρες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό διότι αξιωματούχοι είχαν την υποψία ότι ήταν κατάσκοπος, καθώς και η πλοήγηση ανάμεσα σε νησιωτικές χώρες, έχοντας να αντιμετωπίσει απειλές από τους πειρατές.

Ο Χιουζ κατέγραψε, μάλιστα, τις περιπέτειές του σε ντοκιμαντέρ.

Έχοντας ολοκληρώσει το ταξίδι του στο Νότιο Σουδάν, θα παραμείνει εκεί μέχρι την Τετάρτη, οπότε θα επιστρέψει στο Λίβερπουλ. Και στο πνεύμα του ταξιδιού του, δεν θα πετάξει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: