18.12.12

Σύσκεψη Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης...

Το βράδυ στο Μαξίμου...
Η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας μπροστά στο νέο τοπίο που διαμορφώθηκε με την απόφαση για εκταμίευση της δόσης των 52,5 δισ. ευρώ, αναμένεται να εξεταστεί στη...
νέα σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά με τους κυβερνητικούς εταίρους Βαγγέλη Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, απόψε στις οκτώ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας που συνυπέγραψαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μετά τις εκλογές του Ιουνίου, με το βάρος να πέφτει πλέον στην ανάπτυξη και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, αποτελεί κοινό τόπο για τους τρεις αρχηγούς, ενώ θεωρείται αναγκαία κίνηση και σε πολιτικό επίπεδο προκειμένου ο κυβερνητικός συνασπισμός να διευρύνει τον ζωτικό χώρο του και τον χρονικό ορίζοντά του.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί και η προώθηση των μεταρρυθμίσεων, καθώς ο πρωθυπουργός θεωρεί κρίσιμο να μη χαθεί ούτε μία ημέρα από τον κυβερνητικό σχεδιασμό και η χώρα να κεφαλαιοποιήσει τα οφέλη από την αλλαγή κλίματος που καταγράφεται στην Ευρώπη για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Στη σύσκεψη αναμένεται να κατατεθούν και προτάσεις για τον συντονισμό, την καλύτερη παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου και την ενίσχυση της τρικομματικής συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: