31.3.12

Αντώνη, προτρέχεις...


Η εκλογολογία αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο! Δε μιλάμε πλέον απλά για εκλογές... Φτάσαμε να μιλάμε για τις εκλογές, μετά τις εκλογές που θα γίνουν (;) το μήνα που έρχεται.

Ο Πρόεδρος της... Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, θεωρεί αναπόφευκτη την προσφυγή σε νέες εκλογές, αν στις επικείμενες δεν υπάρξει αυτοδυναμία και δεν προκύψει βιώσιμη κυβέρνηση.

"Το χειρότερο σενάριο είναι να μην μπορεί να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση. Και τότε θα είναι αναπόφευκτη η προσφυγή σε νέες εκλογές. Από ανάγκη, όχι από δική μου επιλογή", δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Πάντως ο κ. Σαμαρας δείχνει αισιόδοξος για την ύπαρξη αυτοδυναμίας, με τη ΝΔ να είναι "η μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει". Επίσης, επανέλαβε ότι πρόκειται να προχωρήσει σε λήψη μέτρων που θα ανακουφίζουν τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους.
"Ξέρετε πόσο κοστίζει η αποκατάσταση των κατώτατων συντάξεων; Περίπου τα 350 εκατ. ευρώ. Τα πολυτεκνικά επιδόματα στοιχίζουν πολύ λιγότερο. Και από αυτά επειδή ξοδεύονται όλα θα επιστρέψουν στο κράτος πάνω από τα μισά μέσα από την ίδια την αγορά", εξήγησε.

Ακόμη, ο Πρόεδρος της ΝΔ, δείχνει αποφασισμένος να μη λάβει νέα σκληρά μέτρα τον Ιούνιο, τονίζοντας: "Από τα 3 δισ. που προβλέπονται να συμφωνηθούν τον Ιούνιο για το 2012 και από τα άλλα 7 δισ. για το 2013-14 έχουμε ήδη εξασφαλίσει ότι δεν θα αφορούν νέους φόρους ή αύξηση υφιστάμενων φόρων. Ακόμα ότι δεν θα θίγουν τους πιο αδύναμους".


mediasoup.gr

Μαρτυρία Ελληνα φοιτητη που αποδοκίμασε τον Τόμσεν...



Ήταν πριν λίγες ημέρες όταν στο βρετανικό Πανεπιστήμιο, London School of Economics, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Economist για την Ελλάδα, Έλληνες φοιτητές κατάφεραν να εισέλθουν στην αίθουσα και να... γιουχάρουν τον επικεφαλής της Τρόικας.

Ένας από τους φοιτητές που αποδοκίμασαν τον Πολ Τόμσεν στο Λονδίνο, ήταν και ο Έλληνας, Κώστας Τοδούλος.

Ο Κώστας μίλησε σήμερα το πρωί στην πρωινή εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" και ανέφερε ότι η εκδήλωση είχε τη μορφή debate, για το αν η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση.

Εκεί, λοιπόν, βρέθηκαν και μέλη του κινήματος αλληλεγγύης «Είμαστε όλοι Έλληνες».

Ο κ Τόμσεν, ο οποίος παρουσιάστηκε ως υπεύθυνος του προγράμματος στην Ελλάδα και την Πορτογαλία, αρνήθηκε, όπως είπε ο Έλληνας φοιτητής, να απαντήσει σε ερωτήσεις, όπως γιατί απέτυχαν τα μέτρα, αλλά και στο τι θα γίνει με την Παιδεία, την Υγεία και την ανεργία.

mediagate.gr

Γιούχαραν Νιώτη και Νεράντζη (ΒΙΝΤΕΟ)...



Κατά την απονομή του κυπέλλου Πειραιά μεταξύ των ομάδων Ατρόμητος - Κερατσίνι, 5.000 χιλιάδες οπαδοί και των δύο ομάδων, αποδοκίμασαν όταν από... τα μεγάφωνα, ακούστηκαν τα ονόματα των βουλευτών Β΄Πειραιά Γ.Νιώτη (ΠΑΣΟΚ) και Τ.Νεράντζη (ΝΔ).
Λαμ...α, πουστ...ς, ήταν μερικά απο τα κοσμητικά επίθετα που άκουσαν οι δυο πολιτικοί...

πηγη seleo.gr

Παιδί μου μην εμπιστεύεσαι τον πατέρα σου...













Έδωσε στον γιο του την καλύτερη συμβουλή. Αλλά εκείνος, που να την καταλάβει!...

Ο εν πολλαίς - που να μετράμε τώρα!- αμαρτίες περιπεσών ανήρ, Σταύρακας, έδωσε στον υιό του Ανδρέα, την πιο καλή συμβουλή που θα μπορούσε να του δώσει άνθρωπος: Παιδί μου στην ... πολιτική, μην εμπιστεύεσαι ούτε τον πατέρα σου.
Και πως αντέδρασε ο υιός? Το λέει ο ίδιος στην - σε μια από τις χιλιάδες συνεντεύξεις που δίνει δεξιά και αριστερά τον τελευταίο καιρό - "Αξία": "Μου το είπε, αλλά εγώ δεν ακολουθώ την συμβουλή του".
Παιδί μου, κακό του κεφαλιού σου...

Τα μαγειρέματα στα ψηφοδέλτια της Κρήτης...


Οι μέρες περνούν, οι χρόνοι πιέζουν και τα ψηφοδέλτια πρέπει να κλείσουν, για να μπορέσουν οι υποψήφιοι να βγουν στη γύρα, σε αυτή την... ιδιότυπη από κάθε πλευρά, προεκλογική περίοδο. Στην Κρήτη υπάρχει μεγάλη κινητικότητα.

Στη ΝΔ έχουν σήμερα την πρώτη διάταξη δυνάμεων με τη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, όπου έχουν κληθεί και όσοι εκδήλωσαν γραπτώς ενδιαφέρον για να είναι υποψήφιοι.

Στο ΠΑΣΟΚ τώρα, η πίεση για αξιοπρεπές ψηφοδέλτιο περνάει και από τα κεντρικά του κόμματος, όπου αρκετοί πρωτοκλασσάτοι έχουν αναλάβει το ΄΄ψηστήρι΄΄ για να πείσουν όσους λένε μισό ναι και...ολόκληρο όχι. Πάντως θα υπάρξουν, λένε οι γνωρίζοντες και υποψηφιότητες, που δεν θα περάσουν τοπικά, αλλά θα τεθούν απευθείας στο Εθνικό Συμβούλιο, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος συναντά την Τρίτη το απόγευμα τους Δημάρχους του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν την παράταξη του κόμματος στην ΚΕΔΕ, για εκλογικές οδηγίες αλλά και συζήτηση για την πολιτική αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ.

Πυρετός και στα μικρότερα κόμματα όπου, κυρίως στην Αριστερά, θα πρέπει να αποτυπώσουν και στα ψηφοδέλτια τους τη δυναμική που εισπράττουν στην κοινωνία. Και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, χωρίς την επιστράτευση των συνήθως ύποπτων που καλούνται να βγάλουν τη μάχη των εκλογών, επιστρατευόμενοι για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια. Και βέβαια έχουμε και τη μάχη των προέδρων, όπου στην Κρήτη θα έχουμε από βδομάδα τους προέδρους Κουβέλη και Καμμένο για ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητους Έλληνες, για τη μάχη της ουσίας, των εντυπώσεων και των...ψηφοδελτίων!

cretalive.gr

Βραδυνό ρεσιτάλ υποκρισίας...


Ρεσιτάλ υποκρισίας... Βράδυ, νύχτα κατάμαυρη... Κωστόπουλος με Χατζηνικολάου... Χατζηνικολάου με Κωστόπουλο. Ενώπιος ενωπίω σε μια κάκιστη παράσταση...
Ο ... Γιώργος Κουρής; Ο καλύτερος εργοδότης!.. Ποτέ δεν λογόκρινε κανέναν! Αριστος!
Λυπηρό θέαμα... Βράδυ στον Αντεννα. Βράδυ για χαχόλους...

Υ.Γ: Γνωρίζουμε ότι τα..πολλά αποσιωπητικά κουράζουν, στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση ταιριάζουν
zoornalistas.blogspot.com

Mπράβο, Γιάννη...




Από logoplokies.blogspot.com..

Όλα έτοιμα για το κόμμα του Λουκά...

kourdistoportocali
Όλα είναι έτοιμα για το κόμμα του Λουκά Παπαδήμου, τον οποίο θεωρεί ολίγιστο ο Βενιζέλος!

Παρόλα αυτά ισχυροί οικονομικοί παράγοντες του τόπου, δεν... έχουν την ίδια γνώμη με τον σημερινό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Κορυφαίοι επιχειρηματίες, μηντιάρχες, τραπεζίτες αλλά και ισχυρά κέντρα του εξωτερικού θεωρούν τον Λουκά Παπαδήμο ως τον δικό τους άνθρωπο της επόμενης μέρας.

Κι αυτή τη φορά δεν τον θέλουν απλά σε ρόλο ανήμπορου πρωθυπουργού συγκυβέρνησης ο οποίος θα βρίσκεται δε διαρκή υπονόμευση, αλλά ως αρχηγό κόμματος το οποίο θα μπορούσε να τορπιλίσει τον δικομματισμό.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Στέφανος Μάνος, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Αλέκος Παπαδόπουλος αλλά και τεχνοκράτες όπως ο κ. Δοξιάδης είναι από τους πρώτους που θα στελεχώσουν το κόμμα Παπαδήμου.

Στο πλευρό του θα βρεθούν και πολλοί υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης-μην έχετε καμιά αμφιβολία γι αυτό.

Αμέσως μετά τις εκλογές οι εξελίξεις.

Ο δραπέτης του Σινγκ - Σινγκ...




Στα κάγκελα (με τα μυαλά στα κάγκελα - ή πίσω από τα κάγκελα).
Κοίτα ρε, που... βάλαν τον Μιχελάκα να απαγγείλει σήμερα το ποιηματάκι του.
Ωραίο background. Δραπέτης του Σινγκ - Σινγκ. Τον βοηθά και η φάτσα...

Nτόρα γύρνα πίσω. Σε συγχωρώ...


Για πρώτη φορά ο Σαμαράς άνοιξε μια χαραμάδα, για την επιστροφή της Ντόρας...

Μας το είπε η Έλλη Τριανταφύλλου που μαζί με το Γιώργο Τερζή, πήραν συνέντευξη από το Σαμαρά για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ .
Συγκεκριμένα, ο Σαμαράς τους είπε:... Κηρύσσω πανστρατιά για τη ΝΔ. Τους θέλω όλους κοντά μου. Ακόμη κι αυτούς που πλήγωσαν την παράταξη.
Δεν το είπε το όνομα , οι δημοσιογραφοι το έπιασαν , αλλά παρά τις πιέσεις που του άσκησαν, δεν του βγήκε στα χείλη. Ίσως να περιμένει, σχολίασε η κυρία Τριανταφύλλου, να κάνει μια πρώτη κίνηση η Ντόρα.
Αύριο το μεσημέρι θα έχει αυτή την ευκαιρία, καθώς είναι φιλοξενούμενη στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ...

"Χαίρομαι που το ακούω! Χαίρομαι που το ακούω από το στόμα σας, κύριε υπουργέ!"...


Μόνο υπόκλιση , που δεν του έκανε στον αέρα, ο Στραβελάκης...
Ο Χρυσοχοϊδης, επειδή κατάλαβε αυτό που σας είπαμε νωρίτερα (για το MEGA),βγήκε να τους παρηγορήσει "αυτό που είδατε ήταν μια γενική δοκιμή".
Με, το... που βγήκε δε στο τηλέφωνο, έκανε μία σύσταση υψίστης, πολιτικής σημασίας: Όποιος επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το θέμα προεκλογικά, θα είναι τουλάχιστον αστείος!
Μια, σύσταση που έκανε ευτυχισμένο το Στραβελάκη. "Χαίρομαι που το ακούω! Χαίρομαι που το ακούω από το στόμα σας, κύριε υπουργέ!".
Γιατί, να το κρύψει άλλωστε..

Δεν είναι ευχαριστημένοι στο MEGA ...


... από την συμβολή τους στις επιχειρήσεις "σκούπα"...

Έχει βελτιωθεί η εικόνα στην Αθήνα, αλλά δεν έχει λυθεί το πρόβλημα, είπε ο Β. Γκαϊντές . Όσο δεν υπάρχουν στρατόπεδα συγκέντρωσης και ... δεν τους μπουζουριάζουν όλους (είναι κατάσταση αυτή από τους 1.200 που έπιασαν να αφήσουν ελεύθερους τους 800?), η κατάσταση θα παραμένει εκρηκτική.
Κρίμα την προσπάθεια που έκανε κηρύσσοντας επικοινωνιακή πανστρατιά το κανάλι..

Ναι, Νίκο...


Αυτή πια η οικειότητα μεταξύ παρουσιαστών και ρεπόρτερ - σχολιαστών στο ΜΕGA, καθιστά την ενημέρωση - πέρα από την αναγούλα που προκαλεί στους τηλεθεατές- προσωπική τους υπόθεση.
"Ναι Νίκο, η ΝΔ στις ... δημοσκοπήσεις έρχεται πρώτη, αλλά αυτό δεν αρκεί. Γι' αυτό και έχουν αρχίσει (ιδε συνέντευξη Σαμαρά στο ΕΘΝΟΣ) να θέτουν ζητήματα ακυβερνησίας ".
Αντιλαβού Νίκο?...

Διευθυντήριο...


Πυρ ομαδόν από τους γερμαναράδες. Μετά τον Σόιμπλε και αυτή η ξεπλυμένη σκ...φατσα ο Ράιχενμπαχ , ζητάει να... τοποθετηθεί διευθυντήριο στο Μαξίμου. Δίπλα στον πρωθυπουργό.
Ο διορισμένος πρωθυπουργός Παπαδήμος, διεκπεραίωσε την δουλειά που τον έβαλαν να κάνει. Και μόλις παραδώσει, ο επόμενος θα έχει δίπλα του ένα γερμανικό διευθυντήριο που ουσιαστικά θα κυβερνάει τη χώρα...

Οι "Πέρσες"...



Η αντιπροσωπεία του Δαρείου ζητάει από τους Έλληνες γη και ύδωρ. Υποταγή. Μ' αυτές τις διαθέσεις έρχονται και οι τροϊκανοί στην Αθήνα.
"Θα... ζητήσουν γη και ύδωρ", είπε ο Δ. Κοτταρίδης στον ΑΝΤ-1.
Και μάλιστα σ' ένα κλίμα με τους πολιτικούς να "αλληλοσκοτώνονται" και τον Σόιμπλε να εκδίδει νέα ταπεινωτικά ανακοινωθέντα, όπως το τελευταίο: Οι πολιτικοί στην Ελλάδα δεν μπορούν να κυβερνήσουν. Και οι Έλληνες δεν θέλουν να κυβερνηθούν ..

Oι εφημερίδες της Κυριακής...


EΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Έρχεται βόμβα τον Ιούνιο για τις συντάξεις.
ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.
Πόλεμος 30 ημερών για την αδιευκρίνιστη ψήφο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.
Πλειστηριασμοί, εισπρακτικές... και μπλόκο στους μισθούς.

Οι εφημερίδες της Κυριακής...


ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.
Κωδικός "Αθήνα" για 800.000 παράνομους μετανάστες.
REAL NEWS.
"Kόψτε 40% από τους μισθούς".
ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Ποιοι τ' άρπαξαν.


Νέο "βαρόμετρο" της Public Issue, δείχνει την ΝΔ να χάνει 2,5% και το ΠΑΣΟΚ να κερδίζει 4,5%, σε σχέση με το προηγούμενο....


Εκτός Βουλής παραμένουν ΛΑΟΣ, Άρμα Πολιτών και Δημοκρατική Συμμαχία...
Προβάδισμα επτά ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.
Πιο συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 22,5%, το ΠΑΣΟΚ 15,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12,5%, το ΚΚΕ και η... Δημοκρατική Αριστερά 12%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,5%, η Χρυσή Αυγή 5% και οι Οικολόγοι 3%.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο βαρόμετρο, η ΝΔ χάνει 2,5% και το ΠΑΣΟΚ κερδίζει 4,5%.

Εκτός Βουλής παραμένουν ΛΑΟΣ, Άρμα Πολιτών και Δημοκρατική Συμμαχία.

Παράλληλα, το 87% των πολιτών δηλώνουν απογοητευμένοι από την κυβέρνηση και το 65% δεν εμπιστεύονται τον Λούκα Παπαδημο.

Επίσης, το 85% εκτιμά ότι δεν θα προκύψει μονοκομματική κυβέρνηση, ενώ σχεδόν ένας στους δυο ζητά κυβέρνηση συνεργασίας, πρωτίστως των κομμάτων της Αριστεράς και δευτερευόντως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ...


skai.gr

Οι Ελβετοί κατηγορούν τρεις Γερμανούς εφοριακούς για κατασκοπία!...


Ένταλμα σύλληψης έβγαλε ο Γενικός Εισαγγελέας της Ελβετίας, για τρεις ανώτερους Γερμανούς εφοριακούς, κατηγορώντας τους για οικονομική κατασκοπία.

Πρόκειται για πράκτορες της γερμανικής οικονομικής αστυνομίας, και η υπόθεση αφορά την αγορά ενός CD που περιείχε εμπιστευτικές και απόρρητες πληροφορίες με... καταθέσεως Γερμανών πολιτών σε τράπεζες της Συνομοσπονδίας.

Οι Γερμανοί αστυνομικοί με έδρα το κρατίδιο της βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας κινδυνεύουν με σύλληψη αν βρεθούν ξανά σε ελβετικό έδαφος. Η πρόεδρος της βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Χανελόρε Κραφτ αντέδρασε έντονα υπογραμμίζοντας πως οι τρεις πράκτορες της οικονομικής αστυνομίας έκαναν απλώς τη δουλειά τους, να εντοπίσουν δηλαδή Γερμανούς πολίτες που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό χωρίς να δικαιολογείται η προέλευσή τους....


iefimerida.gr

Ευ. Βενιζέλος: Ρεαλιστικός ο στόχος της πρωτιάς...


Αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ θα ανατρέψει τα ευρήματα των δηνοσκοπήσεων και θα αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις επερχόμενες εκλογές, δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

«Αν θέλουμε να μείνουμε στην... ευρωζώνη και να ξεπεράσουμε την κρίση με όσο γίνεται μικρότερες απώλειες για την κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι στην πρώτη θέση. Ο στόχος αυτός είναι ρεαλιστικός, γιατί οι πολίτες προβληματίζονται και παίρνουν τις αποφάσεις τους από τώρα ως τις εκλογές», αναφέρει χαρακτηριστικά

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει τις επικείμενες εκλογές ως «τις πιο κρίσιμες μετά το 1974» ενώ απαντά και σε όσους θεωρούν πως η νέα κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει και νέα σκληρά μέτρα. «Στόχος και υποχρέωσή μας είναι να αποφύγουμε τις οριζόντιες περικοπές και ιδίως τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Αυτό κάποιοι άλλοι το λένε με ευκολία. Εμείς προσθέτουμε το πώς μπορεί πράγματι να επιτευχθεί», τονίζει.

Ο κ. Βενιζέλος κάνει παράλληλα λόγο για ανανέωση στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ. «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Ελλάδος. Αρα θα κυβερνήσουμε με έναν συνδυασμό και από έμπειρα και από νέα στελέχη και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και από προσωπικότητες εκτός ΠΑΣΟΚ, καταξιωμένους και έτοιμους να εκτελέσουν αποτελεσματικά συγκεκριμένες κυβερνητικές αποστολές», σημειώνει.

Διατυπώνει τέλος επικρίσεις κατά της ΝΔ, επισημαίνοντας πως «υπάρχουν πολλοί που παίζουν με την τύχη της χώρας» και «με τις θυσίες και τις αγωνίες των πολιτών». «Γι’ αυτό ο κάθε πολίτης πρέπει να σκεφτεί ποιός είναι αυτός που του προτείνει κάτι υπεύθυνο, ασφαλές, συγκεκριμένο, εφικτό και ποιός είναι αυτός που απλώς δημαγωγεί, λαϊκίζει ή θέλει να αντλήσει μικροκομματικά εκλογικά οφέλη», καταλήγει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΥΠΡΟΣ: ΥΠΕΞ: Θετική η ανταπόκριση των εταίρων μας για τη στάση της Τουρκίας...


Λευκωσία: Πολύ θετική είναι η ανταπόκριση που έχει λάβει εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή στο θέμα της μη πρόσκλησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Σύνοδο των «Φίλων της Συρίας» στην Κωνσταντινούπολη και στο πως θα πρέπει να αντιδράσει η ΕΕ και τα μέλη της.

Σε...
δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Μαρκουλλή και ερωτηθείσα κατά πόσο πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα, απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι στη συνάντηση συμμετείχε και η ίδια.

Ανέφερε ότι «έχουμε θέσει τεράστιο θέμα για το γεγονός ότι αυτό θα αποτελέσει ένα πολύ σοβαρό προηγούμενο, η συμπεριφορά μία υποψήφιας χώρας έναντι της ΕΕ, γιατί θεωρούμε ότι αυτό είναι πρόβλημα της ίδιας της ΕΕ και όχι μόνο της Κύπρου».

Πρόσθεσε ότι «η ανταπόκριση μέχρι στιγμής ήταν πολύ θετική, θα έλεγα εκ μέρους αρκετών υπουργών Εξωτερικών».

Η υπουργός Εξωτερικών είπε ότι εκτός από τη μη συμμετοχή της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον, περίπου εννιά ή δέκα άλλοι ομόλογοί της από κράτη μέλη της ΕΕ επέλεξαν να μην παρευρεθούν στην Κωνσταντινούπολη και να εκπροσωπηθούν από Γενικούς Διευθυντές ή ακόμα και από Πρέσβεις.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες προς την κατεύθυνση της Τουρκίας για πρόσκληση της Κύπρου ακόμη συνεχίζονται, προσθέτοντας όμως πως φαίνεται ότι δεν θα ανταποκριθεί.

Το περίφημο Ναυάγιο των Αντικυθήρων για πρώτη φορά σε... απαρτία! ...


Στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων είναι αφιερωμένη η νέα περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για το 2012. Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί το σύνολο σχεδόν των αρχαιοτήτων, οι οποίες ανελκύσθηκαν, κατά τα έτη 1900-1901 και 1976, από το περίφημο Ναυάγιο των Αντικυθήρων, νοτίως της Πελοποννήσου.

Η έκθεση...
συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, την Ομάδα Μελέτης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων και την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (ΕΜΑΕΤ) και θα διαρκέσει από 6 Απριλίου 2012 έως 28 Απριλίου 2013.

Το ναυάγιο χρονολογείται στο 60-50 π.Χ. περίπου, ενώ το φορτίο του χρονολογείται από τον 4ο έως και τον 1ο αιώνα π.Χ. Η μελέτη του φορτίου θα προσθέσει μια σημαντική μαρτυρία για το θαλάσσιο εμπόριο και τη διακίνηση έργων ελληνικής τέχνης στο τέλος της ελληνιστικής εποχής και της δημοκρατικής περιόδου της Ρώμης.
Η μερική ανέλκυση του Ναυαγίου συνιστά την πρώτη μεγάλης έκτασης ενάλια έρευνα παγκοσμίως. Κατά την πρώτη φάση (1900-1901) την επιχείρηση ανέλαβαν Σύμιοι σπογγαλιείς με τη συνδρομή πλοίων του Βασιλικού Ναυτικού. Η δεύτερη φάση (1976) πραγματοποιήθηκε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία με τη βοήθεια του ωκεανογραφικού πλοίου του J.Y. Cousteau "Καλυψώ".

Image

Η έκθεση συνοδεύεται από ειδικό κατάλογο-μονογραφία για το θέμα, στον οποίο διακεκριμένοι Έλληνες αρχαιολόγοι και επιστήμονες των φυσικών επιστημών παρουσιάζουν κείμενα, τόσο των ενοτήτων της έκθεσης όσο και επιμέρους θεμάτων σχετικών με το ναυάγιο.

Το ντοκιμαντέρ για το Ναυάγιο και τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, παραγωγής Images First Ltd. σε συνεργασία με την EΡT και την εταιρεία παραγωγής ARTE, καθώς και η μικρή 3D ταινία, παραγωγής της εταιρείας Ph. Nicolet NVP3D, που θα προβάλλονται στη διάρκεια της έκθεσης συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη παρουσίαση του εκπληκτικού αυτού ευρήματος της πρώτης ενάλιας αρχαιολογικής έρευνας παγκοσμίως.

defencenet.gr

Ο Κ.Μίχαλος εξελέγη πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος...


Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος εξελέγη το Σάββατο ο Κ.Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ. Έλαβε 63 ψήφους, έναντι 50 για τον Παύλο Ραβάνη, ο οποίος επίσης διεκδίκησε την προεδρία. Βρέθηκε και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.

Ως μέλη της Διοικητικής Επιτροπής εξελέγησαν:...

Ιορ.Τσώτσος (Επιμελητήριο Πέλλας)
Ηλ.Χατζηχριστοδούλου (Επιμελητήριο Πιερίας)
Π.Αγνιάδης (Επιμελητήριο Βοιωτίας)
Αγγ.Τσατσούλης (Επιμελητήριο Καβάλας)
Γ.Χονδρογιάννης (Επιμελητήριο Κέρκυρας)
Π.Παπαδόπουλος (Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης)
Μ.Ζορπίδης (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης)
Π.Τονικίδης (Επιμελητήριο Κιλκίς).

Τις επόμενες ημέρες θα συνέλθει η νέα διοικητική επιτροπή προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.

Ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κ. Μίχαλος, αμέσως μετά την εκλογή του δήλωσε:

«Εδώ και δύο χρόνια, ο επιχειρηματικός κόσμος δίνει μια άνιση μάχη ενάντια στην οικονομική κρίση, η οποία δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες για όλους τους κλάδους της αγοράς. Σ' αυτό το δύσκολο περιβάλλον, οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να παραμείνουν στη ζωή. Αγωνίζονται ενάντια στην ύφεση, στην έλλειψη ρευστότητας, στην εξοντωτική φορολόγηση, αλλά και σε μια σειρά από χρόνια προβλήματα που πλήττουν την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.

» Δυστυχώς η Πολιτεία, λειτουργώντας υπό την πίεση των δανειστών της, δείχνει αυτή τη στιγμή να κωφεύει στις πραγματικές ανάγκες και τα αιτήματα της αγοράς. Αντί να εφαρμόζει γενναίες αναπτυξιακές πολιτικές, επιμένει σε οριζόντια μέτρα λιτότητας που επιτείνουν την ύφεση. Αντί να καταπολεμά τα εκατοντάδες καταγεγραμμένα εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα, επιτίθεται σε δομές και θεσμούς που στηρίζουν παραδοσιακά τις ελληνικές επιχειρήσεις.

» Η πρόσφατη απαίτηση για κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια, αλλά και τα κατά καιρούς σχέδια περί συγχωνεύσεων, δείχνουν ότι ο Επιμελητηριακός Θεσμός βρίσκεται στο στόχαστρο εγχώριων και ξένων παραγόντων.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος καλείται να είναι ισχυρή, με υψηλό βαθμό συσπείρωσης και ξεκάθαρο διεκδικητικό λόγο. Να απαιτήσουμε συνθήκες επιβίωσης και ανάπτυξης, ενάντια στην ασφυξία που σήμερα βιώνουν 900.000 ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να διαγράψει και να απαξιώσει την εκατόχρονη και πλέον προσφορά του Επιμελητηριακού Θεσμού στην ανάπτυξη και στην πρόοδο του τόπου.»

Newsroom ΔΟΛ,

Οδοντίατρος σύμβουλος υπουργού στο Άμυνας κι άλλα παράδοξα!...



Επειδή χάσαμε τον λογαριασμό με τους μετακλητούς, ειδικούς συμβούλους και ειδικούς συνεργάτες στα Υπουργικά γραφεία του ΥΕΘΑ μπορεί κάποιος να μας διευκρινίσει πόσοι υπηρετούν και που;

Για παράδειγμα διαβάζουμε στην διαύγεια για την... Παρασκευή 30 Μαρτίου δημοσιεύσεις για διορισμό επτά (7) ατόμων στο γραφείο του ΑΝΥΕΘΑ κ. Ραγκούση και άλλων επτά (7) για το γραφείο του....
ΥΦΕΘΑ κ. Σπηλιόπουλου.

Εύλογα τα ερωτήματα:
· Γιατί αφού οι αποφάσεις αυτές έχουν ημερομηνία, ορισμένες, ακόμη και Νοέμβριο δημοσιεύονται μετά από 4 μήνες.
· Μετά από 4 μήνες τυχαίνει και δημοσιεύονται Παρασκευή απόγευμα;
· Ο οδοντίατρος που προσλαμβάνεται ως ειδικός σύμβουλος από τον κ. Ραγκούση σε τι ακριβώς τον συμβουλεύει;...


http://www.eglimatikotita.gr

Πραγματοποιήθηκε το 40ό συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής...


www.greeknewsonline.com
Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη
Παρουσία αντιπροσώπων από όλη την Αμερική, του υπουργού Δικαιοσύνης Λουκά Λουκά, Ελλήνων βουλευτών, του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και των επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών της Κύπρου και της Ελλάδας στις ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Νέα Υόρκη το 40ό συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής.

Στην ομιλία του προς το συνέδριο, ο πρόεδρος της ΚΟΑ, Πανίκος Παπανικολάου επιβεβαίωσε τη θετική πορεία της οργάνωσης και το έργο που η ομοσπονδία και τα σωματεία – μέλη της επιτελούν, τόσο στο κυπριακό, όσο και δραστηριότητες για τον πολιτισμό, τη νεολαία και τη φιλανθρωπία. Στη διάρκεια του συνεδρίου οι πρόεδροι των συλλόγων κι οι υπεύθυνοι επιτροπών έδωσαν εκθέσεις δραστηριοτήτων για τη χρονιά που πέρασε.

«Ως Πρόεδρος νοιώθω περήφανος γιατί αυτός ο Οργανισμός έχει κτιστεί σε γερά θεμέλια για να μπορέσει να διασφαλιστεί η συνέχεια της παροικίας στις ΗΠΑ. Είναι θετικό και αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση ακούγοντας τόσο από ομογενείς αλλά και αμερικανούς ευμενή σχόλια για την οργάνωση μας και το έργο της Ομοσπονδίας», είπε στον απολογισμό του ο κ. Παπανικολάου.

Ο πρόεδρος της ΚΟΑ είπε πως η κυπριακή παροικία έχει αναπτύξει ένα πολύ σημαντικό έργο σε σχέση με το κυπριακό πρόβλημα, έχει αναμιχθεί στην αμερικανική πολιτική ζωή και αποκτήσει προσβάσεις στην Ουάσιγκτον , στο Κογκρέσο και στο Λευκό Οίκο.

«Για να γίνουν αυτά χρειάζεται συστηματική δουλειά και συλλογή χρημάτων. Αυτό που μετρά στην αμερικανική πολιτική είναι οι ψήφοι και τα χρήματα και το βάρος πέφτει στον οικονομικό παράγοντα ως ολιγάριθμη παροικία η οποία είμαστε. Σε αυτό κάνουμε τη διαφορά και είναι αρκετοί από εμάς που δίνουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να έχουμε αυτές τις προσβάσεις. Χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά που να αρχίζει από το τοπικό επίπεδο και να προχωρά».

Κάλεσε σε ακόμη μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλειάς της οργάνωσης, γιατί η Τουρκία έχει οργανωθεί καλά σε όλα τα επίπεδα στην Αμερική και όπου κοιτάξουμε τη βρίσκουμε μπροστά μας.

ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, είπε ότι από την εισβολή του 1974 ο οργανισμός και τα μέλη του έχουν ξεκινήσει ένα ταξίδι, αλλά δυστυχώς ακόμη δεν έχουν φτάσει στον προορισμό τους.

«Ο προορισμός δεν έχει αλλάξει αλλά αυτός είναι η Κερύνεια, η Λάπηθος, ο Απόστολος Ανδρέας, η Μόρφου, η Αμμόχωστος. Για 37 χρόνια υποστηρίζουμε την εκάστοτε Κυβέρνηση της Κύπρου και τον δημοκρατικά εκλεγμένο της πρόεδρο της. Μπορεί να μην συμφωνούμε πάντα με τους χειρισμούς στο κυπριακό αλλά παραμένουμε μαζί ενωμένοι γιατί ο σκοπός είναι κοινός».

Ο κ. Κρίστοφερ είπε πως σπαταλήθηκαν 37 διακοινοτικών συνομιλιών που δεν πέτυχαν τίποτε και απέρριψε τη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας

«Αυτό που καλούμαστε να αντισταθούμε όλοι μαζί είναι ο στόχος της Τουρκίας για προσάρτηση της κατεχόμενης Κύπρου. Και αυτό το μήνυμα πρέπει να σταλεί στο Κογκρέσο».

Ανέφερε πως τώρα που η Τουρκία μιλά για προσάρτηση, μας προσφέρει την ευκαιρία να αλλάξουμε και εμείς πορεία.

Αναφέρθηκε επίσης και στις θετικές εξελίξεις, όπως το θέμα του φυσικού αερίου και της συνεργασίας Κύπρου με το Ισραήλ, προτρέποντας όλους να συνεχίσουν τον αγώνα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

«Η Τουρκία και η Τουρκοκυπριακή ηγεσία εμμένουν στο να υποβάλλουν προτάσεις που ακυρώνουν τις συγκλίσεις οι οποίες επιτεύχθηκαν σε ουσιώδη κεφάλαια του κυπριακού, ή αποφεύγουν τη συζήτηση σε βασικά θέματα, προκαλώντας σοβαρή οπισθοδρόμηση και αναιρώντας οποιαδήποτε πρόοδο είχε επιτευχθεί στις συνομιλίες», είπε στην ομιλία του ο υπουργός Δικαιοσύνης Λουκά Λουκά.

Ο υπουργός που εκπροσώπησε στο συνέδριο την κυβέρνηση, μετέφερε στους αντιπροσώπους και την κυπριακή παροικία τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, και του κυπριακού λαού και τις θερμές τους ευχαριστίες για την αταλάντευτη στήριξη και αλληλεγγύη που επιδεικνύει η Ομογένεια, στις συνεχείς προσπάθειες την επίλυση του κυπριακού, την απαλλαγή της Κύπρου από την τουρκική κατοχή και την επανένωσή της.

«Γνωρίζουμε πως αυτός ο αγώνας είναι δύσκολος και άνισος, γι ‘αυτό και η συμπαράσταση και η πολύπλευρη βοήθεια που δεχόμαστε από τη κυπριακή ομογένεια, που αποτελεί ένα από τα πιο ζωντανά κομμάτια της κυπριακής διασποράς, είναι ανεκτίμητη», είπε ο κ. Λουκά, επισημαίνοντας ότι σ’ αυτόν τον μέχρι τέλους αγώνα για δικαίωση είναι ταγμένος και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Αυτόν τον αγώνα υπηρετεί με συνέπεια από τη πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για έξοδο από το αδιέξοδο και επίτευξη λύσης το συντομότερο δυνατό. Μιας συμφωνημένης και αμοιβαία αποδεκτής λύσης του Κυπριακού, στο πλαίσιο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Μιας λύσης δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης, που θα τερματίζει τη κατοχή και τον εποικισμό, θα επανενώνει το έδαφος, το λαό, τους θεσμούς και την οικονομία, και θα διασφαλίζει και θα διαφυλάσσει ένα κράτος με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα στη βάση της πολιτικής ισότητας, όπως αυτή καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι για την πλευρά μας είναι σαφές πως η διαδικασία επίλυσης του κυπριακού δεν προβλέπει επιδιαιτησία και τεχνητά χρονοδιαγράμματα, γι’ αυτό και δεν τα αποδεχόμαστε.

Επισήμανε ότι για να μπορέσουμε όμως να φτάσουμε σε λύση του κυπριακού θα πρέπει όλες οι πλευρές να επιδείξουν την αναγκαία βούληση» και επέκρινε την Τουρκία και την Τουρκοκυπριακή πλευρά για τις υπαναχωρήσεις.

Αναφερόμενος και στα ενεργειακά ζητήματα, είπε πως «χωρίς αχρείαστη συνθηματολογία, αλλά με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα, διεκδικούμε και ασκούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και στο πολύ ευαίσθητο θέμα της έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επέκρινε τις συνεχείς προκλήσεις και απειλές της Τουρκίας, που καταδεικνύουν στη διεθνή κοινότητα ότι και πάλι αρνείται να σεβαστεί τους διεθνείς κανόνες και τη διεθνή έννομη τάξη.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Στην ομιλία του ο πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσιγκτον προέβη σε ανασκόπηση των σχέσεων Κύπρου και Ηνωμένων Πολιτειών, δίδοντας έμφαση σε ζητήματα πολιτιστικής κληρονομιάς και στον τομέα της ενεργειακής ανάπτυξης και συνεργασίας.

Είπε πως οι θετικές εξελίξεις που υπάρχουν στον εντοπισμό υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, με την εμπλοκή αμερικανικής εταιρίας δεν ήταν μια απλή υπόθεση.

«Η Κυπριακή Κυβέρνηση με ιδιαίτερη προσοχή και συνεπή στάση προώθησε το θέμα αυτό. Και έχετε υπόψη σας είμαι σίγουρος τις απειλές και τις προκλητικές συμπεριφορές της Τουρκίας. Οι προκλήσεις αυτές και εντάσεις είχαν και σκοπό να αποθαρρύνουν την συνέχιση του έργου της αμερικανικής εταιρίας και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίηση μας για την σταθερή και ισχυρή υποστήριξη που οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέφεραν στο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνεχίσει τις έρευνες και να προχωρήσει στην εκμετάλλευση των ενεργειακών της πόρων».

Σε σχέση με το δεύτερο γύρο αδειοδότησης για έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου, είπε πως έχει σημασία η στήριξη αυτή και διαβεβαιώσεις που η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να παράσχει σε τυχόν ενδιαφερόμενες αμερικανικές εταιρίες.

Ο κ. Αναστασιάδης αποκάλυψε ότι την προσεχή εβδομάδα που ο Πρόεδρος Ομπάμα θα συναντηθεί με τον κ. Ερντογάν στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου για την διακοπή της διάδοσης των πυρηνικών όπλων, η κυβέρνηση έχει λάβει διαβεβαίωση ότι θα θέσει το θέμα της Κύπρου και των Τουρκικών απειλών, προσωπικά προς τον Τούρκο Πρωθυπουργό.

«Οι ΗΠΑ μας διαβεβαιώνουν ότι θέτουν το κυπριακό και την ανάγκη εποικοδομητικής προσέγγισης από πλευράς της Τουρκίας σε κάθε επίπεδο και σε κάθε επαφή», διευκρινίζοντας εκείνο που τονίζεται από πλευράς μας στους Αμερικανούς είναι ότι δεν αρκεί η ρητορική έκφραση υποστήριξης από μέρους της Άγκυρας, αλλά η έμπρακτη στάση της.

ΚΑΣΚΑΡΕΛΗΣ

Ο Ελληνας πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης συνεχάρη την Κυπριακή Ομοσπονδία για το έργο της, αλλά και τα μέλη της κυπριακής παροικίας, τα οποία πέραν των κυπριακών θεμάτων πάντα βρίσκουν την ευκαιρία να δώσετε και ένα χέρι βοήθειας στην Ελλάδα.

«Νοιώθω απογοήτευση γιατί μετά από 4 δεκαετίες από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με το κυπριακό, δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει ανοικτό. Είναι απαράδεκτη η στάση των συμμάχων μας, οι οποίοι δεν έχουν πάρει σοβαρά απόφαση να επιβληθεί το διεθνές δίκαιο στην περιοχή μας».

Πάντως δεν απέκλεισε στο προσεχές μέλλον, μετά την εσωτερική αντιπαράθεση των στρατιωτικών με τον Ερντογάν, πως είναι πιθανόν να έχει ωριμάσει η στιγμή να δούμε σοβαρές εξελίξεις και ίσως και μια λύση του κυπριακού.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είπε πως η προσπάθεια της Ομογένειας για το κυπριακό είναι συνεχής και ο ίδιος το εγείρει σε όλα τα επίπεδα. Ως παραδείγματα ανέφερε τη συνομιλία που είχε προ τριμήνου με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος τον επισκέφθηκε στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και συζήτησαν τρία θέματα, τις θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την ενοποίηση της Κύπρου και το Μακεδονικό θέμα.

«Ζητήσαμε έργα και όχι μόνο λόγια και υποσχέσεις. Τα τρία αυτά θέματα εγείραμε και στις 22 Μαρτίου στο Λευκό Οίκο στον Πρόεδρο Ομπάμα. Προσπαθούμε να διατηρούμε ψηλά στην ατζέντα τα θέματα αυτά με κάθε τρόπο. Γι’ αυτό πρέπει να διατηρήσετε την επαφή. Γιατί αν χαθεί η επαφή θα χάσουμε την υπόθεση».

Εκτίμησε ότι το κυπριακό βρίσκεται σε ειδική φάση, που την χαρακτηρίζουν τρεις νέοι παράγοντες: το ενεργειακό, τη Προεδρία της Κύπρου της ΕΕ και η λεγόμενη αραβική άνοιξη που τώρα έφτασε στη Συρία.

«Η Συρία βρίσκεται σε ένα ευπαθές και εύθραυστο σημείο, δίπλα από το Ιράν, το Ισραήλ και τη Τουρκία. Γι’ αυτό χρειάζεται αγρυπνία και εγρήγορση. Στην Κύπρο δοκιμάζεται η αντοχή μας. Το τέλος , όμως, θα το προσδιορίσουμε εμείς και όχι οι άλλοι».

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Ο πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής Ελληνισμού Διασποράς του ελληνικού κοινοβουλίου, Ηλία Καρανίκας, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση την Ελλάδα και πως επηρεάζει όλο τον Ελληνισμό. Και διαβεβαίωσε ότι η πολιτική ηγεσία του τόπου θα προσπαθήσει να κάνει ξανά περήφανους τους Ελληνες.

Μεταφέροντας μήνυμα συμπαράστασης προς τους Κύπριους της Αμερικής, είπε:

“Είμαστε στο πλευρό σας και η αδικία αυτή που παρατηρείται σήμερα στη Κύπρο , που το εν τρίτο του νησιού είναι υπό κατοχή για τόσα χρόνια, εύχομαι κάποια στιγμή να τελειώσει . Και θα τελειώσει βέβαια εις όφελος των Κυπρίων αδελφών”.

O βουλευτής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε πως θαυμάζει την Κύπρου, ένα μικρό κράτος μέλος της Ε.Ε. και το μοναδικό που αντιμετωπίζει κατοχή «γιατί είχε το σθένος και τη δύναμη να προχωρήσει σε κινήσεις αξιοποίησης του εθνικού της πλούτου, με ανακήρυξη για αξιοποίηση της ΑΟΖ που άλλαξε την διεθνή προοπτική της Κύπρου. Η μικρή Κύπρος λειτούργησε με θάρρος και δύναμη και έκανε αυτή την κίνηση που θα της επιτρέψει να αναβαθμιστεί όχι μόνο στο παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη συνάπτοντας εκείνες τις στρατηγικές συμμαχίες που θα της επιτρέψει μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτό είναι το παράδειγμα για την Ελλάδα», κατέληξε.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ

Το συνέδριο τίμησε το μόνιμο αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, πρέσβη Μηνάς Χατζημιχαήλ με την ευκαιρία της μετάθεσής του από τη Νέα Υόρκη. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Πανίκος Παπανικολάου εξήρε την συνεργασία που είχε με τον κ. Χατζημιχαήλ για τον κοινό στόχο.

Ο Κύπριος πρέσβης ευχαρίστησε τον κ. Παπανικολάου και τον πρόεδρο της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, για την στήριξη και τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν για την Κύπρο και την βοήθεια που πρόσφεραν στον έργο του, προς την Μόνιμη Αντιπροσωπεία και το Γενικό Προξενείο.

Ο κ. Χατζημιχαήλ αναφέρθηκε στις εμπειρίες του στον ΟΗΕ στα τέσσερα χρόνια που υπηρέτησε στη Νέα Υόρκη.

«Στην παρούσα προσπάθεια, υπήρξε πάντα πρόβλημα η κρατούσα τάση ωραιοποίησης, η υπερβολή του ειδικού συμβούλου Αλεξάντερ Ντάουνερ, του βοηθού γενικού γραμματέα Λυν Πάσκοε και άλλων στην Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ όπως και των Άγγλων, για να παρουσιασθεί μια πλασματική ευφορία ότι επέρχεται λύση του κυπριακού και επομένως οδεύουμε προς διεθνή διάσκεψη. Τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να αντιληφθούν καλά ότι διεθνής διάσκεψη δεν μπορεί να γίνει χωρίς να προηγηθεί σημαντική σύγκλιση σε όλες τις εσωτερικές πτυχές του κυπριακού και χωρίς να καθορισθεί η σύνθεση αλλά και η Ημερήσια Διάταξη μιας τέτοιας Διάσκεψης. Κι εδώ κάθε αντικειμενικός παρατηρητής διαπιστώνει ότι πόρρω απέχουμε από αυτό το σημείο».

Ανέφερε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ έχει όλη την καλή θέληση και βούληση για να βοηθήσει ώστε να υπάρξει πρόοδος στο κυπριακό, αλλά δυστυχώς η αύξηση και όξυνση των διεθνών προβλημάτων δεν του αφήνει τον απαιτούμενο χρόνο, με αποτέλεσμα να βασίζεται στους συμβούλους του.

«Πολλές φορές διερωτόμαστε αν οι σύμβουλοι έχουν ποτέ μπει στο κόπο να μελετήσουν την ιστορία του κυπριακού αλλά και της χώρας μας, με συνέπεια να παραγνωρίζεται από μέρους τους πλήρως ο ρόλος της Τουρκίας και να προβαίνουν σε άτοπες εκτιμήσεις και κρατώντας ίσες αποστάσεις μεταξύ του νομίμου κράτους και των θέσεων του και του παράνομου τουρκικού κατασκευάσματος»...

Spiegel: Καταρρέει και ο αθλητισμός στην Ελλάδα...


Σε άρθρο της διαδικτυακής έκδοσης του γερμανικού Spiegel, αναφέρεται η κατάσταση στον ελληνικό αθλητισμό και οι περικοπές που γίνονται από το κράτος ακόμα και σε ολυμπιακά αθλήματα.Το άρθρο αναφέρει:
«Για τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων η οικονομική κατάσταση χειροτερεύει όλο και...
περισσότερο. Η κρίση δεν κάνει διάκριση ούτε καν για την παράδοση, με αποτέλεσμα να πλήττεται τώρα και ο αθλητισμός. Για το 2012, ολυμπιακή χρονιά, τα λεγόμενα «εθνικής σημασίας αθλήματα», όπως το μπάσκετ, η κολύμβηση, η κωπηλασία και η ιστιοπλοϊα, αναμένεται να λάβουν πολύ μικρότερες κρατικές επιδοτήσεις. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) ενέκρινε οικονομική στήριξη ύψους 23,8 εκατομ. ευρώ, 2,5 εκατομ. ευρώ περίπου λιγότερα σε σχέση με πέρσι.

Και τα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν: Όπως αναφέρει η απόφαση της Γ.Γ.Α., αυτές οι επιδοτήσεις θα δοθούν εφόσον το επιτρέψει ο ελληνικός προϋπολογισμός. Αν όχι, τα χρήματα μπορεί να περικοπούν. Ήδη οι πολίστες διαμαρτύρονται, επειδή προπονούνται σε προβληματικά θερμαινόμενες πισίνες.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι περικοπές θα έχουν και άλλες συνέπειες για την ελληνική ολυμπιακή ομάδα. Οι αρμόδιοι στην Αθήνα δεν θέλησαν να επιβεβαιώσουν ακόμα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία επίκειται δραστική μείωση των μελών της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής στο Λονδίνο.

Κυρίως, επειδή ακόμα δεν έχει αποφασιστεί πόσοι αθλητές πληρούν τις προϋποθέσεις και ποιες ομάδες θα προκριθούν για τους Ολυμπιακούς.

Πολλοί αθλητές προσπαθούν εδώ και μήνες να βρουν ιδιώτες χορηγούς, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την καριέρα τους. Ακόμα και η παραδοσιακή λαμπαδηδρομία με την ολυμπιακή φλόγα επλήγη από την οικονομική κρίση.

Τελικά, αναγκάστηκαν να παρέμβουν ιδιώτες και χορηγοί, για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η συμβολική πορεία της φλόγας εντός Ελλάδος, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή»...

OnAir24

Ένας στους τέσσερις εισακτέους τα παράτησε!...


Ο ένας στους τέσσερις εισακτέους στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ φέτος έκανε απλώς μια... εκδρομή για την εγγραφή του στο πανεπιστήμιο και μετά τα παράτησε.
Το πρόβλημα είναι οξύτατο στα περιφερειακά ιδρύματα, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις -όπως στο...
ΤΕΙ Ιονίων Νήσων- που πάνω από τους μισούς πρωτοετείς αδιαφόρησαν για τις σπουδές τους, λίγο μετά από τον πρώτο μήνα του φοιτητικού τους βίου. Ουσιαστικά, λόγω της οικονομικής κρίσης όλο και περισσότεροι φοιτητές δεν επιθυμούν να «μεταναστεύσουν» εκτός έδρας για να σπουδάσουν, καταβάλλοντας ένα υψηλό τίμημα.
Πόσω μάλλον όταν οι σπουδές είναι σε αντικείμενα χαμηλής ζήτησης. Ενδεικτικά, έχει υπολογιστεί ότι για πέντε με έξι χρόνια σπουδών, που είναι ο μέσος χρόνος ολοκλήρωσης των σπουδών, απαιτούνται περί τις 60.000 ευρώ. Δεν παίρνουν βιβλία Ειδικότερα, η δήλωση κάθε φοιτητή για να παραλάβει συγγράμματα είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για να φανεί πόσοι ενδιαφέρεται για τις σπουδές του. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας το 24,3% των πρωτοετών της τρέχουσας ακαδημαϊκής χρονιάς πήγαν να εγγραφούν στη σχολή τους και μετά την... ξέχασαν αφού ούτε καν βιβλία δεν ζήτησαν να πάρουν για τα μαθήματά τους. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε, αφού το 20102011 το 19,55% των πρωτοετών έκαναν μεν εγγραφή στη σχολή τους, αλλά δεν ζήτησαν βιβλία. Συγκεκριμένα, ενώ την τρέχουσα χρονιά 2011-2012 εισήχθησαν 73.893 απόφοιτοι Λυκείου στα 37 πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, τελικά μόνον οι 59.413 ζήτησαν συγγράμματα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου. Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων κατέχει το αρνητικό ρεκόρ, αφού από τους 771 που εισήχθησαν ούτε οι μισοί (συγκεκριμένα οι 325) πήραν συγγράμματα. Δηλαδή, το 58% των πρωτοετών φοιτητών του ΤΕΙ δεν ενδιαφέρθηκε να πάρει βιβλία... Με κριτήριο τα ποσοστά αδιαφορίας, μετά το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ακολουθούν το ΤΕΙ Καβάλας (1.662 φοιτητές εισήχθησαν, 902 πήραν συγγράμματα το πρώτο εξάμηνο, άρα το 46% αδιαφόρησε), το ΤΕΙ Χαλκίδας (από τους 2.545 πρωτοετείς ζήτησαν συγγράμματα οι 1.389 - το ποσοστό «φυγής» έφθασε στο 45%), το ΤΕΙ Λαμίας (από τους 1.321 πρωτοετείς οι 748 πήραν συγγράμματα και αδιαφόρησε το 43%) και το ΤΕΙ Καλαμάτας (42% των πρωτοετών φοιτητών δεν ζήτησε συγγράμματα). Στα πανεπιστήμια εκτός από το υψηλό κόστος σπουδών εκτός έδρας, οι πρωτοετείς φαίνεται να μετρούν και το αντικείμενο της σχολής και τη φήμη του Ιδρύματος. Και αυτό διότι μεταξύ των Ιδρυμάτων με τη μεγαλύτερη διαρροή περιλαμβάνονται, εκτός από τα περιφερειακά, και ιδρύματα της Αθήνας και της κεντρικής Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, φέτος στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας εισήχθησαν 313 πρωτοετείς, αλλά τελικά ζήτησαν να πάρουν βιβλία μόνο οι 239. Δηλαδή, ο ένας στους τέσσερις (ακριβές ποσοστό 24%) αδιαφόρησε για τις σπουδές του.
Μάλιστα, είναι ενδεικτικό ότι το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης είχε μικρότερο ποσοστό διαρροής από το Πανεπιστήμιο που έχει σχολές και Τμήματα σε Κοζάνη και Φλώρινα. Επίσης, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου εισήχθησαν 2.442 πρωτοετείς, αλλά ζήτησαν να πάρουν βιβλία μόνο οι 1.926. Δηλαδή, το 21% δεν παρακολούθησε τα μαθήματα και άρα από πολύ νωρίς άρχισε να αδιαφορεί για τις σπουδές του.
Ακολουθούν σε ποσοστά το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με 19% έκαστο. Στον αντίποδα, το ΕΜΠ έχει μηδενική φοιτητική διαρροή, ενώ μόλις 1% είναι το ποσοστό εγκατάλειψης σπουδών στο Παν. Μακεδονίας και το Οικονομικό Παν. Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Xαμηλά είναι τα ποσοστά φοιτητικής διαρροής στα Παν. Αθηνών και Θεσσαλίας (περίπου 5%). Βέβαια, η απαξίωση των περιφερειακών Ιδρυμάτων, και κυρίως των ΤΕΙ, είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που αποτυπώνεται από το ενδιαφέρον των νεοεισακτέων να πάρουν συγγράμματα. Και αυτό διότι, όπως ανέφερε μιλώντας στην «Κ» στέλεχος του υπ. Παιδείας, ακόμη πιο λίγοι (σε σχέση με όσους παίρνουν βιβλία) είναι οι φοιτητές που τελικά παρακολουθούν τα μαθήματα. Ετσι, υπάρχουν περιπτώσεις που οι ώρες διδασκαλίας παίρνουν φροντιστηριακό χαρακτήρα αφού σε μία αίθουσα είναι ένας διδάσκων και καμιά δεκαριά φοιτητές...
Καθημερινή (Απόστολος Λακασάς)

Αγκαλιές και φιλιά μεταξύ Μπουτάρη και Άνθιμου!


Δύο «οχτροί» στην ίδια πόλη ήταν και κοντεύουν να γίνουν αχώριστοι! Πρόκειται για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και τον μητροπολίτη Άνθιμο, οι οποίοι εθεάθησαν, σύμφωνα με το seleo.gr, σε εκδήλωση που έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης να...
ασπάζονται ο ένας τον άλλο και στη συνέχεια να συζητούν χαμογελώντας, σε θερμό κλίμα.

Καθώς φαίνεται οι εποχές που ο Γ.Μπουτάρης αποκαλούσε «Μουτζαχεντίν» τον μητροπολίτη και ο Άνθιμος τον απειλούσε λέγοντας πως «όσο ζω δεν θα γίνεις δήμαρχος» έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Τελικά, θα τα δούμε όλα σε αυτή την προεκλογική περίοδο...


Κι όμως οι Αρχι-μηχανο-τέκτονες του Δημοσίου είναι τόσο ΑΧΡΗΣΤΟΙ...


adena-gr.blogspot
Ο κόσμος στήνεται μεσημεριάτικα στην σειρά καταμεσής του δρόμου στην Ακαδημία για βγάλει εισιτήρια για τα Αστικά λεωφορεία. Μια κίτρινη ταμπελίτσα (κλικ φωτό) ενημερώνει ευγενικά ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ.
Βέβαια μόνο το ένα είναι ανοιχτό, για αυτό και η σειρά απλώνεται μέσα στη κίνηση του δρόμου. Γιατί αν οι ...
μελετητές (που συσκέφθηκαν που να τοποθετήσουν τα εκδοτήρια) είχαν μια στάλα μυαλό , θα...
έβαζαν αμφότερα τα γκισέ να βλέπουν προς την κατεύθυνση του πεζοδρομίου, ούτως ώστε ο κόσμος να μπορεί με ασφάλεια να εξυπηρετείται.
Όπως βλέπεται από την διαγράμμιση τα αυτοκίνητα νόμιμα παρκάρουν.
Γιατί λοιπόν βρε κοκορόμυαλοι τα βάλατε με φάτσα το δρόμο?...

Κατάσχονται οι επιδοτήσεις ΕΣΠΑ οφειλετών του δημοσίου...


Οι τελικές πληρωμές ΕΣΠΑ (ποσό που καταβάλλεται μετά την ολοκλήρωση του έργου) κατάσχονται, παρακρατούνται ή αποδίδονται στο δημόσιο εάν ο ιδιώτης οφείλει στην εφορία ασφαλιστικά ταμεία κλπ.
Αυτό προβλέπεται μεταξύ άλλων σε τροπολογία που κατατέθηκε χθες το βράδυ σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.
Ορίζει ότι ...
δεν κατάσχονται προκαταβολές και ενδιάμεσες πληρωμές, αλλά μόνο οι τελικές πληρωμές οι οποίες χρειάζονται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για να καταβληθούν.

Η ρύθμιση δεν εφαρμόζεται μόνο για τις επιδοτήσεις που θα δοθούν από δω και πέρα αλλά και αναδρομικά σε όσους εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ (Ν 3617/2007), δηλαδή κατασκευαστές, μικρομεσαίους κλπ.

Σε άλλη διάταξη αυξάνεται το ποσοστό επιδότησης του αναπτυξιακού νόμου από 40% σήμερα σε 60%για τις δαπάνες κατασκευής, επέκτασης και εκσυγχρονισμού κτιριακών εγκαταστάσεων.

Αυξάνεται και από 15 εκατ. σε 20 εκατ. ευρώ το ανώτατο πλαφόν ενισχύσεων ανά τετραετία σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις.

Επίσης με άλλη διάταξη στην τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στα Επιμελητήρια να πληρώνουν με δόσεις και όχι εφάπαξ όπως γινόταν μέχρι σήμερα το 3% των ετήσιων εσόδων τους από συνδρομές προς τους εμπόρους (ΕΣΕΕ), τους επαγγελματοβιοτέχνες (ΓΣΕΒΕ) τους βιομήχανους (ΣΕΒ) και τους συνδέσμους εξαγωγέων.

Η ρύθμιση αυτή εξυπηρετεί τα Επιμελητήρια σε μια περίοδο που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας και μειωμένων καταβολών από τα μέλη τους. Σημειώνεται ότι η καταβολή του 3% των εσόδων και η προσκόμιση τραπεζικής απόδειξης αποτελεί προϋπόθεση ώστε να εγκριθεί ο προϋπολογισμός των Επιμελητηρίων...

capital.gr

ΠΑΤΡΑ: Περιμένει 3 χρόνια... για ένα χαρτί...


Την ώρα που όλα τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα πως και στην Αχαΐα εκατοντάδες νέοι άνθρωποι έχουν βάλει πλώρη για επιστροφή στο χωριό, ένα και μόνο παράδειγμα αρκεί για να τους δώσει να καταλάβουν τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν. Αγρότης της περιοχής έχει... καταθέσει χαρτιά για να του εγκριθεί η πραγματοποίηση γεώτρησης. Ως εδώ όλα καλά. Το άσχημο είναι πως από την ημέρα που κατέθεσε την αίτηση έχουν περάσει τρία και πλέον χρόνια και ακόμα περιμένει. Είπε κανείς τίποτα;...
dete.gr

Ανοίγει ο φάκελος Υμηττού...


Ανοίγει ξανά η ποινική διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης, που αφορά στη διεκδίκηση από το Δημόσιο έκτασης περίπου 12.000 στρεμμάτων σε ευρύτερες ζώνες των Δήμων Ηλιούπολης, Αργυρούπολης κ.λπ. στους πρόποδες του Υμηττού.
Ανοίγει ξανά η ποινική διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης, που αφορά στη διεκδίκηση από...

το Δημόσιο έκτασης περίπου 12.000 στρεμμάτων σε ευρύτερες ζώνες των Δήμων Ηλιούπολης, Αργυρούπολης κ.λπ. στους πρόποδες του Υμηττού.

Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου ανέτρεψε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με το οποίο είχαν απαλλαγεί 10 άτομα και είχε κριθεί ότι δεν πρέπει να γίνει κατηγορία εναντίον τους για το αδίκημα της απάτης στο δικαστήριο σε βάρος του Δημοσίου, από την οποία το κράτος ζημιώθηκε με μεγάλα ποσά (κακούργημα).

Ο ΑΠ δέχθηκε ότι στο απαλλακτικό βούλευμα του Εφετείου υπάρχουν πολλές ασάφειες, αντιφάσεις και λογικά κενά, που καθιστούν επιβεβλημένη την επανεξέταση της ποινικής υπόθεσης από την αρχή, από διαφορετική σύνθεση δικαστών.

Η αφετηρία της όλης υπόθεσης βρίσκεται πριν από περίπου 150 χρόνια, με ενοικιάσεις και αγοραπωλησίες ακινήτων που φέρονται να στηρίχθηκαν σε χοτζέτια (τίτλους επί τουρκοκρατίας). Την τελευταία 40ετία έχουν υποβληθεί αλλεπάλληλες αγωγές και μηνύσεις ανάμεσα στους φερόμενους ως ιδιοκτήτες έκτασης 12.000 στρεμμάτων (που αποτελεί τμήμα του λεγόμενου «κτήματος Καρρά»), στο Ελληνικό Δημόσιο και διάφορους Δήμους (Ηλιούπολης, Αργυρούπολης κ.λπ.)...

ethnos.gr

Πυρκαγιά με τραυματίες σε κρουαζιερόπλοιο ...


Στο Azamara Quest επέβαιναν 600 τουρίστες, κυρίως Αμερικανοί και Ευρωπαίοι και 411 μέλη πληρώματος, ενώ από τη φωτιά τραυματίστηκαν πέντε μέλη του πληρώματος.

«Όλοι οι επιβάτες είναι ασφαλείς», υπογράμμισε αξιωματικός του λιμενικού, ενώ πρόσθεσε ότι ένα πλοίο του... Πολεμικού Ναυτικού των Φιλιππίνων συνοδεύει το κρουαζιερόπλοιο μέχρι τα χωρικά ύδατα της Μαλαισίας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο του κρουαζιερόπλοιου, που ανήκει στην εταιρεία Azamara Club Cruises με έδρα το Μαϊάμι των ΗΠΑ, την ώρα που βρισκόταν στα ανοιχτά των νότιων ακτών των Φιλιππίνων, σύμφωνα με αξιωματούχους, ωστόσο τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Το Azamara Quest πραγματοποιούσε κρουαζιέρα 17 ημερών από το Χονγκ Κονγκ στη Σιγκαπούρη...
newbomb.gr

Αύξηση της φορολογίας των πλουσίων ζητά εκ νέου ο Ομπάμα...


Ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε εκ νέου να αυξηθούν οι φόροι για τους πλούσιους εκτιμώντας ότι το υπάρχον φορολογικό σύστημα δεν είναι δίκαιο.

«Σήμερα οι πιο πλούσιοι Αμερικανοί πληρώνουν από τους πιο χαμηλούς φόρους εδώ και 50 χρόνια», επισήμανε στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο διάγγελμά του από το ραδιόφωνο.

Χάρη στο...
υπάρχον φορολογικό σύστημα δισεκατομμυριούχοι, όπως ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ και ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, πληρώνουν μικρότερο ποσοστό φόρου από τις γραμματείς τους, πρόσθεσε ο Ομπάμα και να υπογραμμίσει ότι «δεν είναι δίκαιο, δεν έχει νόημα».

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μειώσεις στους φόρους των πιο πλούσιων Αμερικανών, όπως εγώ, ο Γουόρεν Μπάφετ ή ο Μπιλ Γκέιτς, σε ανθρώπους που δεν έχουν το ανάγκη και δεν το έχουν ζητήσει ποτέ; Ή θέλουμε να εξακολουθήσουμε να επενδύουμε σε πράγματα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας μας και μας διατηρούν ασφαλείς; Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε και τα δύο», εξήγησε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει αυτές τις δηλώσεις την ώρα που το Κογκρέσο αναμένεται να εξετάσει μια πρόταση για την αύξηση της φορολογίας σε όσους έχουν εισοδήματα μεγαλύτερα από ένα εκατομμύριο δολάρια το χρόνο, διατηρώντας αμετάβλητους τους φόρους για όσους κερδίζουν λιγότερα από 250.000 δολάρια ετησίως.

Ο Ομπάμα ζήτησε από τους Αμερικανούς να επικοινωνήσουν οι ίδιοι με τους γερουσιαστές για να τους ζητήσουν να υποστηρίξουν αυτή την πρόταση.

«Πάρτε τους τηλέφωνο, γράψτε τους, επισκεφθείτε τους και πείτε τους να σταματήσουν να προσφέρουν μειώσεις φόρων στους ανθρώπους που δεν το έχουν ανάγκη», είπε και πρόσθεσε ότι «έτσι θα κάνουμε αυτή τη χώρα πιο δίκαιη και πολύ πιο δυνατή».

Το θέμα έχει φέρει σε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με τους Ρεπουμπλικάνους οι οποίοι τάσσονται κατά της φορολόγησης των μεγαλύτερων εισοδημάτων ή των επιχειρήσεων.

Λίστα εκκαθαρίσεων με 25 και πλέον εργαζόμενους στην Espresso...



Έτοιμη λίστα εκκαθαρίσεων που έχει συντάξει το αρμόδιο στέλεχος των εκδόσεων ΝΕΠ του Π. Κυριακίδη, Σουβατζής, έρχεται να φορτίσει την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ των.. εργαζομένων της Espresso που συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα που είναι ήδη στο γραφείο του Κυριακίδη, περιέχει 25 και πλέον ονόματα υποψηφίων ανέργων! Με άλλα λόγια η διοίκηση δεν έχει πρόθεση να σταματήσει τις απολύσεις που ξεκίνησε πριν μια εβδομάδα, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να κατεβάσουν τα μολύβια τους, αλλά αντίθετα να τις κλιμακώσει αποδυναμώνοντας το φύλλο της εφημερίδας που στην ουσία ποτέ δεν πίστεψε! Έτσι, το σχέδιο Σουβατζή, προβλέπει εκκαθάριση της εφημερίδας από «ανεπιθύμητα» πρόσωπα που ξέμειναν από την προηγούμενη κατάσταση και στη συνέχεια, αποψίλωση και απαξίωση του φύλλου!

enimerosi24.gr

Τo τελευταίο «αντίο» με δημοτικά κι αντάρτικα για τον Μπανιά...


Με ηπειρώτικα μοιρολόγια και αντάρτικα τραγούδια, πλήθος κόσμου συνόδευσε σήμερα τον Γιάννη Μπανιά, ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς και τέως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην ... τελευταία του κατοικία, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.
«Έχουμε έρθει όλοι εδώ να αποχαιρετήσουμε τον σύντροφο Γιάννη Μπανιά που αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, στο όραμα για σοσιαλισμό με ελευθερία και δημοκρατία. Έχουμε έρθει να αποχαιρετήσουμε και τον άνθρωπο Γιάννη Μπανιά που όσοι είχαμε την τύχη να πορευτούμε μαζί συνειδητοποιούμε ότι η ευγένεια, η ειλικρίνεια, η προσήνεια δεν είναι αυτονόητα χαρακτηριστικά σε έναν άνθρωπο, αλλά είναι χαρίσματα. Ίσως αποτελεί κοινοτοπία να πει κάποιος ότι ο Γιάννης Μπανιάς υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία της Ανανεωτικής Αριστεράς. Αλλά είναι αλήθεια», τόνισε μεταξύ άλλων στον επικήδειό του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Αποχαιρετάμε σήμερα φίλοι, σύντροφοι, συνάδελφοι και συναγωνιστές τον Γιάννη Μπανιά. Όπως τον γνώρισα εγώ, πολύ νέο, πολύ ενθουσιώδη, πείσμωνα στις ιδέες του, φιλικό, χαμογελαστό στις συζητήσεις του, με υπομονή, πάντα μέσα στο πνεύμα της καταλαγής. Πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη απώλεια αυτή, γιατί είχε πολλά ακόμα να δώσει και στην παράταξη στην οποία ανήκε και στον ευρύτερο προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο», επισήμανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

Μια νέκυια ωδή στον Γιάννη Μπανιά απηύθυνε ο αγωνιστής Μανώλης Γλέζος, συγκρατούμενός του την περίοδο της Χούντας στο στρατόπεδο πολιτικών εξόριστων στο Παρθένι της Λέρου: «Βήμα το βήμα στις φυλακές και στις εξορίες, της αγωνιστικής σου πορείας τα αποτυπώματα, το ξέσπασμα της αγωνίας της γενιάς σου με τα ανεκπλήρωτα όνειρα».

Παρών στην πολιτική κηδεία του Γιάννη Μπανιά ήταν και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος. «Είχα μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό απέναντί του, όπως είχε και εκείνος. Δεν ήταν μόνο η φιλία που μας ένωνε, ήταν η εκτίμηση. Γι' αυτό θεώρησα καθήκον μου να έρθω σήμερα», τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους,


Στην πολιτική κηδεία του Γιάννη Μπανιά παραβρέθηκαν, επίσης, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός, Γιάννης Καψής, και ο πρόεδρος του «Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών», Γιάννης Δημαράς.


Επικήδειους εκφώνησαν, επίσης, ο συγγραφέας, Λευτέρης Τσίλογλου, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Χρήστος Σπίρτζης, η καθηγήτρια του ΕΜΠ και δημοτική σύμβουλος Αθηναίων, Ελένη Πορτάλιου, ο Δημήτρης Βλαβιανός από τη νεολαία της ΑΚΟΑ, ο πρόεδρος του ΔΣ του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, Βασίλης Ρίζος, ο εκπρόσωπος των «Οικολόγων Πράσινων», Κώστας Διάκος, ο πρώην γραμματέας του «Ρήγα Φεραίου», Μπάμπης Γεωργούλας, και ο Νίκος Καραβασίλης από την «Κομμουνιστική Ανανέωση»

Στεφάνια απέστειλαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος,ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Πηγή: ΑΠΕ

Θύμα του έρωτα ο Σαρκοζί...


Πικάντικες αποκαλύψεις σε βιβλίο δημοσιογράφου...

Χείρα βοηθείας στον «λαβωμένο από έρωτα» Νικολά Σαρκοζί προσπαθεί να δώσει η Κατρίν Νέι, ίσως η διασημότερη εκπρόσωπος της γαλλικής δημοσιογραφίας στο συντηρητικό στρατόπεδο. Μόλις λίγες εβδομάδες πριν από ... την εκλογική αναμέτρηση, η κυκλοφορία του βιβλίου της «Σαρκοζί, ο παρορμητικός», στο οποίο ο απερχόμενος πρόεδρος παρουσιάζεται ως... «θύμα της αγάπης», έχει προκαλέσει αίσθηση στη χώρα πυροδοτώντας οργισμένες αντιδράσεις στα ΜΜΕ για προσπάθεια «εμπαιγμού» των Γάλλων από τη στενή φίλη του απερχόμενου προέδρου.

Σύμφωνα με τη Νέι, η οποία αποκαλύπτει πλήθος μυστικών συνομιλιών και γεγονότων του παρασκηνίου, η σχέση του Σαρκοζί με τους Γάλλους «στράβωσε» από την αρχή της θητείας του και μοναδική υπαίτιος αυτής της εξέλιξης ήταν η... διαβολική πρώην σύζυγός του, η Σεσιλιά!

Οπως ισχυρίζεται η δημοσιογράφος, η πρώην πρώτη κυρία ήταν αυτή που κρυβόταν πίσω από όλες τις λανθασμένες αποφάσεις του Σαρκό το 2007, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος, παρά το γεγονός ότι ήθελε να εμφανίζεται παντοδύναμος, «ήταν ένα άνδρας που υπέφερε βαθιά».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Έθνους», δεν είναι η πρώτη φορά που η Νέι σπεύδει να στηρίξει τον Σαρκοζί. Γνωρίζοντας εκ βάθους την πολιτική σκηνή της χώρας, η δημοσιογράφος είχε ήδη «παρέμβει» στην προεκλογική εκστρατεία του 2007, εκδίδοντας λίγες εβδομάδες πριν από την κάλπη το βιβλίο «Μία εξουσία που ονομάζεται επιθυμία».

Σε αυτό περιέγραφε τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Σαρκοζί, την πικρία του για τον πατέρα του που ήταν «πάντα απών»... Τότε το μπεστ σέλερ είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον καλλωπισμό του προφίλ του προεδρικού υποψηφίου και ενέπνευσε αισθήματα συμπάθειας στους Γάλλους. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν αναλυτές, η απόπειρα της Κατρίν να παίξει για δεύτερη φορά με τον συναισθηματισμό των αναγνωστών μοιάζει με κακόγουστο αστείο.

Σύμφωνα με το νέο βιβλίο, η ημέρα της θριαμβευτικής εκλογής του Σαρκοζί στις 6 Μαΐου του 2007 ήταν «η πιο θλιβερή ημέρα της ζωής του», όπως ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε σε έναν στενό του φίλο.

Η Σεσιλιά φέρεται να του είχε ξεκαθαρίσει πολλούς μήνες νωρίτερα πως «μόλις εκλεγείς, εγώ θα την κάνω». Ετσι άρχισε ένας αγώνας από την πλευρά του νέου τότε προέδρου για να «ξανακερδίσει» τη Σεσιλιά. Τίποτα δεν τον ενδιέφερε, ήταν πάντα «στον κόσμο του», διάβαζε συνεχώς τα παλιά μηνύματα της γυναίκας του στο κινητό και αυτό εξηγεί την... «αμηχανία» με την οποία αντιμετώπιζε πλήθος καταστάσεων.

Μάλιστα, η συγγραφέας επισημαίνει πως η Σεσιλιά ήταν αυτή που αποφάσισε να αναλάβει -ως «δώρο» πριν από την αναχώρησή της;- τη διοργάνωση της εορταστικής δεξίωσης στο προεδρικό μέγαρο, η οποία αργότερα χαρακτηρίστηκε ένα τεράστιο «σκάνδαλο σπατάλης», την ευθύνη του οποίου επωμίστηκε ο Σαρκοζί... Τι κι αν όλα αυτά συνέβησαν το 2007;

Η δημοσιογράφος υποστηρίζει πως η αρχή της θητείας του Σαρκοζί ήταν αυτή που προκάλεσε τη σημαντικότερη ρήξη ανάμεσα στον ίδιο και στους πολίτες, οι οποίοι είδαν να εισέρχεται στο Μέγαρο των Ηλυσίων ένας άλλος άνθρωπος από αυτόν που είχαν ψηφίσει. Εξάλλου, τονίζει, δεν είναι τυχαίο που το προεδρικό προφίλ του Σαρκοζί «έλαμψε» μετά τη γνωριμία του με την Κάρλα Μπρούνι, μια γυναίκα «πρόσχαρη, η οποία τον καθησυχάζει».

Αποκαλύπτει λεπτομέρειες και για τον αυταρχικό και συχνά προσβλητικό τρόπο με τον οποίο ο Σαρκοζί αντιμετωπίζει τους συνεργάτες του και εδώ η Νέι δικαιολογεί τον απερχόμενο πρόεδρο τονίζοντας πως «πολλοί παρερμηνεύουν τις προθέσεις του», καθώς και ότι δεν μπορεί να δαμάσει την «παρορμητική» του φύση..
newsbeast.gr

Κατακόρυφη αύξηση των εξώσεων και στην Ισπανία...


Κατά 21,2% σε σχέση με το 2010, αυξήθηκαν οι εξώσεις ενοικιαστών ακινήτων εξαιτίας χρεών, όπως ανακοίνωσαν δικαστικές πηγές στην Ισπανία.

Οι... αριθμοί αυτοί αφορούν ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές κατοικιών και καταστημάτων που δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν το ενοίκιο ή το δάνειό τους. ..Και η κρίση «καλά» κρατεί και στην Ιβηρική χερσόνησο.

prionokordela.gr/

Ζήτημα αρχής θεωρεί την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί ο Γ. Ραγκούσης...


Τάσσεται κατά της επιστροφής των διαγραφέντων στο ΠΑΣΟΚ, ενώ είναι κάθετος στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Σαμαρά ...
Ζήτημα αρχής θεωρεί την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζοντας πως "το θέμα είναι αν το πολιτικό σύστημα θα συνεχίσει να... να λειτουργεί με βάση τη λογική των εξαιρέσεων της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης."
Σε συνέντευξή του στην REAL NEWS, ο κ. Ραγκούσης τάσσεται κατά της επιστροφής των διαγραφέντων στα κομματικά ψηφοδέλτια επισημαίνοντας πως "το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πατά σε δύο βάρκες" ενώ κάθετος είναι στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας πως δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτή αν και για το καλό του τόπου μπορεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

naftemporiki.gr

Διανομή πατάτας χωρίς μεσάζοντες και σήμερα στον Βόλο...


Ξεκίνησε και αυτό το Σαββαροκύριακο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, από τους εθελοντές της "Άνωσης", η διανομή πατάτας Φλωρίνης, σε όσους είχαν ... παραγγείλει τηλεφωνικά ή μέσω του www.anwsi.gr.

Παράλληλα διατέθηκε και μέλι από παραγωγούς.
πηγη e-volos.gr

Τι θα συμβεί με τα πασαλάκια στη Μητροπόλεως...


Βήμα πίσω δεν κάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης στην κυκλοφοριακή ρύθμιση με τα πασαλάκια στην οδό Μητροπόλεως, παρά τη συνεχή καταστροφή των... πλαστικών οριοδεικτών και τη μη τήρηση του μέτρου από μερίδα οδηγών.

Η μόνη επανεξέταση της ρύθμισης, η οποία ξεκίνησε πιλοτικά από πέρσι στις αρχές του καλοκαιριού, θα αφορά στο θέμα της αστυνόμευσης και της τήρησης των διατάξεων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. «Θα επιμείνουμε στο μέτρο διότι αφενός αποτελεί προγραμματική μας δέσμευση η ενίσχυση των μέσων μεταφοράς και αφετέρου πρόκειται για πρακτική που ακολουθείται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Αυτό που επιχειρούμε είναι να αλλάξουμε τη νοοτροπία των συμπολιτών μας, και αυτό είναι το δύσκολο» τόνισε ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο η επιτυχημένη εφαρμογή του μέτρου ακυρώνεται από την αχαρακτήριστη στάση των οδηγών ταξί, οι οποίοι διπλοπαρκάρουν παράνομα, αλλά και από απλούς ιδιώτες, οι οποίοι σταθμεύουν τα οχήματά τους σε συγκεκριμένα σημεία, κλείνοντας τις διεξόδους και υποχρεώνοντας τους υπόλοιπους οδηγούς να εισέρχονται στη λεωφορειολωρίδα. «Ο δήμαρχος είπε ότι θα το αντιμετωπίσουμε αυτό πολύ σύντομα» σημείωσε ο κ. Κουράκης.

Δεν είναι μόνο αυτό όμως το πρόβλημα στη συγκεκριμένη ρύθμιση, καθώς καθημερινή είναι πλέον η εικόνα με τα κατεστραμμένα πασαλάκια από οδηγούς που εισέρχονται από τη μία λωρίδα στην άλλη, την ώρα που οι υπηρεσίες του δήμου τρέχουν από... πίσω τους για να τα αποκαταστήσουν.

«Δεν είναι το θέμα τα πασαλάκια, εξάλλου κοστίζουν μόνο 10 ευρώ, ενώ μεγάλο αριθμό, περίπου 500-800, ζητήσαμε και μας έδωσε η υπηρεσία του μετρό στη Θεσσαλονίκη» υπογράμμισε ο κ. Κουράκης.

Πάντως, όπως τόνισε, η εφαρμογή του μέτρου κρίνεται επιτυχημένη, καθώς τα λεωφορεία που κάνουν τη διαδρομή Βενιζέλου – Διαγώνιο κινούνται πιο γρήγορα.

Ως γνωστόν, ενστάσεις και δυσαρέσκεια για τους οριοδείκτες έχουν εκφράσει οι καταστηματάρχες, καθώς, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο, αποδείχθηκε ότι από το μέτρο προκαλούνται τεράστια προβλήματα στην κυκλοφοριακή κίνηση των οχημάτων και στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων, σε μία εποχή μάλιστα που η αγορά της πόλης βιώνει μία άνευ προηγουμένου αναδουλειά.
voria.gr

Δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές η Βάσω Παπανδρέου...


Την εκτίμηση της πως "βραχυπρόθεσμα το μέλλον του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι καθόλου ευοίωνο" εκφράζει η Βάσω Παπανδρέου η οποία σε συνέντευξή της στη... REAL NEWS ανακοινώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως το Μνημόνιο και η οικονομική πολιτική που ακολουθείται δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση ενώ σφοδρή είναι η κριτική της στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου...

Το πρώτο τηλεοπτικό σποτ του Βενιζέλου...



«Μάιος-Ιούνιος 2011. Οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν. Αντιδράσεις από οργανωμένα συμφέροντα... Κίνημα Αγανακτισμένων. Παραιτήσεις βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ... αμφισβήτηση της δεδηλωμένης...Απειλές από τους εταίρους. Φόβοι για χρεοκοπία». Έτσι ξεκινά το πρώτο προεκλογικό βίντεο για την καμπάνια του Ευάγγελου Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ.

Το διάρκειας 12 λεπτών βίντεο πιάνει το νήμα από τις 16 Ιουνίου 2011, όταν ξέσπασε κυβερνητική κρίση και οι συνομιλίες Παπανδρέου-Σαμαρά απέβησαν άκαρπες, με αποτέλεσμα ο τότε πρωθυπουργός να εξαγγείλει ανασχηματισμό και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή.

«Ποιος θα σηκώσει το βάρος εξόδου από την κρίση;» ρωτά το βίντεο και απαντά: «Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποδέχεται την πρόταση Παπανδρέου να αναλάβει υπουργός Οικονομικών».

Στο βίντεο προβάλλεται η τότε δήλωση του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ: «Φεύγω σήμερα από την Άμυνα και πάω στον πραγματικό πόλεμο», όταν ανέλαβε το υπουργείο, και στη συνέχεια περνά από όλα τα ορόσημα της πορείας προς τη δεύτερη δανειακή σύμβαση: Τις προϋποθέσεις που έθεταν οι εταίροι για να πάρουμε την 5η δόση, την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και τα επεισόδια που προηγήθηκαν στο Σύνταγμα, ενώ υπενθυμίζει την αντιμνημονιακή ρητορική που είχε τότε ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία.

Χαρακτηριστικά αναφέρει τις «μνημειώδεις φράσεις» του Αντώνη Σαμαρά τον Ιούλιο του 2011 ότι «εγώ δέχτηκα κυβέρνηση εθνικής ενότητας ενώ είμαι μπροστά στις δημοσκοπήσεις» καθώς και το «δεν πρόκειται να ψηφίσουμε το Νέο πρόγραμμα όποιο κι αν είναι όποτε κι αν έρθει». Παράλληλα, εμφανίζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος να λέει «ελάτε να συμπράξουμε μαζί».

Στη συνέχεια, μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και την υπογραφή της σύμβασης για το Ταμείο Σταθερότητας (ESM), το βίντεο στέκεται στα γεγονότα πριν την εκταμίευση της 6ης δόσης. Υπενθυμίζει εκ νέου τις αντιμνημονιακές κορώνες του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή περί αναδιαπραγμάτευσης και έπειτα τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στην «ιστορική» όπως την χαρακτηρίζει συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου, που έθεσε τις βάσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%.

Ήταν τηλεοπτικό γύρισμα για την Παρέλαση...



Ταρατατζούμ! Η τηλεόραση βρήκε πρόγραμμα. Που σπαρταράει, που προκαλεί. Θέαμα ψυχαγωγικό από τα λίγα, μοναδικό. Τις εκλογές! Cut. Σαν έτοιμοι από καιρό, εκπρόσωποι κομμάτων, πολλών πια κομμάτων, οργισμένοι, νευριασμένοι, σινιαρισμένοι, βγαίνουν δυναμικά να... καβγαδίσουν, να ορμήσουν, να μαλώσουν σε λαμπερά στούντιο. Το μάτι τους γυαλίζει, τόσο καιρό σε έδρανα και διαδρόμους της Βουλής. Cut. Γελάνε κάτω από τα μουστάκια τους οι παρουσιαστές-δημοσιογράφοι. Επιτέλους. Θέαμα σπάνιο και κυρίως εμπορικό. Οι δείκτες τηλεθέασης θα ανέβουν.
Cut. Οπότε, οι καβγάδες Μιχελάκη, Δούρου, Ψαριανού, Βορίδη, κ.λ.π. την περασμένη εβδομάδα σε εκπομπές και παράθυρα ήταν μόνο η εισαγωγή στη νέα τηλεοπτική παράσταση του επόμενου μήνα που ανεβαίνει υπό τον τίτλο “πολιτική κάλυψη της προεκλογικής περιόδου”. Cut. Είπα παράσταση; Μία θα μείνει στην ιστορία της φετινής σεζόν. Και για αυτήν η τηλεόραση πρέπει να ευχαριστήσει το πολιτικό σύστημα και τον χορηγό της. Το υπουργείο Προστασίας των πολιτικών.
Cut. Για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου μιλάω. Με τα κάγκελα; Τους φράκτες; Κι αυτό είναι μια απάντηση σε όσους λοιδορούν χωρίς να καταλαβαίνουν. Δεν ήταν παιδιά παρέλαση. Ήταν τηλεοπτικό γύρισμα για την παρέλαση. Cut. Για αυτό οι πολιτικοί ήταν στημένοι σε προστατευμένο βάθρο, το κοινό σε ρόλο χειροκροτητή στο υπαίθριο στούντιο της πλατείας Συντάγματος και σε ρόλο floo manager ο επικεφαλής των διμοιριών ΜΑΤ.
Cut. Πάντως όταν οι πολιτικοί είναι μεταξύ τους, στις αίθουσες της Βουλής βγάζουν τον καλό τους εαυτό. Ακούω προχθές στο Κανάλι της Βουλής τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, μέσα σε σιρόπια και τις γλύκες να προσκαλεί όλαααα τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής να ανέβουν μαζί του σε μια πολεμική φρεγάτα για να παρακολουθήσουν την άσκηση του στρατού και ναυτικού. Cut. Οπότε ένας βουλευτής πετάγεται: Θα είναι με αληθινά πυρά; Ακόμη καλύτερα, γιατί εκλογές έχουμε!
Cut. Δεν αντέχω. Θα το πω. Τις τελευταίες μέρες η ενημερωτική τηλεόραση αφέθηκε ξέπνοη στην αγκαλιά της πολιτικής εξουσίας. Λέει ο μηχανισμός: Στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν οι βόμβες μεταναστών. Τρέχουν οι τηλεοπτικές εκπομπές και τα δελτία ξέπνοα να το φωνάξουν, κραυγάσουν. Βρε, καλέ μου δημοσιογράφε. Σήμερα βρέθηκε η «βόμβα» στο κέντρο της Αθήνας; Πόσα χρόνια υπάρχει εκεί; Φταίνε μόνο οι μετανάστες; Μα, τι ρωτάς και εσύ τώρα... Cut. Πάμε παρακάτω. Δίνεται κατεύθυνση για επιστροφή στη φύση, τρέχουν πάλι τα κανάλια. Ακούσατε-ακούσατε. Οι νέοι φεύγουν στο χωριό. Ναι, να γίνουν τσομπάνηδες.
Cut. Τελείωσαν τα προβλήματα μας. Η φτώχεια αλα ΔΝΤ και τρόϊκα αντιμετωπίζεται. Θα μάθουμε να πήζουμε τυρί στις στάνες. Cut.

Για την αντιγραφή Ματίνα Παπαχριστούδη
(Από την Παρασκευή&13)


greektv-com.blogspot.com