24.12.12

Μαχαίρια και επιθέσεις σε μικρά παιδιά για τα λεφτά από τα κάλαντα!...


Δίχως καμία ντροπή, άγνωστοι, στις περισσότερες περιπτώσεις, δράστες επιτέθηκαν και, με την απειλή μαχαιριών ή τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας, αφαίρεσαν από ανήλικα παιδιά τις εισπράξεις τους από τα κάλαντα.

Πρόκειται ασφαλώς για...
ένα φαινόμενο, που ανησυχεί γονείς και μαθητές και είναι ενδεικτικό της κατάστασης που βιώνει η κοινωνία μας…

Έτσι λοιπόν, τη Δευτέρα, παραμονή Χριστουγέννων, δύο 16χρονοι και ένας 19χρονος συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για τη ληστεία που σημειώθηκε, το πρωί, στην Καλαμαριά, σε βάρος τριών μαθητών που έλεγαν τα κάλαντα.

Η αστυνομία, έπειτα από έρευνες, εντόπισε και συνέλαβε τους δράστες. Οι νεαροί κατηγορούνται ότι, λίγο μετά τις 9 το πρωί, με την απειλή μαχαιριού, άρπαξαν 25 ευρώ από τα 12χρονα θύματά τους, ποσό που είχαν συγκεντρώσει νωρίτερα, ψάλλοντας τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Ληστείες εις βάρος ανηλίκων πραγματοποίησαν άγνωστοι και σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, με σκοπό να τους αποσπάσουν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει από τα κάλαντα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα καταγεγραμμένα περιστατικά είναι τα εξής:

– Στην Καλλιθέα, στην οδό Ζερβού, στις 10.30 π.μ., τρία άτομα αφαίρεσαν από δύο ανήλικους τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει από τα κάλαντα.

– Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε στα Πατήσια, στην οδό Σλήμαν, με θύματα δύο 15χρονους, από τους οποίους πήραν 150 ευρώ και τα κινητά τους τηλέφωνα.

– Στο Παλαιό Φάληρο, στην οδό Ανδρομάχης, δύο ληστές έκλεψαν τα χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο από έναν 10χρονο και έναν 12χρονο με απειλή μαχαιριού, ενώ και στις 14:00, επίσης στο Π. Φάληρο, στην οδό Ίριδος, σημειώθηκε και δεύτερο περιστατικό, με θύματα δύο ανήλικους.

– Τέλος, στις 13:10 στο Νέο Ψυχικό, στην οδό Καλπακίου, δύο άτομα αφαίρεσαν από ανηλίκους τα χρήματα από τα κάλαντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: