2.1.13

Σε 15 ημέρες η απόφαση για παραπομπή Παπακωνσταντίνου...


Στην προκαταρκτική του ΣΥΡΙΖΑ και ο Βενιζέλος...

Τη δεύτερη εβδομάδα εργασιών της Βουλής, καθώς προηγείται το φορολογικό, η συζήτηση για την παραπομπή Παπακωνσταντίνου στην προανακριτική.
Την εβδομάδα, μεταξύ 14 και 18 Ιανουαρίου, προγραμματίζεται να... έλθει στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης που θα διερευνήσει τις πράξεις του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται στην ίδια συνεδρίαση να συζητηθεί και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δική του προανακριτική επιτροπή που, όπως όλα δείχνουν, πλην του κ. Παπακωνσταντίνου θα περιλαμβάνει και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Για να «συμπέσει» η συζήτηση των δύο προτάσεων θα πρέπει η σχετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να κατατεθεί τα αμέσως προσεχή 24ώρα, ώστε βάσει κανονισμού να είναι εφικτή η ταυτόχρονη ψηφοφορία. Υπενθυμίζεται ότι για την έγκριση πρόταση για προανακριτική απαιτείται η ψήφος της απόλυτης πλειοψηφίας της Βουλής, δηλαδή 151 βουλευτών, μετά από μυστική ψηφοφορία.

Στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα με την έγκριση της πρότασης που κατέθεσαν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης καθώς, όπως προκύπτει και από τις υπογραφές, το σύνολο των βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ (οι κ.κ. Μουτσινάς και Βουδούρης μόνον τυπικά αθροίζονται στη ΔΗΜΑΡ) στηρίζουν ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τους γαλάζιους βουλευτές. Αντιστοίχως στο γαλάζιο επιτελείο αποκλείουν να υπάρξει αποδοχή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον κ. Βενιζέλο. Και τούτο διότι, για να συμβεί αυτό το κυβερνητικό στρατόπεδο θα έπρεπε να καταγράψει απώλειες άνω των 15 βουλευτών κάτι που ουσιαστικά θα συνιστούσε κατάρρευση της κυβέρνησης και εκλογές. Κι όπως σημείωνε κυβερνητικό στέλεχος «ουδείς επιθυμεί εκλογές, ούτε καν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ…»
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: