11.12.12

Απάντηση Δένδια για τους οπλισμένους βουλευτές...


«Η είσοδος και κίνηση των βουλευτών πραγματοποιείται χωρίς κανένα περιορισμό στο Μέγαρο της Βουλής» διευκρινίζει με έγγραφη απάντηση του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Η ... απάντηση του υπουργού ήρθε κατόπιν ερωτήματος του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για το «φαινόμενο κυκλοφορίας οπλισμένων βουλευτών στους χώρους του κοινοβουλίου».

Πέραν αυτών ο κ. Νίκος Δένδιας στην απάντησή του επισημαίνει ότι «για τους επισκέπτες αστυνομικούς, εργαζόμενους και λοιπούς συνεργάτες βουλευτών που νομίμως οπλοφορούν, σας ενημερώνουμε ότι αυτοί εισέρχονται στον χώρο της Βουλής σύμφωνα με συγκεκριμένη διαδικασία ελέγχου, με προϋποθέσεις και περιορισμούς που προβλέπονται κατά περίπτωση.
Ειδικότερα:

- οι αστυνομικοί συνοδοί ασφαλείας κ.κ. Πρωθυπουργού, Προέδρου της Βουλής και αρχηγών κοινοβουλευτικών κομμάτων εισέρχονται ελεύθερα σε όλους τους χώρους του Μεγάρου της Βουλής εφόσον είναι εφοδιασμένοι με ειδική κάρτα διαπίστευσης

- η διαπίστωση τυχόν κατοχής όπλου ή οποιουδήποτε αντικειμένου, που εμπίπτει στην κατηγορία όπλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 216801993 και τα οποία νομίμως φέρονται από τους προτιθέμενους να εισέλθουν στο Μέγαρο της Βουλής παραλαμβάνονται στα σημεία ελέγχου, ασφαλίζονται στο ερμάριο, καταγράφονται σε ειδικό βιβλίο και στον κάτοχό τους επιδίδεται απόδειξη παραλαβής, με την επίδειξη της οποίας παραλαμβάνονται κατά την αποχώρησή του».

alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: