6.12.12

Απεβίωσε η μητέρα του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ...

Πέθανε σε ηλικία 103 ετών η Ελισάβετ Μέρντοχ, μητέρα του Αυστραλού μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ και μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Αυστραλίας.

Η... Ελισάβετ Μέρντοχ, που γεννήθηκε το 1909, πέθανε ήσυχα στο φημισμένο αγρόκτημά της Cruden Farm έξω από τη Μελβούρνη. Ενέπνευσε γενιές και γενιές Αυστραλών με τη φιλανθρωπία της και την αφοσίωσή της στην παροχή βοήθειας στους μη-προνομιούχους, στους επιστήμονες και στους καλλιτέχνες.

Ο άνδρας της Κιθ Μέρντοχ ήταν εκδότης του συγκροτήματος Herald and Weekly Times και 42 ετών όταν είδε φωτογραφία της σε ηλικία 18 ετών σε ένα από τα έντυπά του. Την ερωτεύτηκε και την παντρεύτηκε το 1928. Για γαμήλιο δώρο τις έδωσε το αγρόκτημα Cruden Farm όπου, ανάμεσα σε υπέροχους κήπους, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της.

Μεταξύ άλλων η Μέρντοχ αφήνει πίσω της το Νοσοκομείο Παίδων της Μελβούρνης, το Μέρντοκ Ινστιτούτο Ερευνών για Παιδιά και διάφορες αίθουσες για συναυλίες, πινακοθήκες και άλλα κέντρα πολιτισμού της Μελβούρνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: