12.12.12

Θετική η εισήγηση του Βερολίνου για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα...

Εν όψει Eurogroup...
Η κυβέρνηση της Γερμανίας, εν όψει της συζήτησης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, εξέφρασε τη συμφωνία της για την καταβολή της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα καθώς μετά το επιτυχημένο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων θεωρεί ότι το χρέος της Ελλάδας θα...
βρεθεί σε βιώσιμα επίπεδα.

Σε επιστολή του προς την επιτροπή προϋπολογισμού της Μπούντεσταγκ ο υφυπουργός Οικονομικών, Στέφαν Κάμπετερ, επισημαίνει ότι οι αλλαγές στο πακέτο βοήθειας και το επιτυχημένο πρόγραμμα επαναγοράς σημαίνουν ότι τα επίπεδα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους είναι τέτοια ώστε η Γερμανία να υποστηρίξει την καταβολή της επόμενης δόσης στην Ελλάδα.

Ο υφυπουργός εκτιμά ότι με το πρόγραμμα θα οδηγήσει σε μείωση του χρέους κατά 9,5% το 2020 ενώ προσθέτει ότι οι «άλλες προϋποθέσεις για την καταβολή επιπλέον οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα έχουν εκπληρωθεί».

Η επιστολή, όπως μεταδίδει το Reuters, τονίζει ότι, με φόντο «τις επιτυχημένες αλλαγές στην υλοποίηση του προγράμματος βοήθειας», το πρόγραμμα επαναγοράς και την ανάλυση βιωσιμότητας, η γερμανική κυβέρνηση «υποστηρίζει την καταβολή της δόσης».

Εν τω μεταξύ, το ολλανδικό κοινοβούλιο απέρριψε με μεγάλη πλειοψηφία την πρόταση που είχε υποβάλει βουλευτής ζητώντας να μπλοκαριστεί η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα.

Τα περισσότερα κόμματα στην Κάτω Βουλή καταψήφισαν την πρόταση που υπέβαλε ο βουλευτής Τόνι φαν Ντέικ από το ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα της Ελευθερίας του Χέερτ Βίλντερς.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε είχε καλέσει τους βουλευτές να μην υπερψηφίσουν την πρόταση.

Όπως αναμενόταν, τα περισσότερα κόμματα τάχθηκαν υπέρ της νέας συμφωνίας για το ελληνικό χρέος στην οποία κατέληξαν τον περασμένο μήνα οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: