17.12.12

Πολυεθνικές γκρίνιες από όσους δεν κλήθηκαν στο Μαξίμου...


Έντονη δυσφορία εκφράζουν εκπρόσωποι μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων για τη μη πρόσκληση τους στη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, μιλώντας ξεκάθαρα για προσκλήσεις που έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με... πηγές  , έντονη είναι η δυσφορία επιχειρήσεων όπως η Dixons (η πρώτη στον κλάδο ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών), η LIDL (είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα discount στη χώρα και πρώτη σε τζίρους στο λιανεμπόριο), η Media Markt, η MAKRO, η Praktiker ή οι έχουσες παραγωγική βάση στην πατρίδα μας Friesland ΝΟΥΝΟΥ, Henkel, Jakobs Suchard και Colgate Palmolive οι οποίες αν και πολύ μεγάλες σε μέγεθος και με μεγάλες επενδύσεις, δεν βολιδοσκοπήθηκαν καν για μια τέτοια επαφή. Μάλιστα εκπρόσωποι της αγοράς αναφέρονται σε «προσκλήσεις που έγιναν σε επιχειρήσεις που εγκαλούνται για καρτέλ όπως για παράδειγμα στα τσιμέντα) ενώ την ίδια στιγμή δεν κλήθηκαν επενδυτές εγνωσμένης αξίας καιμε πλήθος απασχολούμενων στην Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο πως ο διευθύνων σύμβουλος μεγάλης πολυεθνικής που μίλησε  ζητώντας την ανωνυμία του υπογράμμισε πως «αυτές οι επιλεκτικές προσκλήσεις έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση την διοίκηση μας στην Ελλάδα η οποία τώρα πρέπει να απολογηθεί στα κεντρικά γραφεία για τη μη πρόσκλησή της».

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της εταιρείας Friesland η οποία μετ’ επαίνων εγκαινίασε νέα μονάδα στην Πάτρα πριν από μήνες σε εκδήλωση μάλιστα που διαφημίστηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης. Η διοίκηση της επιχείρησης δεν κλήθηκε καν στη συνάντηση στο Μαξίμου σε μια κίνηση που μόνο σαβουάρ βιβρ δεν υποδηλώνει
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: