3.12.12

Ντινόπουλος: Μανδαρίνοι στο υπουργείο Οικονομικών...

Για μανδαρίνους του υπουργείου Οικονομικών, και για συνήθη υποζύγια που επιβαρύνονται έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος αναφερόμενος υπό διαμόρφωση φορολογικό νομοσχέδιο. «Ας...
κάτσουν να τα βάλουν κάπου να βρουν τα ισοδύναμα, ας ρωτήσουν και εμάς τους βουλευτές, κάτι θα έχουμε να τα πούμε» δήλωσε για το ΥΠΟΙΚ, εκτιμώντας ότι φορολογικά μέτρα όπως η κατάργηση του αφορολογήτου στους τρίτεκνους δε θα υλοποιηθούν.

«Η ΝΔ δεν ήταν ποτέ ακραίο νεοφίλελευθερο κόμμα, η κατάργηση του αφορολογήτου στους τρίτεκνους και η κλίμακα 45% για τους μισθωτούς νομίζω ότι δεν μπορούν να περάσουν. (...) Η ΝΔ τάσσεται υπέρ της μείωσης των φόρων» σχολίασε ο βουλευτής.

«Κάποιοι με διαρροές θεώρησαν σκόπιμο να τρομοκρατήσουν την κοινωνία. Αν καταργηθεί το αφορολόγητο στους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους πόσα θα εισπράξει το κράτος; δεν είναι πολλοί» διερωτήθηκε.

Το μέλος Πολιτικής Γραμματείας Κώστας Πουλάκης έκανε λόγο για άδικο φορολογικό νομοσχέδιο με αναδιανομή υπέρ των πλουσίων, που δημιουργεί έκρηξη. «Δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί ο κόσμος δε θα έχει έσοδα το κράτος, ήδη από το 2012 το 30% δεν ανταποκρίνεται ούτε στις ρυθμίσεις των δόσεων. Θα έρθουν νέα μέτρα γιατί το πακέτο το σημερινό δε βγαίνει» σημείωσε.

Αναφερόμενος εξάλλου στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος τόνισε ότι έγινε εμβάθυνση στο λόγο του ΣΥΡΙΖΑ. «Περνάμε από το ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών στο ΣΥΡΙΖΑ των μελών» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι καλό θα ήταν να μην υπήρχαν δυο ψηφοδέλτια για τη νέα Κεντρική Επιτροπή.

Από την πλευρά του, το μέλος εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης διευκρίνισε ότι τα νέα φορολογικά μέτρα θα ισχύσουν από το 2014. «Η κυβέρνηση δεν είναι πέντε μηνών, όλα είναι μπροστά» σημείωσςε.

Τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ προσέρχεται στο διάλογο με τη φιλοσοφία «περισσότεροι φόροι από όλους λιγότεροι από τον καθένα». Πρόσθεσε ότι αυξάνεται η φορολογία στα κέρδη των επιχειρήσεων από 20% στο 26%...
skai

Δεν υπάρχουν σχόλια: