10.1.13

Σύγκρουση τρένων στο Νόιχαουζεν της Ελβετίας με 17 τραυματίες...



Δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν στο Νόιχαουζεν της Ελβετίας, πολύ κοντά στο σταθμό της πόλης, προκαλώντας τον τραυματισμό 17 ατόμων.
Το... περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 8 το πρωί (τοπική ώρα) κοντά στο σταθμό του Νόιχαουζεν αμ Ράινφαλ, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής συγκρούστηκαν αμαξοστοιχίες των γραμμών S11 και S33.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας Άνγια Σούντελ, στη σύγκρουση τραυματίστηκαν 17 άτομα. Από αυτούς, εννέα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και κανείς δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Όπως είχε αναφέρει η τοπική Schaffhauser Nachrichten, στο σημείο βρίσκονται αρκετά ασθενοφόρα και δυνάμεις της πυροσβεστικής. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της δείχνουν πως τις μεγαλύτερες ζημιές υπέστη η καμπίνα του οδήγου ενός από τα τρένα.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός εκ των επιβατών την οποία μετέδωσε η ιστοσελίδα 20minutes.ch, «η αμαξοστοιχία φρέναρε απότομα. Όλοι πεταχτήκαμε από τις θέσεις μας. Σε ένα από τα βαγόνια όλοι οι επιβάτες πετάχτηκαν από τα καθίσματα και έπεσαν πάνω στο τοίχωμα του βαγονιού. Ένας άνθρωπος αιμορραγούσε στο κεφάλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: