12.12.12

Στην απλή αναλογική επιμένει ο Φ. Κουβέλης...


Την ανάγκη αλλαγής του εκλογικού συστήματος, με καθιέρωση της απλής αναλογικής, επανέλαβε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτης Κουβέλης, στην εισηγητική ομιλία του στη συνάντηση με αντιπροσωπεία δημοσιογράφων από...
χώρες της ευρωζώνης.

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε επίσης στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της χώρας, στην ανάγκη για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και στην κοινωνική προσαρμογή λόγω των αλλαγών που επιφέρουν τα μνημόνια στη χώρα.

Ο κ. Κουβέλης επισήμανε πως η Ελλάδα μετά τις αποφάσεις του Eurogroup έχει κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στο ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, επιβεβαιώνει ότι η έξοδος της χώρας από τη διακεκαυμένη ζώνη της χρεοκοπίας, προϋποθέτει την υλοποίηση του προγράμματος προσαρμογής και ταυτόχρονα την τροποποίησή του.

Πρόσθεσε ακόμη πως αυτή η διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης θα είναι διαρκής και θα συναρτάται με την εξέλιξη των ευρωπαϊκών πολιτικών αντιμετώπισης της κρίσης.

Ο κ. Κουβέλης επιπλέον στάθηκε στο σημείο αυτό στη θέση του κόμματός του πως σε αυτή τη δύσκολη πορεία, η χώρα χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα και υπογράμμισε το ρόλο που παίζει η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

Σε σχέση με τα αναπτυξιακά θέματα, είπε: "Διεκδικούμε την άμεση εκπόνηση ενός ειδικού προγράμματος αναπτυξιακών παρεμβάσεων και επενδύσεων για τη χώρα μας, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ώστε να συνδεθεί η δημοσιονομική προσαρμογή με την ανάπτυξη. Διεκδικούμε αναπροσανατολισμό των διαθέσιμων πόρων, ώστε να υπάρξει ένα δίχτυ κοινωνικής στήριξης και καταπολέμησης της φτώχειας".

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ περιέγραψε επίσης τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στη λειτουργία της δικαιοσύνης, στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: