7.12.12

Το fast track ξεπούλημα της Κατεχάκη...


Κι ο πόλεμος του Μουρούτη "κατά των άθλιων διεφθαρμένων συνδικαλισταράδων της ΕΡΤ" ...

Με εντολή Αντώνη Σαμαρά, οδεύει προς ξεπούλημα το χρυσοφόρο οικόπεδο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη. Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε λάβει την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση της ΕΡΤ ότι...

το θέμα παγώνει προσωρινά, παραδόθηκε με την υπογραφή του Σίμου Κεδίκογλου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, την περασμένη Δευτέρα. Η απόφαση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην κρατική τηλεόραση. Ήδη ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Νίκος Σίμος είχε λάβει αρμοδίως διαβεβαιώσεις πως το οικόπεδο της Κατεχάκη δεν θα παραδοθεί για τη δημιουργία κέντρων ασύλου. Η διοίκηση της ΕΡΤ ανησυχούσε για τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης καθώς η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε προειδοποιήσει με κατάθεση αγωγής και μήνυσης σε αναζήτηση ποινικών ευθυνών της διοίκησης στο ξεπούλημα ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ. Με τον αρμόδιο υπουργό ΜΜΕ επίσης συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις για την άρση αδιεξόδων στο θέμα της λήξης των συμβάσεων εργασίας. Και ενώ είχε γίνει υποστολή της σημαίας των κινητοποιήσεων, με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το ζήτημα επανήλθε και με διαδικασίες fast track υπογράφτηκε η σχετική Υπουργική Απόφαση μεταφοράς του οικοπέδου της Κατεχάκη από την ΕΡΤ στον Ν. Δένδια.
Για να γίνει κατανοητή η υπόθεση, πρέπει να σημειωθεί πως το οικόπεδο δεν μπορεί να πουληθεί με νόμιμες διαδικασίες, καθώς στη σύμβαση παραχώρησης προς την ΕΡΤ απαγορεύεται ρητά η μεταβίβασή του ενώ απαιτείται για οποιαδήποτε οικοδομική παρέμβαση αλλαγή Ρυθμιστικού Σχεδίου.
Για τα στελέχη της Ν.Δ. στην κυβέρνηση όλα τα παραπάνω είναι ψιλά γράμματα. Τα σχέδια για κατασκευή τείχους που θα κόβει στα δυο το οικόπεδο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Η κρατική τηλεόραση χάνει το μεγαλύτερο μέρος του οικοπέδου. Της αφήνουν μόνο το ψηφιακό στούντιο Δ’ και το κεντρικό κτήριο, στο οποίο έχει εγκατασταθεί το οπτικοακουστικό αρχείο με λεφτά του ΕΣΠΑ. Στο υπουργείο του Ν. Δένδια εκχωρούνται τρία κτήρια, όπου βρίσκονται εγκατεστημένα δυο τηλεοπτικά στούντιο, το Α’ και το Β’, το κτήριο κινηματογραφίας, το συνεργείο οχημάτων, ακόμη και το master control. Αποτέλεσμα είναι η άμεση διακοπή της παραγωγής όλων των μονάδων της ΕΡΤ ακόμα και του στούντιο Δ’. Η ΠΟΣΠΕΡΤ ως πρώτο βήμα αντίδρασης έκοψε τη χορήγηση pool προς τα ιδιωτικά κανάλια και καταγγέλλει άγνωστα συμφέροντα πίσω από την αιφνιδιαστική Υπουργική Απόφαση, τα οποία ευνοούνται από την κατάργηση της εσωτερικής τηλεοπτικής παραγωγής.
Η έκρηξη απειλεί και τη συνοχή της διοίκησης της ΕΡΤ. Ο Νίκος Σίμος δηλώνει απογοητευμένος από τη μη τήρηση των δεσμεύσεων του αρμόδιου υπουργού και έτοιμος να μη συναινέσει στην εκχώρηση της Κατεχάκη.

Ποντίκι (Media)


Ανακοίνωση για το θέμα, με αιχμές κατά του Μουρούτη εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Από αύριο ξεκινάω πόλεμο κατά των άθλιων διεφθαρμένων συνδικαλισταράδων της ΕΡΤ που τώρα φορούν τον μανδύα του ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε στη σελίδα του στο facebook, o διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, την Τρίτη το βράδυ. Ο κ. Μουρούτης δεν ενοχλείται από το ξεπούλημα της ΕΡΤ, το οποίο αντιθέτως προωθεί, αλλά από τους συνδικαλιστές της. Και φυσικά καταφέρεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο οποίος –ως γνωστόν- κατά τον κ. Μουρούτη, τον κ. Κεδίκογλου και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες φταίει για όλα!

Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, όμως, που υπέγραψε εν κρυπτώ στις 19/11/12, την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παραχώρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, εγκαταστάσεις που εξυπηρετούσαν την παραγωγή δεκάδων εσωτερικών τηλεοπτικών εκπομπών. Είναι οι κύριοι Στουρνάρας και Κεδίκογλου.

Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που με την απόφαση αυτή συρρικνώνει τις εσωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ, καταστρέφοντας δύο ιστορικά και με πανάκριβο εξοπλισμό στούντιο (Α και Β), ανοίγοντας έτσι διάπλατα την πόρτα σε νέες εξωτερικές παραγωγές και σε νέα διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.

Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που καταργεί τον Κεντρικό Έλεγχο (master Control) της Κατεχάκη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν πλέον απευθείας (ζωντανές) παραγωγές από εκεί παρά μόνον μαγνητοσκοπημένες.

Αυτή είναι η περίφημη «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας που επαγγέλλεται η κυβέρνηση. Να καταστρέφουμε οριστικά και αμετάκλητα πανάκριβες μονάδες παραγωγής, για να τις μετατρέψουμε σε γραφεία του Υπουργείου ΠροΠο.

Αυτό που ενόχλησε τον κ. Μουρούτη δεν είναι ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ κατέβασαν ρολά, αντιστεκόμενοι στο καταστροφικό ξεπούλημα. Είναι που τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ κανάλια δεν πήραν από την ΕΡΤ την ομιλία του πρωθυπουργού για να την μεταδώσουν.

Αυτό, ο κ. Μουρούτης, το ονομάζει ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ και μάλιστα με κεφαλαία γράμματα. Ενώ οι πρόσφατοι γνωστοί χειρισμοί της παρούσας διοίκησης της ΕΡΤ δεν αποτελούν λογοκρισία, ούτε καν με πεζά γράμματα.

Ενοχλήθηκε ο κ. Μουρούτης, γιατί η ΕΡΤ δεν λειτούργησε ως όφειλε κατά τη «λογική» του: υπηρέτης των ιδιωτικών συμφερόντων, τα οποία αποκτούν ραδιοτηλεοπτικό υλικό με την εργασία των συναδέλφων μας και με τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Σε ένα πράγμα ίσως να έχει δίκιο ο κ. Μουρούτης. Μπορεί και να φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που οι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι! Η απαράδεκτη παραχώρηση των κτηρίων της Κατεχάκη δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο επεισόδιο στην προσπάθεια απαξίωσης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα αντισταθούν σε κάθε μία από αυτές τις προσπάθειες, θα υπερασπιστούν το δημόσιο ρόλο της και θα εμποδίσουν τη μετατροπή της σε όργανο διάδοσης της κυβερνητικής προπαγάνδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: