10.12.12

Ποιος διευθύνει την ορχήστρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας;...


Η κυβέρνηση, μετά τα όσα θετικά για την οικονομία συνέβησαν στις Βρυξέλλες, πρέπει πλέον να κυβερνήσει δυναμικά για να «ξανακερδίσει» τους Έλληνες, οι οποίοι της εμπιστεύτηκαν τις τύχες τους. Η ...

σημερινή ελληνική πραγματικότητα απαιτεί σταθερά και ρεαλιστικά βήματα και όχι ιδεαλιστικές κορόνες. Δυστυχώς, υπάρχουν τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα κόμματα πολιτικοί και μη οι οποίοι έχουν παραμείνει στο παρελθόν και ακόμα και σήμερα προσπαθούν να φτιάξουν πελατεία και να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους οι οποίες δεν είναι απαραίτητο να είναι οικονομικές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα κομματιού της κυβέρνησης , το οποίο χρειάζεται παρέμβαση για να λειτουργήσει στην κατεύθυνση που προαναφέρθηκε είναι το υπουργείο Άμυνας. Πρόσφατα δημοσιεύματα και αντιδράσεις τόσο της πολιτικής όσο και της στρατιωτικής ηγεσίας δείχνουν, ότι υπάρχουν πολλοί που θέλουν να δείχνουν ότι «διευθύνουν την ορχήστρα», αντί ενός.

Ο υπουργός στο τέλος θα επωμιστεί όλο το κόστος, γιατί είναι ο μόνος εκλεγμένος, πρέπει να αντιληφθεί λοιπόν, ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για εξυπηρετήσεις προκατόχων του στο υπουργείο, ούτε για ανοχή υφυπουργών που δεν προσφέρουν, κατά κοινή ομολογία, αυτά για τα οποία τοποθετήθηκαν στις θέσεις που κατέχουν αντί άλλων εκλεγμένων από τον λαό.



Βέβαια, είναι μία τακτική η τήρηση «χαμηλών τόνων» από την πλευρά του, αλλά στο συγκεκριμένο υπουργείο η τακτική αυτή ερμηνεύεται ως αδυναμία και δημιουργεί άσχημη εικόνα μεταξύ των στελεχών των ΕΔ. Τα στελέχη περιμένουν από τον υπουργό τους να τα βοηθήσει να ξεπεράσουν έστω μερικά από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που τους δημιούργησε η κρίση και αντί αυτού εισπράττουν ανέξοδες κορόνες από τους αρχηγούς, που μετά από λίγες μέρες κανείς δεν θυμάται και το σπουδαιότερο, οι κορόνες αυτές δεν λύνουν κανένα από τα ήδη γνωστά προβλήματα ούτε στα οικονομικά, μηδέ στα επιχειρησιακά.

Υφυπουργοί και αρχηγοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το κενό που σκόπιμα έχει δημιουργηθεί στο υπουργείο, για τους δικούς του λόγους ο καθένας, που σε κάθε περίπτωση δεν είναι επωφελεία του συνόλου. Οι κύριοι αυτοί είναι ζωντανές νάρκες γιατί δεν ασχολούνται με τη συνδρομή στο έργο του υπουργού, δεν έχουν διατυπώσει δημόσια προτάσεις για την ανακούφιση των «δεινά χειμαζόμενων» στελεχών αλλά ορισμένοι εξ αυτών περιορίζονται μόνο σε διαπιστώσεις για την υστεροφημία τους.

Ο υπουργός πρέπει να μεταφέρει την πραγματική εικόνα του υπουργείου στον πρωθυπουργό ώστε όταν θα πάρει τις αποφάσεις του, να μην επηρεαστεί και να απομακρύνει επιτέλους τα εξωκοινοβουλευτικά βαρίδια από το υπουργείο και να επιτρέψει στις ΕΔ να αποκτήσουν μία πραγματική Ηγεσία και όχι «ηγέτες» που δεν έχουν συνειδητοποιήσει, δυστυχώς, την αξία και τις υπευθυνότητες της θέσης που κατέχουν...
 http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: