30.11.12

Αρχηγός...


Παραλίγο να γινόταν αρχηγός κόμματος ο Μανώλης Κεφαλογιάννης! Οχι της Νέας Δημοκρατίας, αλλά των... Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η είδηση (λέμε τώρα) βγήκε κατά τη διάρκεια της...

κόντρας που είχε χθες στη Βουλή ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας με τον Πάνο Καμμένο. Ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε στον Μανώλη Κεφαλογιάννη ότι «όλη του η οικογένεια περιλαμβανόταν στη λίστα Λαγκάρντ». Ο «γαλάζιος» βουλευτής αντέδρασε, λέγοντας στον πρώην συνοδοιπόρο του να τον ψάξει «μέχρι την τρίτη γενιά και να είναι προσεκτικός» και ότι δεν έλεγε τα ίδια «όταν με παρακαλούσε να ηγηθώ των Ανεξάρτητων Ελλήνων»! Ο Μ. Κεφαλογιάννης, όπως εξήγησε, αναφερόταν στο βράδυ της ψηφοφορίας του δεύτερου Μνημονίου, όταν ο ίδιος διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία. Ο Καμμένος παραδέχθηκε ότι «τότε πράγματι σας ζητήσαμε να έρθετε μαζί μας. Εσείς, όμως, προτιμήσατε να παρακαλέσετε τον Σαμαρά να σας πάρει μαζί του, αν και εγώ νόμιζα ότι διαθέτετε κρητική λεβεντιά». Καλά, από λεβέντες (Κρητικούς και άλλους) είναι γεμάτη η Βουλή...


ΕΘΝΟΣ

Μας γκώσατε στην προπαγάνδα κύριε Καψή! ...


H προπαγάνδα στο Mega τούς έχει γίνει δεύτερη φύση...

Για πάμε! Να απαντήσουμε στον μίστερ Μανώλη Καψή που σιχτίριζε και αναρωτιόταν today στο δελτίο του Mega, «Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα υπάρχει αυτή η εικόνα στο ΑΠΘ»! Αφού τρώγεται ο journalist, να του...

δώσουμε το answer!

Στην ευρωπαϊκή χώρα που η ανεργία έχει χτυπήσει 25% και βάλε!
Στην ευρωπαϊκή χώρα που την βγάζουμε και αυτό το χειμώνα χωρίς θέρμανση, το βασικότατο αγαθό!
Στην ευρωπαϊκή χώρα όπου ο συνταξιούχος χαρτζιλικώνεται με 100 ευρώ!
Στην ευρωπαϊκή χώρα που κάποιοι τη βγάζουν με συσσίτια!

Θες κι άλλο;

Στην ευρωπαϊκή χώρα που ένα δελτίο μπουμπουνάει τέτοια προπαγάνδα στα μούτρα μας!

Μία είναι η αλήθεια για αυτούς!
Έλεος πια! Γκώσαμε με τους τύπους! Πού νομίζουν ότι είμαστε! Στο Ιράκ, το Ιράν ή την Ουγκάντα! Και εκσφενδονίζουν τα τέρατα κάθε βράδυ στις 8! Jesus Christ με τους ανεκδιήγητους! Αμολάνε τα απίστευτα και απορούν μετά γιατί μαζεύεται κόσμος κάτω από το channel τους και διαμαρτύρεται!

Προπαγάνδα παντού
Μιλάμε η προπαγάνδα στο Mega τούς έχει γίνει τόσο δεύτερη φύση, που ακόμα και στο… πολιτιστικό, στα δίχτυα της σέρνονται! Στο φινάλε του δελτίου today, διαφήμισαν τη νέα ταινία του Παπακαλιάτη! Δηλαδή, για όνομα!

Lucky you!
Και όλα αυτά τα μπουμπούνισε ο ανεκδιήγητος, την ημέρα που δόθηκε στη δημοσιότητα η ανακοίνωση της Eurostat σύμφωνα με την οποία μεταξύ άλλων, το country μας έχει το υψηλότερο ποσοστό άνεργων νέων μέσα στην Ευρωζώνη! Και τυχερός είσαι που δεν βγαίνεις με μπούρκα, γιατί μόνο Ευρώπη δεν είναι αυτό που ζούμε κύριε Καψή!



Γιώτα Δημητρακοπούλου, Opinions (enimerosi24.gr)

Κύμα θετικών σχολίων στην Huffington Post για Παπανδρέου...


Η σημερινή ανάρτηση της Huffington Post για την πρόσφατη ομιλία Παπανδρέου στο Βερολίνο για την Ελλάδα και την Ε.Ε. είναι μεταξύ των περισσότερο σχολιασμένων αναρτήσεων στο site.

Σε...

αντίθεση με το τι λένε διάφοροι, η μεγάλη πλειοψηφία των 148 μέχρι τώρα σχολίων είναι θετικά για την ανάλυση του ΓΑΠ – αρκεί να κάτσει κάποιος να τα διαβάσει όλα. Οι δε σχολιαστές με τους περισσότερους fans έχουν μόνο καλά λόγια να πουν…

Εδώ μερικά από τα σχόλια:



KIVPossum

Moldova Marsupial


3196 Fans


2 hours ago (12:09 PM)


Good article


zogimperator


is this microbiology?


1010 Fans


3 hours ago (11:02 AM)


I am astounded to discover a European politician willing to tell it like it is! Mr. Papandreou, thanks very much for your insight. I hope others heed what you say before the European project collapses under its sibling rivalries and xenophobia.


MrBadger


2115 Fans


3 hours ago (11:00 AM)


What an excellent analysis!


Rita R


242 Fans


3 hours ago (10:36 AM)


Excellent insights. I would see the first order of precedence being a total abandonment by all EU countries of the Friedman economics ideologies. “Free markets” is not equivalent to “tariff free.” In combining economic foundations, at this stage of the EU, regulations must be strict and strictly enforced, especially toward financial industries.


FrenchImp


224 Fans


4 hours ago (10:05 AM)


No, the Greek socialists told the truth when they took power over the Conservatives. That brought about the crisis, actually. If they had gone on lying, perhaps nothing of all that would have happened.


muysuave41


Spanish Olive Oil Producer


307 Fans


14 hours ago (12:18 AM)


I appreciate the prime minister’s words, however, the reality is Europe is divided. Sure, we love the club nature of being part of a Union but look a little deeper and many of the old indignities still exist and flourish.


artleads


617 Fans


16 hours ago ( 9:36 PM)


Good man. Good words.




HUFFPOST SUPER USER


Blackdogsailing


Rootstrikers


169 Fans


16 hours ago ( 9:30 PM)


Mr.Papandreou may well as be talking about the United States.

The entire western world faces the same problem. Banks and a-national corporations and the politicians they fund are destroying us, the citizens.


Διαβάστε εδώ όλα τα σχόλια:

http://www.huffingtonpost.com/george-papandreou/the-politics-of-fear_b_2212050.html#comments




smartpost.gr

Nέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Τράπεζα Πειραιώς...


iepiloges.blogspot.gr

Σημαντικές διοικητικές αλλαγές οι οποίες έχουν στόχο να ενισχύσουν τη διοικητική δομή της Τράπεζας Πειραιώς έχουν ήδη δρομολογηθεί στην τράπεζα.

Συγκεκριμένα, ο...

πρώην αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας και εκ των ικανότερων στελεχών της αγοράς, Άνθιμος Θωμόπουλος, θα αναλάβει από τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Το www.bankingnews.gr επικοινώνησε με τον κ. Θωμόπουλο, ο οποίος και επιβεβαίωσε τη μετακίνησή του στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η συμφωνία αυτή χαρακτηρίζεται μείζονος σημασίας, καθώς αποδεικνύει πως ο κ. Θωμόπουλος πιστεύει στο σχεδιασμό της Τράπεζας Πειραιώς.

O κ. Θωμόπουλος θα ασκεί καθήκοντα CEO, από κοινού με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Πειραιώς, Στ. Λεκάκο, ένα τραπεζικό στέλεχος με αποδεδειγμένες διοικητικές ικανότητες.

Αυτή η σημαντική διοικητική αλλαγή καταδεικνύει τη στρατηγική του ομίλου της Τρ. Πειραιώς και του προέδρου της Μ. Σάλλα, να ενισχύσουν τη διοικητική δομή της τράπεζας, ενόψει των επερχόμενων αλλαγών που αναμένονται στον κλάδο.

Οι διοικητικές ικανότητες του Α. Θωμόπουλου αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά την τράπεζα, στην τρέχουσα συγκυρία, εν μέσω συγχωνεύσεων και ριζικών αλλαγών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

(bankingnews.gr)

Τα νεύρα...


... των άλλων...

H Ζωή Κωνσταντοπούλου χθες εξάντλησε την υπομονή του «συντρόφου» αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη. Η Ζωή ξεπέρασε, όπως συνηθίζει, το...

όριο των πέντε λεπτών της ομιλίας της στην Ολομέλεια όπως και στη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο. Στην Ολομέλεια ο Δραγασάκης αναγκάστηκε να την επαναφέρει στην τάξη τρεις φορές. «Κυρία Κωνσταντοπούλου, σας παρακαλώ, συντομεύετε. Καταθέστε τα έγγραφα που έχετε στα πρακτικά και τελειώνετε», ήταν η τελευταία του παράκληση. «Κύριε πρόεδρε, μη μου καταστρέφετε την ομιλία», απάντησε η Κωνσταντοπούλου. Για τα νεύρα των άλλων που καταστρέφει συστηματικά η ίδια ούτε λόγος...


Μικροπολιτικός (ΝΕΑ)

Είκοσι νοίκια χρωστάει η Ν.Δ. στον Βωβό...


Ενοίκια 20 μηνών χρωστά η Ν.Δ. για τα γραφεία της στην Συγγρού. Την αποκάλυψη έκανε ο γιος του συλληφθέντος για χρέη στο Δημόσιο Μπάμπη Βωβού και...

διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μπάμπης Βωβός ΑΕ , Άρης Βωβός, στο ΣΚΑΪ.
Σύμφωνα με όσα είπε, η Ν.Δ. δεν έχει πληρώσει τα ενοίκια από τον Απρίλιο του 2011. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο ακυρώθηκε μια συμφωνία της εταιρίας με δύο τράπεζες...

Πλην Λακεδαιμονίων...


Είπε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος "η χώρα θα πετύχει πλην Λακεδαιμονίων" .
Δυστυχώς για τον κ. πρόεδρο, αυτοί οι... Λακεδαίμονες σήμερα είναι...

αμέτρητοι.
Είναι 3.000 που αυτοκτόνησαν, 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, δεκάδες χιλιάδες απλήρωτοι και υποαμειβόμενοι και εκατομμύρια χωρίς προοπτική. Αλλά είπαμε, προέχει να σωθεί η χώρα. Με τους κατοίκους της θα ασχοληθούμε στο επόμενο επεισόδιο...

Χ. ΙΩ.

"Παρασκήνια" (Εφημερίδα των Συντακτών)

Σουλεϊμάν και Κολοκοτρώνης...


Απόψε στην εκπομπή του, μετά την ενασχόληση με τα νησιά Σαμόα (όπου το "σίγμα" , κατά τα συνήθη, γίνεται "γάμα" ) , έπιασε την ιστορία.
"Εδώ παίζουμε Σουλεϊμάν, αλλά οι Τούρκοι... λένε από την άλλη πλευρά όχι... οντάδες και γυναίκες ο Σουλεϊμάν. Τριάντα χρόνια ήταν...

πάνω στο άλογο.
Εμείς, κατεβάζουμε από το άλογο τους ήρωες"
(Κολοκοτρώνης) .
Πέτρο, τ' ακούς; ...

Τι - που - πότε - πως - γιατί...


Μεγάλη ανακούφιση θα αισθανόταν αν τους έστελνε σπίτι τους.
Όμως δεν μπορεί να...

πάει κόντρα στον κυβερνητικό του εταίρο Φ. Κουβέλη, ο οποίος υπερασπίζεται σταθερά τους δικούς του υπουργούς.
Τι να κάνει και ο Α. Σαμαράς;
Προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση και να κατευνάσει τα πνεύματα, πήγε στο υπουργικό Συμβούλιο και επαίνεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη!
Ανάλογα είναι τα πρωθυπουργικά αισθήματα και για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη, αλλά -αν χρειαστεί- θα τον επαινέσει και αυτόν...



"Σημεία και Τέρατα" (6 Μέρες)

O Γιώργος, στην Huffigton Post...


Πρότεινα το δημοψήφισμα για να ανακτήσει η ΕΕ την εμπιστοσύνη των πολιτών της...

Άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου δημοσιεύει σε κεντρική θέση της αρχικής της σελίδας η Huffigton Post.

Μεταξύ άλλων, ο...

πρώην πρωθυπουργός αξιολογεί θετικά την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ δηλώνει ότι πρότεινε το δημοψήφισμα για να ανακτήσει ξανά η Ένωση την εμπιστοσύνη των πολιτών της.

Κατά τη γνώμη μου, ο ισχυρισμός του δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα κι αποτελεί μεταγενέστερη, ωραιοποιημένη αφήγηση της τότε πρότασης του.

Το δημοψήφισμα προτάθηκε με τον πλέον ατσούμπαλο τρόπο, με θέμα την έγκριση μιας ψηφισμένης κι ακόμα υπό διαμόρφωση δανειακής σύμβασης. Αν ήταν τόσο ευγενή τα κίνητρα του Γιώργου Παπανδρέου, θα μπορούσε να είχε δεχθεί το δημοψήφισμα για το ευρώ που -εξίσου ατσούμπαλα- του πρότειναν Μέρκελ και Σαρκοζί.

Το άρθρο στη Huffigton Post εδώ.



parapolitiki.com

Ο Χαντζόπουλος παραφράζει Ελύτη...







Δ. Χαντζόπουλος

ΝΕΑ


Το παραμύθι "δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα" ! ...


Νέα μέτρα ως 1 δισ. ευρώ θα επιβληθούν το 2013 αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για την είσπραξη 2,6 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις την ίδια χρονιά. Αυτό σημειώνεται στο προσχέδιο του Μνημονίου που είδε το φως της δημοσιότητας το πρωί της Παρασκευής και...

προβλέπει ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα αυξάνεται αυτόματα αν τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις είναι μειωμένα λόγω καθυστέρησης για την πώληση συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων σε σύγκριση με τους στόχους του προγράμματος επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα.

Για την «αναπλήρωση» της απώλειας εσόδων η κυβέρνηση θα προχωρεί σε περικοπές δαπανών στη γενική κυβέρνηση σε ποσοστό 50% του ποσού που δεν εισπράχθηκε από ιδιωτικοποιήσεις με βάση το συμφωνημένο πρόγραμμα πώλησης περιουσιακών στοιχείων (για το 2013 προβλέπονται έσοδα 2,6 δισ. ευρώ).

Για παράδειγμα αν αντί για 2,6 δισ. ευρώ εισπραχθούν το 2013 1,6 δισ. ευρώ, θα απαιτηθούν περικοπές για το 50% του 1 δισ. ευρώ που δεν εισπράχθηκε εγκαίρως, δηλαδή 500 εκατ. ευρώ. Στο Σχέδιο ορίζεται ότι τα νέα μέτρα θα αποφασίζονται κάθε φορά σε διαβούλευση με την τρόικα και ότι δεν θα ξεπερνούν κάθε φορά το 1 δισ. ευρώ.

Νέα μέτρα για να κλείσει το «δημοισιονομικό κενό» του 2014 πρέπει να αποφασιστούν ως τον Μάρτιο

-25.000 υπάλληλοι του δημοσίου θα μπουν στη νέα διαθεσιμότητα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013. Η κυβέρνηση πρέπει να υποβάλλει σχέδια για την αποχώρηση υπαλλήλων ανά τρίμηνο ως το τέλος του 2014.

-Νέα επανεξέταση του βασικού μισθού (κατώτατων αμοιβών) στον ιδιωτικό τομέα για «αύξηση αποτελεσματικότητας-καταπολέμηση» ανεργίας.

-Αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ σε δύο φάσεις τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο.

-Νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων ως τον Μάρτιο του 2013.


logoplokies.blogspot.gr

"Η κόρη μου η σοσιαλίστρια" (Ντερμπεντέρης) ...


Ξύπνησε ο σοσιαλιστής μέσα του: τι κάνουμε! Πάμε να γονατίσουμε μια ολόκληρη κοινωνία στους φόρους!
Και, γι' άλλη μια φορά, κατηγόρησε τους κυβερνώντας για προχειρότητα, επιπολαιότητα και -δεν το είπε, αλλά το εννοούσε- ανοησία!
Κάτι που...

θα 'πρεπε να 'χαν κάνει από το Φεβρουάριο, άντε από τον Ιούνιο, το κάνουν τώρα στο πόδι.
"Χάνουμε μια ιστορική ευκαιρία" , είπε. "Και τώρα άρχισαν το γράψε σβήσε, κόψε ράψε, φτιάχνοντας ένα φορολογικό νόμο στο γόνατο" .
Πώς να διαφωνήσεις μαζί του; ...

Γκρίνια στα συνεταιράκια...


Βενιζέλος και Κουβέλης απειλούν να καταψηφίσουν το φορολογικό, μετέδωσε από το υπουργείο Οικονομικών ο Ν. Ρογκάκος.
Ο Σαμαράς -αυτός ο καλός ο άνθρωπος- προσπαθεί να τους μαλακώσει. "Είμαι ανοιχτός σε αλλαγές" , τους λέει και οι...

τζάμπα μάγκες, Ευάγγελος και Φώτης, είναι έτοιμοι να ανακρούσουν πρύμνα.
Μιλάμε για κωμωδία...

Δημοψηφίσματα στην Ευρώπη προτείνει ο Παπανδρέου (video)...



Το όραμα του για την Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε ο πρώην πρωθυπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση του ινστιτούτου «Berggruen» στο Βερολίνο...
Την πρότασή του για διενέργεια δημοψηφισμάτων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε ...

Κατάργηση της στρατιωτικής θητείας ζητά η τρόικα...


Την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας, ως μέσο για να πέσουν οι αμυντικές δαπάνες, προτείνει μεταξύ άλλων η τρόικα στην έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Όπως αναφέρει, η...

ΚΥΠΡΟΣ: Περικοπές δημοσίων βοηθημάτων ύψους €113 εκατ... προβλέπει το Μνημόνιο...


Λευκωσία: Οι σημαντικές περικοπές στα δημόσια βοηθήματα που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2013, δόθηκαν σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών κατά τη συζήτηση των προϋπολογισμών του Υπουργείου Οικονομικών και Εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που..

Εισαγγελική έρευνα για περιστατικά «απευθείας αναθέσεων» έργων από το Δημόσιο...

Παρακάμφθηκε η διαγωνιστική διαδικασία...
Την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων προκάλεσαν καταγγελίες στον Τύπο για σωρεία περιστατικών απευθείας αναθέσεων έργων από φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου.
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο...

Στρατούλης: «Δηλητηριώδης» η δόση για την κοινωνία - «Ληστεία μετά φόνου» στο ΙΚΑ ...

Ως «ληστεία μετά φόνου» της περιουσίας των ασφαλισμένων αναγνωρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, την προοπτική συμμετοχής του ΙΚΑ στην επαναγορά ομολόγων, ορμώμενος από τις σημερινές δηλώσεις του...

Στουρνάρας: Οποιαδήποτε αλλαγή στο φορολογικό να συνοδεύεται από αντιπρόταση...

Οποιαδήποτε πρόταση κατάργησης μέτρων που προβλέπονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα πρέπει να συνοδεύεται από κάποιο μέτρο-αντικαταστάτη, όπως δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Πάντα...

Φως στην υπόθεση των νοθευμένων καυσίμων με απόφαση Παναγιωτόπουλου...


Ικανοποίηση Σούρλα μετά τη συνάντησή τους για το συγκεκριμένο θέμα...
Η διακίνηση νοθευμένων καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις και η έρευνα που εδώ και πολύ καιρό διεξάγει για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς και τα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί από τις ΕΔ για την...

Υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδας το 46% των Γερμανών...


Υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδας τάσσεται το 46% των Γερμανών, ενώ υπέρ της έγκρισης της βοήθειας το 43%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πολιτικού Βαρόμετρου του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF.

Σύμφωνα με...

Ηράκλειο: 41χρονη αυτοκτόνησε με δηλητήριο...

Μία γυναίκα 41 χρόνων βρέθηκε νεκρή σήμερα λίγο μετά τις 11:00 στο σπίτι της, στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες,...

Άρχισαν τα παιχνίδια με την τιμή του Ελαιολάδου τα «κοράκια» της αγοράς !...

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ !...
Να μην πωλούν οι παραγωγοί κάτω από 2,4 και 2,5 ευρώ, συνιστούν οι ελαιοτριβείς !
Τα παιχνίδια με την τιμή του ελαιολάδου συνεχίζονται δυστυχώς, και μάλιστα στις πλάτες των αγροτών.
Ενώ η Ισπανία δεν έχει...

Αίγυπτος: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους ...

Χιλιάδες Αιγύπτιοι διαδήλωσαν εναντίον του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι μετά την εσπευσμένη έγκριση του σχεδίου του νέου συντάγματος της χώρας, εν μέσω της κατακραυγής που έχει προκαλέσει η έκδοση διατάγματος που διευρύνει σημαντικά τις εξουσίες του Μόρσι.

«Ο...

Χρ. Πρωτόπαπας: Δεν ψηφίζουμε αν επιμείνουν στο μέτρο για τα παιδιά...


«Οι προτάσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο χτυπούν την ελληνική μεσαία τάξη και θα πρέπει να διορθωθούν πολλά», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαππας.
Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ...

Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση να μην διανοηθεί να ισχυριστεί ότι χαράσσει εθνική πολιτική...


«Όταν μια κοινωνία που αντιμετωπίζει οξύ δημογραφικό πρόβλημα αντί να προσπαθεί να το επιλύσει, το υποδαυλίζει συνειδητά, πρόκειται για μια κοινωνία χωρίς μέλλον» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχολιάζοντας την..

Αναστολή σύνταξης για 1.600 συνταξιούχους του ΟΑΕΕ...



Ποιοι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ εξαιρούνται από την καταβολή της σύνταξης. Τι ανακοίνωσε ο οργανισμός...
Στην αναστολή των συντάξεων 1.600 συνταξιούχων οι οποίοι δεν ...

Χουντής (ΣΥΡΙΖΑ) προς Κεδίκογλου: Οι δικοί σας φίλοι είναι η Τρόικα και η Μέρκελ...

Την αντίδραση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή προκάλεσε η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου που «κάρφωνε» τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί το αριστερό κόμμα της Γερμανίας Die Linke προσέφυγε κατά...

Με διαδικτυακό πόλεμο απειλούν οι Anonymous την κυβέρνηση Ασαντ...


Το παγκόσμιο δίκτυο χάκερ των Anonymous απείλησε να μπλοκάρει την πρόσβαση σε ιστότοπους που σχετίζονται με τη συριακή κυβέρνηση σε ολόκληρο τον κόσμο, απαντώντας στη διακοπή του Διαδικτύου που σημειώνεται στη Συρία. Για το...

Οι πανηγυρισμοί των Παλαιστινίων δεν έχουν τελειωμό...

Αποστολή στην Παλαιστίνη: Μαρία Γιαχνάκη
Γι άλλη μια φορά η Μοκάτα το στρατηγείο της Παλαιστινιακής ηγεσίας στην Ραμάλα πλημμύρισε κόσμο. Αυτήν την φορά με δάκρυα χαράς και ζητωκραυγές.
Η τελευταία φορά που θυμάμαι το στρατηγείο αυτό να έχει τόσο κόσμο ήταν τότε που...

Παραλίγο να «πιαστούν στα χέρια» Γιακουμάτος - Παναγούλης!..


Άγριος καυγάς με σκληρούς χαρακτηρισμούς σημειώθηκε στο καφενείο της Βουλής μεταξύ του Γεράσιμου Γιακουμάτου και του Στάθη Παναγούλη.
Βλέποντας τον κ. Παναγούλη να πίνει αμέριμνος τον καφέ του, ο...

Παράταση έως το τέλος του 2013 στην προθεσμία παραγραφής εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων...


Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 η προθεσμία παραγραφής όλων των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, καθώς και των βεβαιωμένων χρεών στις ΔΟΥ και στα τελωνεία που έληγε στο τέλος του 2012, καθώς και των...

"Δεν έχω εντολή για αλλαγή του εκλογικού νόμου" ...

Το είπε ο αρμόδιος υπουργός κ. Ευρ. Στυλιανίδης: «Δεν έχω καμία εντολή ακόμα για τροποποίηση του εκλογικού νόμου».
Αυτό το είπε εμπιστευτικώς και ανεπισήμως σε... βουλευτές της ΝΔ που αγωνιούσαν εάν, πότε και πώς θα τροποποιηθεί ο εκλογικός νόμος. Το ενδιαφέρον τους ήταν εάν θα υπάρξει κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών και εάν θα καταργηθεί ή όχι ο σταυρός προτίμησης. Ο υπουργός Εσωτερικών (ο οποίος βρίσκεται τούτες τις ημέρες στο Μόναχο μιλώντας σε Βαυαρούς επιχειρηματίες) είπε ότι το μοναδικό θέμα που χειρίζεται σχετικά είναι η ψήφος των μεταναστών. Συνεπώς ουδέν νεώτερον για τον εκλογικό νόμο.

πηγη "ΒΗΜΑτοδότης"

Οικογενειακές... μουρμούρες...


Τελικά, δεν στενοχωρήθηκαν μόνο οι φίλοι του στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η... γυναίκα του. Αυτό εξομολογήθηκε ο Π. Τατσόπουλος, μιλώντας στον AΝΤ1, για τις ... δηλώσεις του που έκαναν πάταγο. Ο βουλευτής παραδέχθηκε ότι η γυναίκα του ενοχλήθηκε, ενώ χαρακτήρισε «παπάρα» την όλη ιστορία. 
Ακριβώς έτσι...

ethnos.gr

Κάθε δόση και νέα σφαγή του λαού...

Κάθε δόση προϋποθέτει νέα σφαγή του λαού, τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ, αναφορικά με τα συγχαρητήρια Σόιμπλε προς την Ελληνική κυβέρνηση.

«Μαζί με τα συγχαρητήριά, ο Β. Σόιμπλε ομολόγησε ότι ... στην ουσία κάθε δόση προϋποθέτει νέα σφαγή του λαού και ότι η διαμάχη με το ΔΝΤ αφορά κυρίως το πώς θα μοιραστούν οι ζημιές συνολικά της κρίσης στην ευρωζώνη», σημειώνεται.

«Αυτή είναι η λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων και δεν μπορεί να αλλάξει προς όφελος των εργαζομένων», καταλήγει το κείμενο....

Επίθεση Σκουρλέτη στην ΕΡΤ...

Για ανισότιμη μεταχείρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με τον χρόνο προβολής της στα τηλεοπτικά δελτία και με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΕΣΡ, κάνει λόγο σε σημερινή δήλωσή του, ο ... εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης.
«Πέντε σχεδόν μήνες μετά τις εκλογές, η δημόσια τηλεόραση αρνείται να αναγνωρίσει την πραγματικότητα που πρόεκυψε από αυτές και αγνοεί συστηματικά τους πολιτικούς συσχετισμούς που προέκυψαν», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την ηγεσία της ΕΡΤ.

Επίσης, προσθέτει ότι η ίδια η δομή των δελτίων ειδήσεων αντιμετωπίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως τέταρτο κόμμα και όχι ως το δεύτερο κόμμα της ελληνικής Bουλής, ενώ, σημειώνει πως αντιμέτωποι με την ανισότιμη μεταχείριση είναι και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ.

Ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει, ότι «κανείς δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί τη δημόσια τηλεόραση ως μέσο κυβερνητικής προπαγάνδας και χειραγώγησης της κοινής γνώμης και πρέπει όλοι να γνωρίζουν και αυτό αφορά τόσο την κυβέρνηση όσο και τη διοίκηση της ΕΡΤ, ότι οι Έλληνες πολίτες απαιτούν μια αξιόπιστη, πλουραλιστική και ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση στην υπηρεσία της ενημέρωσης και του πολιτισμού».

zappit.gr

Σε θέση μάχης κυανόκρανοι και Τούρκοι στρατιώτες στην κατεχόμενη Κύπρο...

Ένταση προκάλεσε την Παρασκευή στην περιοχή του κατεχόμενου κυπριακού χωριού Αυλώνα ο τουρκικός στρατός, παρεμποδίζοντας άνδρες της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ να ... απομακρύνουν περίφραξη που είχαν τοποθετήσει πριν από δύο εβδομάδες Τούρκοι στρατιώτες σε γεώτρηση.

Ύστερα από διάβημα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ επιχείρησε, με δύναμη 60 ανδρών, να αφαιρέσει τους πασσάλους.

Οι άνδρες της Ειρηνευτικής Δύναμης παρεμποδίστηκαν, όμως, από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής, οι οποίες ανέπτυξαν, σε θέση μάχης στη νεκρή ζώνη και σε βάθος πέραν των διακοσίων μέτρων, περίπου 300 Τούρκους στρατιώτες, πάνοπλους και με πλήρη εξάρτυση.

Η UNFICYP αύξησε τον αριθμό των ανδρών της, ενώ αξιωματούχοι της βρίσκονται σε διαπραγμάτευση με τις κατοχικές δυνάμεις.

Την κατάσταση παρακολουθούν οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι σε συνεχή επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη.

"Τουρίστρια" η Ο. Κεφαλογιάννη στη Βουλή ...



Την απουσία της Υπουργού Τουρισμού για δεύτερη φορά από επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το ζήτημα της τουριστικής επικοινωνιακής στρατηγικής στην Ελλάδα, στηλίτευσε με δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μιχάλης Κριτσωτάκης.


Ολόκληρη η... δήλωση

Στις 27/11, κατατέθηκε για δεύτερη φορά επίκαιρη ερώτηση από το βουλευτή Ηρακλείου και υπεύθυνο Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Μιχάλη Κριτσωτάκη, σχετικά με το ζήτημα της τουριστικής επικοινωνιακής στρατηγικής στην Ελλάδα.

Εντούτοις, παρά το μπαράζ παρουσιάσεων, εκδηλώσεων και δημόσιων εμφανίσεων της, η υπουργός Τουρισμού δήλωσε κώλυμα και στις δύο περιπτώσεις και η επίκαιρη ερώτηση θα κατατεθεί για τρίτη φορά - με την ελπίδα αυτή τη φορά να συζητηθεί και να λάβει την πρέπουσα προσοχή. Αυτό είναι απαράδεκτο, καθώς, για άλλη μια φορά, δεν δίνονται απαντήσεις σε σοβαρά ερωτήματα που αφορούν τον κόσμο του τουρισμού.

Αυτή την ώρα, ο σχεδιασμός της επικοινωνιακής στρατηγικής γίνεται αντικείμενο καλλιεργούμενης σύγχυσης και βρίσκεται μετέωρη ανάμεσα στην «MARKETING GREECE A.E.» του ΣΕΤΕ, τον αποδυναμωμένο ΕΟΤ και τις ισχύουσες ακόμα διατάξεις του νόμου για την τουριστική προβολή. Βεβαίως, τόσο η τουριστική στρατηγική και προβολή όσο και το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης πρέπει να αναθεωρηθεί συνολικά, για να «μη χάνουμε το δάσος».

Όμως, η υπεκφυγή αυτή δεν είναι τυχαία και γίνεται για να μην τεθούν «επί τάπητος» οι πολιτικές του υπουργείου και της κυβέρνησης. Παράλληλα, με όρους άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου, η ερώτηση θα χάσει εν τέλει τον ίδιο το χαρακτήρα της επίκαιρης αν συνεχίσει να παραπέμπεται στις καλένδες. Ελπίζουμε ότι τόσο η επίκαιρη ερώτηση, σε θεσμικό επίπεδο, όσο και η υπόθεση της επικοινωνιακής στρατηγικής, σε πολιτικό επίπεδο, να λάβει σύντομα κεντρική θέση στο δημόσιο διάλογο.

left.gr

8 Ρίχτερ με το νέο φορολογικό σχέδιο ...

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ αλλά και της ΝΔ το φορολογικό νομοσχέδιο. Βουλευτές προειδοποιούν με καταψήφιση διατάξεών του. Κρίσιμης σημασίας είναι η ... σημερινή συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Οκτώ μεγάλες ανατροπές με «ζημιές» και «κέρδη» για πάνω από 5,5 εκατομμύρια φορολογουμένους φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο, για βασικές ρυθμίσεις του οποίου έχουν εκφράσει σοβαρές ενστάσεις το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αλλά αντιδρούν και βουλευτές της ΝΔ, προειδοποιώντας μάλιστα με καταψήφισή τους στη Βουλή.
Τα βασικά σημεία αιχμής που προκαλούν τριβές στους κόλπους της κυβέρνησης αφορούν την κατάργηση του πρόσθετου αφορολογήτου για τα παιδιά, την υπέρμετρη φορολόγηση των νέων ελεύθερων επαγγελματιών, την υποχρεωτική τήρηση βιβλίων από όλους τους αγρότες, καθώς και την κλίμακα και τους συντελεστές του νέου ενιαίου φόρου για τα ακίνητα.

Τα παραπάνω αναμένεται να αποτελέσουν αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες προσέρχονται με κοινή γραμμή και με προεξάρχουσα την κατηγορηματική τους αντίθεση στην κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στο υπό προώθηση νομοσχέδιο περιλαμβάνεται μια δυσάρεστη έκπληξη για περίπου 150.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΟΕ και ΕΕ), καθώς προβλέπεται η αύξηση της προκαταβολής φόρου για το επόμενο έτος στο 80% από 55% που είναι σήμερα.

Με βάση τον μέχρι σήμερα σχεδιασμό της κυβέρνησης προκύπτουν σημαντικές επιβαρύνσεις για μισθωτούς με παιδιά και εισόδημα από 9.000 ευρώ και πάνω, για τα νοικοκυριά με δαπάνες για τόκους στεγαστικών δανείων, ασφάλιστρα, ενοίκια και άλλα έξοδα, για ελεύθερους επαγγελματίες και εκμισθωτές ακινήτων με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, για πωλητές ακινήτων και όσους αποκτήσουν ακίνητο με γονική παροχή ή κληρονομιά και για δικαιούχους εφάπαξ από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αντίθετα, ελαφρύνσεις θα έχουν οι φορολογούμενοι χωρίς παιδιά με εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ τον χρόνο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν εισόδημα πάνω από 61.000 ευρώ, όσοι εισπράττουν υψηλά ενοίκια άνω των 80.000 ευρώ, οι μικροϊδιοκτήτες και όσοι θα αγοράσουν κατοικία χαμηλής αξίας και οι κάτοχοι αυτοκινήτων με χαμηλά εισοδήματα.

Ειδικότερα, από τις παραπάνω αλλαγές περίπου 1.400.000 μισθωτοί με παιδιά και ετήσιο εισόδημα άνω των 9.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερο φόρο που θα ξεκινάει από 70 ευρώ και θα αυξάνεται ακόμα και πάνω από τα 5.000 ευρώ, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και τον αριθμό των παιδιών.

Για όσους έχουν ένα παιδί η αύξηση του φόρου σε σχέση με το ισχύον καθεστώς αρχίζει από ετήσιο εισόδημα άνω των 11.000 ευρώ, ενώ για όσους έχουν δύο ή περισσότερα παιδιά οι επιβαρύνσεις ξεκινούν από τα 9.000 ευρώ. Η αύξηση της φορολογίας θα φανεί από την 1-1-2013 στην παρακράτηση φόρου στις μηνιαίες αποδοχές με αποτέλεσμα το καθαρό ποσό που θα βάλουν στην τσέπη τους να είναι μειωμένο.

Οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Θα υπάρξει έκρηξη φορολογίας μέχρι και 1.500% για εισοδήματα μέχρι 61.000 ευρώ λόγω της κατάργησης του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ και της αύξησης των συντελεστών.

Αύξηση της φορολογίας θα έχουν και οι αγρότες καθώς θα φορολογούνται με ενιαίο συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα είχαν αφορολόγητο όριο 5.000 ευρώ και το υπόλοιπο τμήμα του εισοδήματος φορολογούνται με βάση την κλίμακα των φυσικών προσώπων.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΦΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ
Για πρώτη φορά επιβάλλεται φόρος υπεραξίας 10% στο κέρδος από πωλήσεις ακινήτων, μετοχών και άλλων χρηματοοικονομικών προϊόντων και επιβάλλεται ειδική αυτοτελής κλίμακα για τα εισοδήματα από ενοίκια. Επίσης με τις προωθούμενες ρυθμίσεις μειώνονται τα τεκμήρια διαβίωσης για τα ΙΧ αυτοκίνητα και παραμένουν ως έχουν τα ποσά του τεκμαρτού εισοδήματος για κατοικίες, πισίνες, σκάφη αναψυχής και άλλα στοιχεία πολυτελούς διαβίωσης.

Οι διατάξεις-φωτιά του νομοσχεδίου
Οι πλέον αιχμηρές διατάξεις του προωθούμενου νομοσχεδίου είναι οι εξής:

1. Ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες
Οι ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες θα πληρώσουν σημαντικά αυξημένο φόρο με την υποβολή της δήλωσης, καθώς το ποσοστό προκαταβολής του φόρου για το επόμενο οικονομικό έτος από 55% που είναι σήμερα αυξάνεται στο 80%.

2. Κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους
Καταργείται το αφορολόγητο για τα παιδιά που είναι σήμερα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί μέχρι τα δύο και 3.000 ευρώ για κάθε παιδί από τα τρία και πάνω. Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα φορολογούνται με 21% από το πρώτο ευρώ και για εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ για 25.001 ευρώ έως 48.000 ευρώ με 36% και πάνω από 48.001 ευρώ με 45%. Μισθωτός με ένα παιδί και εισόδημα 12.000 ευρώ θα πληρώσει επιπλέον 70 ευρώ ενώ με εισόδημα 20.000 ευρώ θα έχει αύξηση φόρου της τάξης των 130 ευρώ. Μισθωτός με δύο παιδιά και εισόδημα 10.000 ευρώ θα πληρώσει επιπλέον φόρο 50 ευρώ, για εισόδημα 18.000 ευρώ η επιβάρυνση θα είναι 310 ευρώ, για εισόδημα 25.000 ευρώ η αύξηση φόρου θα είναι 380 ευρώ και για εισόδημα 40.000 διαμορφώνεται στα 1.930 ευρώ. Μισθωτός με τρία παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον φόρο 150 ευρώ, που αυξάνεται στα 1.020 ευρώ για εισόδημα 29.000 ευρώ, στα 1.900 ευρώ για εισόδημα 37.000 ευρώ, στα 2.510 ευρώ για εισόδημα 50.000 ευρώ και πιάνει οροφή στα 5.210 ευρώ για εισόδημα υψηλότερο των 100.000 ευρώ. Μισθωτοί χωρίς παιδιά και ετήσια εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ θα έχουν μείωση φόρου που θα κυμαίνεται από 20 μέχρι 400 ευρώ ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

3. Φοροαπαλλαγές
Καταργούνται οι αφορολόγητες δαπάνες για τόκους στεγαστικών δανείων, ασφάλιστρα, φροντιστήρια, ενοίκια κ.ά., με εξαίρεση τα έξοδα για γιατρούς και νοσοκομεία, τη διατροφή και τις δωρεές.

4. Αγρότες
Καθιερώνεται η τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων από τους αγρότες και το εισόδημα θα φορολογείται με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ.

5. Εκμισθωτές ακινήτων
Τα ενοίκια δεν θα προστίθενται στα υπόλοιπα εισοδήματα και θα φορολογούνται με συντελεστές 10%, 30% και 45% και χωρίς αφορολόγητο όριο.

6. Φόρος υπεραξίας
Με συντελεστή 20% θα φορολογείται η διαφορά μεταξύ της τιμής κτήσης και της τιμής πώλησης ακινήτων, μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων.

7. Τεκμήρια
Παραμένουν αμετάβλητα τα τσουχτερά τεκμήρια για κατοικίες, σκάφη αναψυχής κ.α και μειώνονται μέχρι 44% μόνο τα τεκμήρια για ΙΧ αυτοκίνητα.

8. Ελεύθεροι επαγγελματίες
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός με συντελεστές 26% για το τμήμα του εισοδήματος μέχρι 50.000 ευρώ και 33% για το τμήμα του εισοδήματος άνω των 50.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ελεύθερος επαγγελματίες χωρίς παιδιά και ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ θα πληρώσει φόρο 1.300 ευρώ, ενώ με το ισχύον καθεστώς ήταν αφορολόγητος. Για εισόδημα 12.000 ευρώ η επιβάρυνση θα είναι 2.420 ευρώ, για εισόδημα 20.000 ευρώ ο φόρος θα αυξηθεί κατά 2.780 ευρώ, για εισόδημα 30.000 ευρώ διαμορφώνεται στα 2.780 ευρώ και για εισόδημα 61.000 ευρώ στα 30 ευρώ. Από τα 62.000 ευρώ και πάνω θα υπάρξει ελάφρυνση με μείωση φόρου που θα ξεκινά από τα 20 ευρώ και θα φθάνει τα 6.920 ευρώ για εισοδήματα πάνω 150.000 ευρώ.
ΕΘΝΟΣ

10 απολύσεις τώρα στον ΔΟΛ..



Αναστάτωση στον ΔΟΛ μετά την είδηση ότι απολύθηκαν περίπου δέκα εργαζόμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία των εργαζομένων προέρχεται από... τα περιοδικά και τη διοίκηση.
enimerosi24.gr

Η Κριστίν προειδοποιεί...

H κατάσταση παραμένει «εύθραυστη» προειδοποιεί η Λαγκάρντ και καλεί τις χώρες της ευρωζώνης, να επικεντρωθούν στις δομικές μεταρρυθμίσεις.

Μιλώντας από το Παρίσι, η Κριστίν τόνισε πως «η ισχυρή ύφεση στην περιφέρεια της ευρωζώνης επηρεάζει τον... πυρήνα της ένωσης», ενώ χαρακτήρισε «απαραίτητη» για την Ε.Ε. την τραπεζική ενοποίηση. Παράλληλα σημείωσε ότι η ολοκλήρωση των προϋπολογισμών των κρατών της ευρωζώνης αποτελεί «κλειδί» για την αποφυγή μελλοντικών σοκ στην οικονομία.

Στη συνέχεια προσέθεσε ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά τις επιπτώσεις των μέτρων που λαμβάνουν στο πλαίσιο της προσπάθειας εξυγίανσης των προϋπολογισμών τους.

«Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να έχουν επίγνωση των συνεπειών των μέτρων που λαμβάνουν», σημείωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ, ενώ πρόσθεσε «Οι ρυθμοί εξισορρόπησης των προϋπολογισμών πρέπει να είναι λογικοί», κατέληξε.

Ο Πάγκαλος αδειάζει Βενιζέλο...



Αν δεν τον θέλει το συνέδριο, πώς θα μείνει αρχηγός;...
Θέμα ηγεσίας, θέτουν ο ένας μετά τον άλλο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο χθες, το ζήτημα σήμερα έθεσε και ο Θόδωρος Πάγκαλος, συσχετίζοντάς το με... το συνέδριο του κόμματος που έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

«Αν δεν το θέλει η πλειοψηφία των μελών του συνεδρίου πώς θα μείνει αρχηγός; Δεν το καταλαβαίνω. Νομίζω ότι όταν κάνουμε συνέδριο αυτομάτως τίθεται θέμα ηγεσίας, εκτός αν βλέπει κανείς τα συνέδρια ως συνέδρια χειροκροτητών όπως ήταν πολύ συχνά τα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα. Και στην αλλαγή ηγεσίας δυστυχώς όπως έγινε γιατί δεν ήταν έτσι, μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου έγινε σκληρή σύγκρουση για το ποιον θα βάλουμε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό. Μετά όμως άρχισαν τα περάσματα του δαχτυλιδιού, Σημίτης στον Γιώργο Παπανδρέου, Γιώργος Παπανδρέου στον Βενιζέλο…Δεν είναι πράγμα αυτό…», είπε ο Πάγκαλος (ΝΕΤ FM).

Αναφερόμενος δε, στα περί …αυτοδιάλυσης του ΠΑΣΟΚ και συγκρότησης νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, υποστήριξε ότι «αυτά είναι αστειότητες», καλώντας όποιον θέλει να κάνει φορέα, να τον κάνει, να τους τον δείξει, και όταν το θέαμα τους "τέρψει", θα σηκωθούν και θα φύγουν, όπως είπε. «Θα καθόμαστε να ταλαιπωρούμαστε μέσα σε ένα κόμμα που υφίσταται συνεχή απομείωση για να μην ακολουθήσουμε τον λαμπρό εκείνο αρχηγό; Πρέπει κάτι να πει όμως αυτός…», είπε με νόημα.

Νωρίτερα πάντως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ‘χαιρετήσει’ την πρόθεση του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης να συμμετάσχει στις διαδικασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο.

Με 6 εκατομμυριάκια ξεμπέρδεψε από την καμαριέρα...


Ο  Στρος-Καν θα καταβάλει 6 εκατομμύρια δολάρια στην Ναφισάτου Ντιάλο - η γνωστή καμαριέρα- εμπιστεύθηκε σε κοντινούς του ανθρώπους ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με πληροφορίες που ... δημοσιεύονται στο σημερινό φύλλο της «Le Monde».
Οπως εμπιστεύθηκε ο ίδιος σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του, τα 3 από 6 εκατομμύρια θα προέλθουν από τραπεζικό δάνειο και τα υπόλοιπα 3 θα τα δανεισθεί από την πρώην σύζυγό του Αν Σενκλέρ.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των «New York Times», ο Ντομινίκ Στρος-Καν και η καμαριέρα κατέληξαν σε οικονομική συμφωνία, η οποία εάν υπογραφεί, θα θέσει τέλος στο δικαστικό σίριαλ που εκτυλίχθηκε επί 18 μήνες από τον Μάιο του 2010...

Ελεύθεροι οι 11 συλληφθέντες...


Ελεύθεροι είναι οι 11 συλληφθέντες τουλάχιστον μέχρι την Δεύτερα.

Σύμφωνα με ...
απόφαση της εισαγγελέως η υπόθεση των 11 συλληφθέντων του ΑΠΘ αναβάλεται για τη Δευτέρα, ενώ μέχρι τότε θα παραμείνουν ελεύθεροι. Η υπόθεση θα εκδικαστεί τη Δευτέρα στις 12 στο αυτόφωρο. Κατηγορούνται για διατάραξης οικιακής ειρήνης.

seleo.gr

ΤΩΡΑ - Ντομάτες και αυγά στα ΜΑΤ (ΒΙΝΤΕΟ)...

Μέλη της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ πετούν αυγά και ντομάτες στα ΜΑΤ, αλλά και στο κτήριο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμιση.
Οι... εργαζόμενοι αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας.
Δείτε βίντεο:
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Παραιτήθηκε η καλλονή του Καρατζαφέρη...



Ακόμα μία παραίτηση μετρά ο Γιώργος Καρατζαφέρης στο κόμμα του. Η Σίσσυ Αλιγιζάκη με μια λιτή ανακοίνωση, γνωστοποίησε στον αρχηγό του ΛΑΟΣ πως ... δε θέλει να συνεχίσει να είναι στη θέση της Εκπροσώπου Τύπου.

Η Αλιγιζάκη ήταν υποψήφια βουλευτής Β' Αθηνών, ενώ από το 2002 έως το 2010 υπήρξε Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά.

Η επιστολή της έχει ως εξής:

«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δεν επιθυμώ να έχω τη θέση της Εκπροσώπου Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ καθώς και οποιαδήποτε άλλη σχέση με το γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.».

protothema.gr

Προβληματική η λειτουργία της Διαύγειας...

Εδώ κι αρκετό καιρό, ουσιαστικά από τις πρώτες εβδομάδες της κυβέρνησης Σαμαρά, η πρόσβαση στον ιστότοπο της Διαύγειας είναι εξαιρετικά προβληματική.

Πότε το site δεν φορτώνει καθόλου, πότε η ... αναζήτηση εγγράφων είναι ουσιαστικά αδύνατη και πότε εξαφανίζονται pdf. Μας ενημερώνουν ότι...



...αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και όσοι επιχειρούν να ανεβάσουν αρχεία στη Διαύγεια.

Μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει για το τι ακριβώς συμβαίνει; Κάθε τεχνική δυσκολία πρόσβασης στη Διαύγεια εξυπηρετεί την αδιαφάνεια και μόνο. Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι έτσι θα κρύψουν τα ίχνη τους.

parapolitiki.com