22.12.12

«Μαζεύετε αποδείξεις»...

Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν και το 2013 την υποχρέωση να συλλέγουν αποδείξεις τόνισε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας στην... εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Ο υφυπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στο θέμα των αποδείξεων είπε ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα το 2013 την υποχρέωση να συλλέγουν αποδείξεις ώστε να μην επιβαρυνθούν με πρόσθετο φόρο.

«Οι μισθωτοί πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις για το 2013» είπε, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό πρεπει να γίνεται ανεξαρτήτως εισοδήματος, στα πλαίσια της αύξησης της φορολογικής συμμόρφωσης ως προς την είσπραξη του ΦΠΑ.

Αναφερόμενος στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων είπε πως πρώτα θα προχωρήσει η επέκταση της εφαρμογής των αντικειμενικών αξιών το 2013 σε περιοχές που δεν υπάγονται στο σύστημα και ακολούθως θα υπάρξει αναπροσαρμογή τους.

Σε ερώτηση για το εάν το 2013 θα αυξηθούν οι αντικειμενικές τιμές ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε: «Δεν έχουμε τέτοιο στόχο. Για να πάμε σε ένα αυτόματο μηχανισμό αναπροσαρμογής των τιμών θα πρέπει να εντάξουμε όλες τις περιοχές ».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως οι αλλαγές προϊσταμένων στις Εφορίες θα γίνουν με αξιοκρατικά και όχι με κομματικά κριτήρια και προανήγγειλε την πλήρη ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού και διαρκείς ελέγχους από την Εφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: