12.12.12

Παρέμβαση Πεπόνη για τα υπέρογκα χρέη των Δήμων προς την ΕΥΔΑΠ...

Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τα χρέη των Δήμων προς την ΕΥΔΑΠ, εξαιτίας των οποίων υπάρχει πλέον κίνδυνος να αυξηθούν τα τιμολόγια νερού, προκειμένου η εταιρεία να ...
μην «βουλιάξει».

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» ο κ. Πεπόνης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας την οποία θα διενεργήσει ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα χρέη Δήμων και του Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ «χωρίς τις προσαυξήσεις φθάνουν τα 522 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 222 εκατομμύρια ευρώ περίπου προέρχονται από τους δήμους».

Ακόμη, «η ΕΥΔΑΠ διεκδικεί χρήματα από έργα που έχουν γίνει στο παρελθόν, κατά το διάστημα 2000-2008 και 2009-2010, τα οποία υπολογίζονται στα 360 εκατομμύρια ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό προέρχεται από καταναλώσεις νερού που δεν έχουν πληρωθεί από το Δημόσιο και από τους δήμους της Αττικής, οι οποίοι αγοράζουν το νερό από την ΕΥΔΑΠ αλλά δεν το πληρώνουν αν και εισπράττουν το αντίτιμο από τους δημότες τους. Επιπλέον, τα χρέη των δήμων αυξάνονται κάθε μήνα κατά 2-3 εκατομμύρια ευρώ».

Με αφορμή αυτό το δημοσίευμα ο εισαγγελέας θα διερευνήσει εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απιστίας από την πλευρά των αρμοδίων της ΕΥΔΑΠ σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως δεν διεκδίκησαν την πληρωμή των χρεών και του αδικήματος της υπεξαίρεσης από την πλευρά των Δήμων που δεν πλήρωσαν τους λογαριασμούς τους....

Δεν υπάρχουν σχόλια: