19.12.12

Χάνει την έδρα του βουλευτής της ΝΔ!...


Έντονο παρασκήνιο και... αλληλοκαρφώματα στο δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας
Η απουσία του βουλευτή και δημοτικού συμβούλου Λάρισας Χρήστου Κέλλα από το δημοτικό συμβούλιο της 14ης Δεκεμβρίου δημιουργεί θέμα, τόσο στον ίδιο, όσο και στην...
παράταξη της πλειοψηφίας. Το όλο θέμα συνίσταται επειδή η απουσία Κέλλα ήταν η τρίτη κατά σειρά, και ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον Καλλικράτη (άρθρο 68 παράγραφος 3) μπορεί να του επιβληθεί σύμφωνα με τις τη διαδικασία του άρθρου 234 του ίδιου κανονισμού, η πειθαρχική ποινή της αργίας ή ακόμη και η ποινής της έκπτωσης. Έννομο συμφέρον στη συγκεκριμένη υπόθεση έχει ο πρώτος επιλαχών του ψηφοδελτίου Χρήστος Αγορίτσας ο οποίος αναμένεται να κάνει χρήση του κανονισμού.

Το παρασκήνιο

Η τρίτη κατά σειρά απουσία του Χρήστου Κέλλα από το δημοτικό συμβούλιο δημιούργησε τις προηγούμενες μέρες ένα ολόκληρο παρασκήνιο, αφού πολλοί ήταν αυτοί που προέβλεπαν πως δεν θα χρεωνόταν τελικά «απουσία» στον βουλευτή, μιας και κατά τη διάρκεια του βρίσκονταν στη Λάρισα.

Οι «ψίθυροι» όμως τόσο στο εσωτερικό της παράταξης της πλειοψηφίας, όσο και στο εσωτερικό της παράταξης Σάπκα, καθώς επίσης και η αδιαπραγμάτευτη στάση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θ. Μητσιού, οδηγούν, όπως όλα δείχνουν, σε ένα ακόμα μέτωπο ανάμεσα στον Χρήστο Κέλλα και τον Χρήστο Αγορίτσα. Η όλη υπόθεση προκαλεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι πολλοί εκείνοι που υποστηρίζουν πως ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης δεν επιθυμεί, ειδικά αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, την είσοδο Αγορίτσα στο δημοτικό συμβούλιο. Το πλέον σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη υπόθεση θα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

 larissanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: