6.12.12

Συνελήφθη ο ιδρυτής της McAfee...

Ο Τζον ΜακΆφι, ιδρυτής της γνωστής εταιρείας ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων McAfee, προσπαθούσε επί ένα μήνα να ξεφύγει από την αστυνομία της Μπελίτσε στην Κεντρική Αμερική, όπου αναζητούνταν για να...
καταθέσει σε μια περίεργη υπόθεση φόνου. Τελικά συνελήφθη την Πέμπτη στη γειτονική Γουατεμάλα και πρόκειται τώρα να απελαθεί πίσω στη Μπελίτσε.

 Ο ΜακΆφι συνελήφθη με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη Γουατεμάλα, στην οποία σκόπευε να ζητήσει πολιτικό άσυλο φοβούμενος για τη ζωή του, όπως τουλάχιστον υποστήριζε ο ίδιος. Η περίεργη υπόθεση ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου, όταν ο Αμερικανός επιχειρηματίας Γκρέγκορι Φολ, γείτονας του ΜακΆφι στη Μπελίτσε, βρέθηκε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι.

 Η αστυνομία δεν απήγγειλε κατηγορίες στον ΜακΆφι, ο οποίος διέμενε στην κεντροαμερικανική χώρα τα τελευταία χρόνια, ήθελε όμως να του πάρει κατάθεση λόγω της σχέσης του με το θύμα: Ο Γκρέγκορι Φολ είχε διαμαρτυρηθεί για τα δύο σκυλιά που φυλούσαν την πολυτελή βίλα του ΜακΆφι, τα οποία τελικά δηλητηριάστηκαν με φόλα.

 Λίγο μετά το φόνο του Φολ, ο ΜακΆφι εξαφανίστηκε, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία τον παρενοχλούσε, και πέρασε σχεδόν ένα μήνα κρυμμένος και μεταμφιεσμένος. Σε συνέντευξη που έδωσε την Τετάρτη στο αμερικανικό δίκτυο ABC, ο ΜακΆφι υποστήριξε ότι η διένεξη με τον γείτονά του δεν είχε σχέση με τη δολοφονία, και μάλιστα πρόσφερε αμοιβή 25.000 δολαρίων σε όποιον προσφέρει πληροφορίες για τον πραγματικό δολοφόνο.

 Διέψευσε επίσης τους ισχυρισμούς ότι η συμπεριφορά του και οι αλλόκοτες αναρτήσεις στο ιστολόγιό του οφείλονταν στη χρήση ναρκωτικών...
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: