2.12.12

Μεσσηνία>Η Silicon Valley του Αντ. Σαμαρά...


kourdistoportocali.com

Από τον Βασίλη Μπόνιο


Η πολιτική είναι αναίμακτος πόλεμος. Ο πόλεμος είναι αιματοβαμμένη πολιτική

Μάο Τσε Τούγκ


Τους αντιπάλους σου ή πρέπει να τους παίρνεις με το μέρος σου ή να...

τους εκμηδενίζεις.
Η πρώτη εντύπωση που δημιουργεί ένας ηγεμόνας είναι αυτή που δίνουν οι άνθρωποι που τον περιστοιχίζουν.
Τις τιμωρίες πρέπει να τις επιβάλεις όλες μαζί και το καλό σιγά σιγά.
Οι άνθρωποι ξεχνάνε ευκολότερα τον θάνατο του πατέρα τους παρά την απώλεια της περιουσίας τους-βλέπε Μνημόνια.

Νικολό Μακιαβέλι "Ο Ηγεμών"


Πιο πολύ από τον Μάο και τον Μακιαβέλι ο πρωθυπουργός εμπιστεύεται τους Μεσσήνιους συμπολίτες και φίλους του για τις θέσεις-κλειδιά, χωρίς σε καμία περίπτωση να ισχυριζόμαστε ότι οι άνθρωποι δεν είναι ικανοί. Άλλωστε είναι πολύ νωρίς για να κριθούν. Για τον Σαμαρά η Μεσσηνία είναι κάτι σαν την Silicon Valley.

Aυτά γράφαμε πρόσφατα και πριν «αλέκτω λαλήσαι τρεις», έρχεται να συμπληρωθεί ο ξιπασμένος χειρισμός της λίστας Λαγκάρντ, αυτή τη φορά δια χειρός του Μεσσήνιου Στασινόπουλου, που ο Σαμαράς κουβάλησε από την πατρίδα του και του ανέθεσε τον ΣΔΟΕ.

Ο Στασινόπουλος λοιπόν παρέα με τον Λέκκα και τον Καραμάνο-στελέχη του ΣΔΟΕ που σύμφωνα με το ρεπορτάζ των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, «έδωσαν» το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου ως κατόχου των 500 εκατ. της λίστας Λαγκάρντ-έκανε «περήφανο» τον Σαμαρά.

Αντί να μας αποδείξουν με στοιχεία ότι η γιαγιά Μαργαρίτα έφαγε τα σύκα και να εφαρμόσουν τον Νόμο, διέρρευσαν εντελώς τυχαία σε δύο κυριακάτικες εφημερίδες μια φημολογία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μήνες τώρα και πιο συγκεκριμένα στο «Οlympia.gr».

Ο ρόλος των δημοσιογράφων δεν είναι αυτός του ΣΔΟΕ.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία, αν σεβόταν τον εαυτό της πριν κρεμάσει στα μανταλάκια τη γιαγιά, έπρεπε να την πιάσει να κλέβει τα σύκα- εάν το διέπραξε.

Αντ΄αυτού ο συντοπίτης του Σαμαρά και ο πασόκος Λέκκας, για τον οποίο γαλάζιος υπουργός της κυβέρνησης μας εξομολογήθηκε πρόσφατα απογοητευμένος «ο Λέκκας κάνει κουμάντο στον ΣΔΟΕ, αυτός έκοψε και την αντικατάσταση των επικεφαλής των Εφοριών...», επέλεξαν να εμπλέξουν σε κουτσομπολιό επιπέδου Σάσας Σταμάτη το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου.

(Το επαναλαμβάνουμε: Eαν η γριά έκλεψε τα σύκα να μαστιγωθεί, να φυλακισθεί και να τις κατασχέσουν τα μύρια.)

Έτσι το γλυκό των επικινδύνων, ανεπαρκών και ανικάνων που χειρίζονται την λίστα Λαγκάρντ ήρθε και έδεσε.

Την στιγμή λοιπόν που είναι θέμα εθνικής επιβίωσης ο εντοπισμός των φοροφυγάδων, η κατ΄εξοχήν αρμόδια υπηρεσία έχει μετατραπεί σε καφενές πρεφαδόρων που κουτσομπολεύουν απόρρητα στοιχεία αντί να τα διασταυρώσουν και να δέσουν τις υποθέσεις και τα πρόσωπα που εμπλέκονται.

Προφανώς ο Σαμαράς, μην θέλοντας να την πατήσει όπως ο Παπανδρέου με τους κηπουρούς, επέλεξε με τη λογική κοινοτάρχη, να αξιοποιήσει συντοπίτες και κολλητούς-φοβερά αξιοκρατικά κριτήρια.

Γι αυτό η Ελλάδα είναι μια καταραμένη χώρα για τους ικανούς, τους άξιους, τα φωτεινά μυαλά. Στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι», χρόνια τώρα επιμένουμε πως πρέπει να ξεμπερδέψουμε με το πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης σε όποιο από τα πολιτικά κόμματα κι αν ανήκει. Πρέπει να αποτεφρωθούν τώρα, εκτός κι αν επιλέξουμε να αποτεφρωθούμε όλοι μαζί...Επειδή ο Σαμαράς θεωρεί την Μεσσηνία κάτι αντίστοιχο με την Silicon Valley χρησιμοποιήσαμε τις ατάκες από τους λόγους του μοναδικού Στηβ Τζομπς, στο στόμα του πρωθυπουργού, καθώς συνομιλεί με τους αγαπημένους του συντοπίτες που κυβερνούν την Ελλάδα.



Οι εφιάλτες του Στέλιου Στασινόπουλου

Φορώντας τζιν και σανδάλια, κάτω από μαύρο τελετουργικό χιτώνα του, ο Αντώνης Σαμαράς έρχεται κάθε βράδι στον ύπνο τους.

“Αυτό που θέλω είναι να μην με απογοητεύσετε. Δεν πρέπει να με απογοητεύστε. Εσείς είστε ο περιούσιος λαός, ο εκλεκτός λαός των Μεσσηνίων. Ο ευλογημένος λαός. Οι Ναίτες Ιππότες του Αντώνη Σαμαρά. Απαστολή σας είναι να διαφυλάξετε ως κόρη οφθαλμού το όραμά μου να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αυτό είναι το Ιερό Δισκοπότηρο, η Ιερή Αποστολή μας. Δεν με νοιάζει να είμαι ο πιο πλούσιος του νεκροταφείου? Αυτό που έχει σημασία για εμένα είναι πηγαίνω για ύπνο το βράδυ και να σκέφτομαι ότι όλοι μαζί, εμείς οι Μεσσήνιοι, δημιουργήσαμε κάτι υπέροχο»

Πρέπει να πιστεύεις σε κάτι! Στη διαίσθησή σου, στη μοίρα σου, στη ζωή, στο κάρμα, σε οτιδήποτε. Αυτή η προσέγγιση δεν με πρόδωσε ποτέ και έχει κάνει όλη τη διαφορά στη ζωή μου... ανακάλυψα νωρίς τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου... “

Ο Στέλιος Στασινόπουλος σημερινός επικεφαλής του ΣΔΟΕ πετάχθηκε στον ύπνο του λουσμένος στον ιδρώτα. Τόση ώρα άκουγε την φωνή του κυρίου του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε μπει στο δωμάτιό του και υπερίπτατο πάνω από το κρεβάτι που ο μπάρμπα Στέλιος,- άνθρωπος έντιμος και εργατικός είναι αλήθεια-, μοιράζονταν με την αγαπημένη του σύζυγο καθηγήτρια Αθανασία Κλουφέτου. Μαζί είχαν αποκτήσει 4 παιδιά.

- Ναι, Πρόεδρε, όλα αυτά που λες για μας τους ηρωικούς Μεσσήνιους είναι σπουδαία, τα στήθη μου φουσκώνουν από περηφάνια καθώς σε ακούω να τα απαγγέλεις μ΄αυτό το νευρικό τικ. Μόνο που δεν μους λες τι να κάνω με τη λίστα Λαγκάρντ, με τόσους φοροφυγάδες. Με πέταξες σ΄ένα κουβά με σκατά και δεν μου λες τι να κάνω...

Πράγματι Στέλιο, η λίστα Λαγκάρντ είναι ένα θέμα. Ε, θα λες ότι δεν ήρθε ακόμη η επίσημη λίστα από τους Γάλλους. Στο μεταξύ ζήτησα και από τον Στουρνάρα να παρακαλέσει τον Μοσχοβισί να καθυστερήσει την αποστολή της…Είναι ένα θέμα που πρέπει να το ”χειριστούμε” με κάποιο τρόπο...

- Τι εννοείς Πρόεδρέ μου; Να τη χάσουμε κι εμείς όπως ο Παπακωνσταντίνου;

Σε καμία περίπτωση. Το πολύ πολύ να πεις ότι σου την έκλεψαν από το γραφείο. Σοβαροί να είμαστε πάνω απ΄ όλα…

- Μα είναι σοβαρό Πρόεδρέ μου να πω ότι μου την έκλεψαν;

Έχεις δίκιο Στέλιο. Θα ζητήσω από τον Δημήτρη Σταμάτη, να σκεφθεί κάτι πιο έξυπνο…

- Πρόεδρε, δεν το δέχομαι αυτό, εγώ είμαι λαικό παιδί και έχω αρχές.

Πράγματι ο Στέλιος Στασινόπουλος μπορεί να μην είναι προηγμένης τεχνολογίας αλλά έχει μπέσα όπως λένε ακόμη και οι εχθροί του.

Επίσης είναι κολλημένος, αυτό είναι το προσόν του. Είναι κολλημένος με τον Αντώνη Σαμαρά. Γεννήθηκε στα Αλώνια Μεσσηνίας το 1954. Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επαγγελματικά είναι εφοριακός και εργάσθηκε για πολλά χρόνια σε εφορίες και στο Σ.Δ.Ο.Ε. (Εφορία Καλαμάτας, Μεσσήνης, Μελιγαλά, Α΄ Πειραιά και ΠροΪστάμενος της Υποδιεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε Καλαμάτας).

Υπήρξε ενεργό συνδικαλιστικό στέλεχος από την αρχή της σταδιοδρομίας του. Το 1990 ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση, εξελέγη δυο φορές Πρόεδρος του χωριού του με την καθολική ψήφο των συγχωριανών του. Με τους Καποδιστριακούς Δήμους εξελέγη 2 φορές Δημοτικός Σύμβουλος Άριος και στις τελευταίες εκλογές εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας.

Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Αθανασία Κλουφέτου και έχει τέσσερα παιδιά. . Στήριζε τον Αντώνη Σαμαρά τόσο στη ΝΔ όσο και στην Πολιτική Ανοιξη.

ΣΑΜΑΡΑΣ “ΕΜΠΝΕΕΙ” ΤΟΥΡΚΟΛΙΑ

-Με είχαν απορρίψει οι συμπολίτες μου ως αρχηγό της ΠΟΛΑΝ αλλά ήμουν πάντα ερωτευμένος με ό,τι έκανα. Κι έτσι αποφάσισα να ξαναρχίσω από την αρχή! Δεν το έβλεπα τότε, αλλά αποδείχτηκε πως η αποτυχιά της ΠΟΛΑΝ ήταν το διαβατήριο για την ηγεσία της ΝΔ και για την διακυβερνηση της χώρας. Το βάρος του να είσαι επιτυχημένος, αντικαταστάθηκε από την ελαφρότητα του να ξεκινάς από την αρχή, αβέβαιος για οτιδήποτε. Με απελευθέρωσε και με βοήθησε να περάσω σε μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους της ζωής μου. Όταν ήμουν 17 ετών, διάβασα ένα ρητό που έλεγε: "Αν ζεις κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία σου, κάποια μέρα είναι βέβαιο ότι θα δικαιωθείς"!

Αυτό μου έκανε εντύπωση κι έκτοτε, εδώ και 33 χρόνια, κάθε πρωί κοιτάζομαι στον καθρέφτη κι αναρωτιέμαι: "Αν αυτή ήταν η τελευταία της ζωής μου, θα ήθελα να κάνω αυτό που ετοιμάζομαι να κάνω σήμερα;". Κι όποτε η απάντηση ήταν "όχι" για κάποιες μέρες στη σειρά, ήξερα ότι έπρεπε να κάνω κάποια αλλαγή αμέσως.

Αυτή τη περίοδο που μας κάλεσε η πατρίδα να την σώσουμε. Η πατρίδα Αλέξανδρε απευθύνθηκε σε μας τους Μεσσήνιους κι εμείς δεν πρέπει να λιποψυχήσουμε. Ζήτω η Κυπαρρισία, ζήτω η Μεσσηνία.


Αυτό τον πύρινο λόγο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού μας ο νέος επικεφαλής της Εθνικής Αλέξανδρος Τουρκολιάς, δεν χρειάστηκε να τον ακούσει-γωρίζει άλλωστε τις απόψεις του Αντ. Σαμαρά.

Ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, λαικό παιδί που δεν κατάγεται από τζάκι, παθιασμένος με τη ζωή,-μάλιστα ο αστικός μύθος τον θέλει να έχει “κλέψει” από έρωτα την σύζυγό του- είναι επιθετικός παίκτης και σε πολλές περιπτώσεις αρκετά απότομος με τους συνεργάτες του. Όταν από την εταιρεία συμβούλων McKinsey & Company εισηγήθηκαν σε παλαιότερο πόστο του να γίνει λιγότερο συγκεντρωτικός και να μην χρειάζεται οι εγκρίσεις των δανείων να περνάνε από τον ίδιο, εκείνος τους άρχισε στα γαλλικά.

Ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς γεννήθηκε στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας και μεγάλωσε στον Μελιγαλά από μητέρα δασκάλα και πατέρα υπάλληλο της Αγροτικής Τράπεζας. Είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες.
Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, πτυχίου Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταπτυχιακού Diploma στη Διοίκηση ναυτιλιακών εταιρειών, στις ναυτιλιακές ασφαλίσεις και στο ναυτιλιακό δίκαιο, καθώς και Master's of Philosophy in Shipping Economics, από το University of Wales (Μεγ. Βρετανία).


Ξεκίνησε την καριέρα του ως υπάλληλος ναυτιλιακών χορηγήσεων στην Bank of America το 1977 .Μετετέθη στο Λονδίνο ως Αντιπρόεδρος υπεύθυνος για τις πιστοδοτήσεις Λονδίνου, Μόντε Κάρλο και Γενεύης. Επέστρεψε στον Πειραιά ως επικεφαλής του Κέντρου Ναυτιλιακών Πιστοδοτήσεων και αποχώρησε από την Bank of America το 1988 για να αναλάβει την θέση του Βοηθού Γενικού Διευθυντή για την Ελλάδα, στην Τράπεζα NOVA SCOTIA.
Στο χώρο της Εθνικής Τράπεζας εισήλθε το 1997 ως Διευθυντής Ναυτιλιακών Εργασιών. Από το 2004 έχει την εποπτεία όλων των επιχειρηματικών δανείων του ομίλου της Εθνικής. Η ενασχόλησή του με τη χρηματοδότηση της ναυτιλίας και η συμμετοχή του σε δεκάδες deals τον έχουν κάνει να γνωρίζει καλά ότι στο επιχειρείν οι δύσκολες αποφάσεις που απαιτούν επανακαθορισμό στρατηγικής, αλλαγή ρότας και ανάληψη ρίσκου γίνονται σε περιόδους που τα πράγματα δεν πάνε καλά. «Στη ναυτιλία οι επιχειρηματικές ευκαιρίες δημιουργούνται όταν οι ναύλοι είναι χαμηλοί» αναφέρει στους συνομιλητές του για την απόφαση συγχώνευσης με τη Eurobank στην παρούσα αρνητική συγκυρία.
Μάλιστα λέγεται ότι πειράζει τον πατριώτη του, πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ότι «διαχειρίζονται τα ίδια μεγέθη». Ο κ. Τουρκολιάς είναι ένας τραπεζίτης «παλαιάς κοπής». Οπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά, έχει ως πρότυπό του έναν άλλο μεσσήνιο τραπεζίτη, τον Καλαματιανό κ. Γιάννη Κωστόπουλο της Alpha Bank, οι πεποιθήσεις και οι απόψεις του οποίου για την αξία των παραδοσιακών τραπεζικών εργασιών είναι ξεκάθαρες και σταθερές.



ΟΣΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΟΝ ΛΟΥΡΟΠΟΥΛΟ



-Μερικές φορές, η ζωή σε βαράει μ' ένα τούβλο στο κεφάλι. Όμως μη χάνετε την πίστη σας. Είμαι πεπεισμένος ότι το μόνο πράγμα που με κράτησε όρθιο, ήταν ότι αγάπησα πολύ αυτό που έκανα. Πρέπει λοιπόν και εσείς να ανακαλύψετε τι πραγματικά θέλετε. Κι αυτό αφορά τόσο την καριέρα που θα ακολουθήσετε, όσο και τον σύντροφο που θα επιλέξετε. Η δουλειά θα απασχολεί ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας και ο μόνος τρόπος για να είστε πραγματικά ικανοποιημένοι είναι να κάνετε αυτό που εσείς πιστεύετε ότι είναι σημαντικό. Και ο μόνος τρόπος για να κάνεις σημαντικές δουλειές, είναι να αγαπήσεις αυτό που κάνεις. Εάν δεν το έχετε ανακαλύψει ακόμα, μην απογοητεύεστε. Συνεχίστε να ψάχνετε. Μην συμβιβάζεστε! Κι όπως όλα στα "θέματα της καρδιάς", όταν το βρείτε, θα το καταλάβετε. Και όπως κάθε σημαντική σχέση, έτσι και αυτή, όσο θα περνούν τα χρόνια, θα κυλάει. Έτσι λοιπόν, συνεχίστε να ψάχνετε μέχρι να το βρείτε. Μην επαναπαύεστε!

Δικός σου στόχος Μεσσήνιε Κωνσνατίνε είναι να πουληθεί ο ΟΠΑΠ, να φέρεις σε πέρας αυτό το έργο χωρίς να πέσει η κυβέρνησή μου. Η αποστολή σου είναι σπουδαία….


Ο Κώστας Λουρόπουλος, Μεσσήνιος στην καταγωγή, πριν την ανάληψη του ΟΠΑΠ ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της E-ON INTEGRATION AE, εταιρίας τεχνολογίας της πληροφορικής. Επί 32 χρόνια έχει λειτουργήσει στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της οικονομίας, ως εξωτερικός σύμβουλος, έχει μελετήσει και υλοποιήσει μεγάλα έργα μετασχηματισμού επιχειρήσεων και οργανισμών.

Έχει συνεργασθεί με μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η κύρια ειδικότητά του είναι η πληροφορική και η οργάνωση των επιχειρησιακών διαδικασιών.

Ξεκίνησε την καριέρα του, το 1979, στην Arthur Andersen ως ελεγκτής (auditor) και γρήγορα εντάχθηκε στον κλάδο των Συμβούλων Επιχειρήσεων. Στην Andersen ήταν επί 13 χρόνια (1984 - 1997) μέλος της διοικητικής ομάδας, ως ανώτατος διευθυντής.

Το 1991 ίδρυσε το ελληνικό γραφείο της Andersen Consulting (σήμερα ονομάζεται Accenture). Τη διετία 1998 -1999, συνεργάσθηκε με την Ernst & Young ως Partner επικεφαλής των συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Συνεργάσθηκε ως σύμβουλος με πάρα πολλές μεγάλες ελληνικές Τράπεζες αλλά και με οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα αλλά και της κεντρικής κυβέρνησης. Είναι παντρεμένος με την Αικατερίνη Ζαφειροπούλου - Λουροπούλου και έχουν δύο
παιδιά.



ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΟΥ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΕΚΛΕΚΤΕ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΕ

-Μείνε διψασμένος! Μείνε τρελαμένος"!.. Αυτό ευχόμουν πάντα κι εγώ για τον εαυτό μου. Και τώρα, καθώς αναλαμβάνετε την ΕΥΠ, εύχομαι και σε σας ακριβώς το ίδιο: Σε σένα αγαπητέ Θεόδωρε Δραβίλα που παρότι είσαι Αρκάς, είσαι πιο Μεσσήνιος από τους Μεσσήνιου και σε σας αγαπητοί και γενναίοι Μεσσήνιοι Γιώργο Καμαρινόπουλε και Παναγιώτη Κοντούλη, σας εύχομαι να παραμείνετε διψασμένοι, να παραμείνετε τρελοί. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να συλλάβετε τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τον Χρήστο Καραβέλα. Αυτή είναι η αποστολή σας.


Ο Θ. Δραβίλλας είναι μηχανολόγος μηχανικός , έχει μεταπτυχιακό τίτλο στα δορυφορικά συστήματα, ενώ συμμετείχε στην επιτροπή που παρακολουθούσε τα σκάνδαλα των υποκλοπών.
Ο Παναγιώτης Κοντούλης είναι δικηγόρος από την Καλαμάτα.
Ο Γιώργος Καμαρινόπουλος διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής και ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας το 1995 που ιδρύθηκε. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. ενώ αποστρατεύτηκε απο την Αστυνομία το 2011 με το Βαθμό του Αντιστρατήγου ε.α. Έχει διατελέσει διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας, Διευθυντής στη Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών, και Δ/ντής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΑΥΓΗ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ “ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ” ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ



-Μην παγιδεύεστε σε πεποιθήσεις που έχουν δημιουργήσει κάποιοι άλλοι! Μην αφήνετε τη βοή της γνώμης των άλλων να πνίξει την δική σας, εσωτερική φωνή...Και πάνω απ' όλα, να έχετε πάντα το θάρρος να ακολουθείτε την καρδιά και το ένστικτό σας, καθώς γνωρίζουν ήδη αυτό που θες πραγματικά να γίνεις! Οτιδήποτε άλλο είναι δευτερεύον.



Το ρεπορτάζ της “ΑΥΓΗΣ”


Είναι χαρακτηριστικό ότι προσλαμβάνει στο γραφείο που διατηρεί στη Βουλή ως πρόεδρος της Ν.Δ. μετακλητούς με βάση τις… πενηντάδες των βουλευτών του κόμματος! Άλλους μετακλητούς προσλαμβάνει στο γραφείο του ως πρόεδρος της Ν.Δ., άλλους για την πρώτη πενηντάδα των βουλευτών της, άλλους για τη δεύτερη. Συνολικά τουλάχιστον15 μετακλητοί υπηρετούν στο γραφείο Σαμαρά στη Βουλή.



Και, όπως έδειξε η εμπειρία του Μουσείου της Ακρόπολης, η Μεσσηνία είναι παρούσα. Πολλοί από τους μετακλητούς είναι συγγενείς τοπικών παραγόντων (πρώην δημάρχων, υποψηφίων βουλευτών κ.ά.). Φαίνεται δε ότι και η σχέση με την ΠΟΛΑΝ βοηθά…



Παιδιά δημάρχων και πολιτευτών της Μεσσηνίας



Ανάμεσα στους μετακλητούς υπαλλήλους που εργάζονται στο γραφείο του προέδρου της Ν.Δ. στη Βουλή διακρίνονται δύο απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν αυτοδιοικητικές "ρίζες": ο Χρήστος Κουμάντος, ο οποίος είναι γιος του πρώην δημάρχου Καλαμάτας Παναγή Κουμάντου, και ο Θεογνώσιος Μητρόπουλος, του οποίου ο πατέρας ήταν δήμαρχος στον Μελιγαλά Μεσσηνίας. Και οι δύο διορίστηκαν στις 20 Ιουλίου (ΦΕΚ 340) - για την ακρίβεια επαναδιορίστηκαν, διότι υπηρετούσαν στο γραφείο Σαμαρά από το 2010.

Από πολιτικό "τζάκι" είναι η Κωνσταντίνα Κωτσιοπούλου του Αγγέλου, η οποία προσελήφθη για πρώτη φορά ως μετακλητή στις 6 Αυγούστου (ΦΕΚ 377). Ο Άγγελος Κωτσιόπουλος ήταν υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2012, αλλά δεν εξελέγη (ήλθε προτελευταίος συγκεντρώνοντας μόλις 4.500 σταυρούς). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αγγ. Κωτσιόπουλος είχε ακολουθήσει τον Α. Σαμαρά στην "περιπέτεια" της ΠΟΛ.ΑΝ.



Μετακλητή υπάλληλος που δικηγορεί στην Καλαμάτα;



Με το ΦΕΚ 377 διορίζονται ακόμη η Αναστασία Ρεντούλη (κάποια σχέση με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πύλου Μιχάλη Ρεντούλη;) και η δικηγόρος Χριστίνα Τσάκωνα. Ειδικά στην τελευταία δίνεται η δυνατότητα να δικηγορεί, καθώς ξεκαθαρίζεται ότι "και μετά τον διορισμό της σε θέση μετακλητού υπαλλήλου εξαιρείται από την υποχρέωση να τελεί σε αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματός της".

Οι λόγοι για την εξαίρεση δεν είναι γνωστοί, ωστόσο εξηγούνται εν μέρει αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι η Χρ. Τσάκωνα, που διορίσθηκε στο γραφείο του Α. Σαμαρά στη Βουλή, συνεχίζει να δικηγορεί κανονικά στην Καλαμάτα -άλλωστε είναι ταμίας στον Λογαριασμό Ενίσχυσης και Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι για άλλους δικηγόρους, που προσλήφθηκαν μάλιστα με απόφαση του πρωθυπουργού ως ειδικοί σύμβουλοι στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, όπως η Βασιλική Ευαγγελία Βασιλάκη, δεν προβλέπεται η δυνατότητα να ασκούν το λειτούργημά τους.

Στο γραφείο του πρωθυπουργού υπηρετεί ως μετακλητή και η Γαρουφαλιά Πανταζοπούλου του Βασιλείου. Σύμπτωση, αλλά στην Πύλο το όνομα Βασίλης Πανταζόπουλος ταυτίζεται με το "κομματάρχης" του πρωθυπουργού.

Στο γραφείο του προέδρου της Ν.Δ. προσλήφθηκαν ως μετακλητοί υπάλληλοι και οι Σεβαστή Ψυχάρη, Αποστολία Μπουκλά, Όλγα Τσεκούρα, Ερμιόνη Καραχάλιου (ο πατέρας της Διονύσης είναι παλαιός φίλος του πρωθυπουργού και γραμματέας σχέσεων κοινωνίας - κόμματος), Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου, Σπήλιος Κροντήρης (επίσης κομματικό στέλεχος, μέλος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου), Ειρήνη Εξάρχου, Σταυρούλα Παπαδοπούλου, Μαρίνα Παπαϊωάννου.
Ήμαρτον...

Δεν υπάρχουν σχόλια: