10.12.12

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προτείνουν απλή αναλογική...



Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει μαζί με τη ΔΗΜΑΡ την απλή αναλογική, όπως δήλωσε, στον Αθήνα 9.84 ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος αποτελεί τον αντ’ αυτού του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ιπποκράτους.

«Αν αγαπάμε την πατρίδα, οφείλουμε να... κατευθυνθούμε σε ένα αναλογικό εκλογικό σύστημα, προκειμένου να μην υπάρχουν τέτοια διλήμματα. Δεν είναι η απάντησή μου αυτή στο ενδεχόμενο της πόλωσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουλόπουλος και πρόσθεσε: «Θα σας πω καθαρά. Η εμπειρία των τριών τελευταίων ετών απέδειξε ότι το μπόνους που δίνει ο εκλογικός νόμος είναι ένα πρόσκαιρο καταφύγιο για την κυβερνητική πλειοψηφία. Γιατί μέχρις ότου βγει η Ελλάδα από την κρίση, πρέπει να υπάρξουν πλειοψηφίες στην κοινωνία... Η Ελλάδα, επί μια δεκαετία περίπου, πρέπει να κατανοήσει - και εδώ είναι καθοριστικός ο ρόλος των πολιτικών δυνάμεων – ότι δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από τα συναινετικά σχήματα».

Στο ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΔΗΜΑΡ θα προτείνει την απλή αναλογική, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Ναι. Και πρέπει να δούμε σοβαρά και την ψήφο των μεταναστών και των αποδήμων» και πρόσθεσε: «Ένα όριο πρέπει να υπάρχει, προκειμένου να αποφευχθεί ο πολυκερματισμός που δεν ευνοεί την υγιή δημοκρατία... Ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο σχέδιο. Υπάρχει και μια εκδοχή για ύπαρξη ενός μικρού μπόνους που θα παίρνει η συνεργασία των κομμάτων η οποία καταλήγει σε κυβερνητικό συνασπισμό. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές που μπορούν να βοηθήσουν τα πράγματα να πάνε μπροστά. Θέλω να μιλήσω και για μια δεύτερη θεμελιώδη επιλογή ενός νέου εκλογικού νόμου που αφορά στην ψήφο των αποδήμων... Πρέπει να δώσουμε δικαίωμα ψήφου στον απόδημο ελληνισμό για να τον φέρουμε πιο κοντά στην προσπάθεια να ξεπεραστεί η κρίση και στα νέα παιδιά που αναζητούν την τύχη τους στην Ευρώπη και την Αμερική. Να ψηφίζουν δηλαδή στις πρεσβείες».

real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: