17.12.12

Εβδομάδα ταλαιπωρίας από τις κινητοποιήσεις στον κλάδο της Υγείας...

NEA
Εβδομάδα ταλαιπωρίας αυτή που ξεκινάει σήμερα για τους ασφαλισμένους καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί αλλά και φαρμακοποιοί εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους. Τα φαρμακεία θα ...
είναι σήμερα και αύριο κλειστά ενώ συνεχίζεται η αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Επιπλέον, οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ καλούνται γι' άλλη μια φορά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, καθώς θα πρέπει να τις πληρώνουν και στη συνέχεια με τις αποδείξεις να ζητούν από το Ταμείο μέρος των χρημάτων τους.

Κι αυτό επειδή οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί προχωρούν σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών μέχρι πλήρους αποπληρωμής όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν, εκτός από το αρμόδιο για το διάλογο, υπουργείο Υγείας, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να βρεθεί, όπως αναφέρουν μια οριστική λύση στο ζήτημα σωστής λειτουργίας και βιωσιμότητας του ΕΟΠΥΥ.
Στο «χορό» των κινητοποιήσεων και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των αποδοχών τους, την κατάργηση, όπως σημειώνουν, κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης, και την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ του ταμείου τους ΤΣΑΥ.

Σε αυτό το πλαίσιο, κλείνουν σήμερα τα ταμεία των νοσοκομείων, ενώ για αύριο ο κλάδος αποκαλεί «Ημέρα νοσοκομείου», προγραμματίζονται συζητήσεις για την Υγεία με τοπικούς φορείς, δήμους, σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους.

Την Τετάρτη τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Την Παρασκευή οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν με νέες μετά τις γιορτές.

Συμμετοχή στην απεργία, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 19 Δεκεμβρίου, αποφάσισε και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αντιδρώντας στα προσφάτως ανακοινωθέντα μέτρα, «που εκπορεύονται από το Πολυνομοσχέδιο - Μνημόνιο 3 και είναι καταλυτικά για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: