1.12.12

Χρυσοχοΐδης: Η διαφωνία μου με τον Βενιζέλο...



Τη στρατηγική του διαφωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο υπογραμμίζει μέσω της «Εφημερίδας των Συντακτών» ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος εμφανίζεται εξαιρετικά αβέβαιος για τη συνέχιση της ύπαρξης του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι το κόμμα, «δεν έχει... υπογράψει αιώνιο συμβόλαιο με την Ιστορία».

Είχατε δηλώσει πρόσφατα ότι το ΠΑΣΟΚ με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στη διάλυση. Επιμένετε;
«Το ΠΑΣΟΚ, όπως κανένα κόμμα άλλωστε, δεν έχει υπογράψει αιώνιο συμβόλαιο με την Ιστορία. Τα κόμματα υπάρχουν όχι όσο θέλουν τα ίδια, αλλά όσο θέλουν οι κοινωνίες, οι δυνάμεις που τα στηρίζουν. Ωστόσο, με τη δήλωσή μου δεν είχα καμιά πρόθεση να προβλέψω το τέλος του, αλλά να μιλήσω για τον κίνδυνο να επέλθει αυτό, για τους λάθος λόγους. Όχι στη μάχη δηλαδή για την αναγέννηση της χώρας, αλλά λόγω αμφιταλαντεύσεων και υπαναχωρήσεων μπροστά στο ιστορικό καθήκον».

Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έχει ελπίδες να ανακάμψει ή μάταιος ο κόπος της ανασύστασης;
«Με τον Βενιζέλο διαφώνησα ανοιχτά σε θέματα στρατηγικής και τακτικής, αλλά θα ήταν αφελές να συναρτήσουμε τις όποιες πιθανότητες ανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ από το πρόσωπο του προέδρου και μόνον. Πρόκειται για συλλογική προσπάθεια, στην οποία βεβαίως χωρίς αμφιβολία ο πρόεδρος έχει τον πρώτο λόγο».

Αν δεν είναι ο αρχηγός το πρόβλημα, τότε ποια είναι η λύση;
«Η λύση, αν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια τέτοια λέξη, είναι να απαντήσουμε καθαρά στα ερωτήματα που μας απευθύνουν οι πολίτες, δηλαδή τι θέλουμε να κάνουμε, ποιους εκπροσωπούμε και γιατί και πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους στη σημερινή Ελλάδα».


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: