22.12.12

EBZ: Έκλεισαν οι προσφορές, ακολουθούν οι αξιολογήσεις...

Tης Άννης Καρολίδου
Σιγή ιχθύος τηρούν ο ειδικός εκκαθαριστής της ΑΤΕ και ο σύμβουλος για την πώληση του 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, για το ποιοι τελικά από τους ενδιαφερόμενους, κατέθεσαν προσφορές.
Σύμφωνα όμως με...
μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες της Voria.gr, προσφορά κατέθεσε εκ νέου η πολωνική Polski Cukier ( είχε συμμετάσχει και στον πρώτο διαγωνισμό για την πώληση του πακέτου της ΑΤΕ), ενώ επανέκαμψαν με προσφορές η σερβική Sunoko του κ. Κότστιτς και η βουλγαρική Litex. Aπό τους νέους αυτού του δεύτερου διαγωνισμού, δεσμευτική προσφορά τελικά φαίνεται πως κατέθεσε η γαλλική συνεταιριστική ζαχαροβιομηχανία Cristal Union.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν στάθηκε δυνατόν να διασταυρωθεί η πληροφορία για τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη και εάν μέσα στις προσφορές υπάρχει και μία πέμπτη, της δικής του Donskoy Tabak.

Όπως έμαθε η Voria, gr, υπήρχαν μέχρι κάποια στιγμή σκέψεις να καταθέσουν από κοινού προσφορά η Cristal Union με την Polski, κάτι που δεν προχώρησε, ενώ σήμερα στη Σερβία, ο κ. Κόστιτς ανακοίνωσε την κατάθεση πρότασης για την ΕΒΖ.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση η οποία πιθανότατα θα δοθεί στη δημοσιότητα την ερχόμενη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι αυτοί που είχαν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον , ήταν οι:

-Cristal Union (γαλλική)
-Louis Dreyfus Commodites (ελβετική)
-Suedzucker (γερμανική),
-Polski Cukier (πολωνική)
-Litex (βουλγαρική),
-Sunoko (σερβική )
-Sfir SpA (ιταλική),
-Donskoy Tabak (ρωσική )
-Επίλεκτος ( ελληνική).
voria.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: