30.1.13

Το ΤΤ μπορεί να είναι κερδοφόρο σε 1 χρόνο ...



Διασφαλίστηκε η σταθερότητα των ελληνικών τραπεζών, επισήμανε η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στο πλαίσιο του απολογισμού που πραγματοποίησε ενόψει της λήξης της θητείας του.
Eξασφαλίστηκε η ... κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών, και ειδικά των βιώσιμων, ενώ οι τράπεζες που κατέληξαν με διάσπαση σε good και bad bank διασφαλίστηκαν περί τα 30 δισ. καταθέσεις και περίπου 11,5 χιλιαδες θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΤΧΣ, τα 50 δισ. τα οποία έχουν δοθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών είναι επαρκή, ωστόσο μόνο ένα μέρος τους θα ανακτηθεί από το Ταμείο, και με βάση τις εκτιμήσεις θα είναι πάνω από 16 δις. που έχει προβλέψει το ΔΝΤ.
Σε ερώτηση για το εάν και κατά πόσο έχει διασφαλιστεί ο ιδιωτικός χαρακτήρας των ελληνικών τραπεζών η διοίκηση του ΤΧΣ, επισήμανε ότι όντως είναι ζήτημα ότι ορισμένες τράπεζες ξεκινούν με αρνητική καθαρή θέση. Και αυτό είναι πρόβλημα.
Για το ΤΤ αναφέρθηκε ότι με τις κατάλληλες παρεμβάσεις όπως επανατιμολόγηση δανείων ύψους 1,8 δις. και μείωση των επιτοκίων καταθέσεων θα μπορούσε να καταστεί κερδοφόρο σε ένα χρόνο από τώρα.
Στο ΤΤ θα πραγματοποιηθεί εθελούσια έξοδος με στόχο 800-900 εργαζομένους, αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι με βάση πληροφορίες να υλοποιηθεί με 250-300 εργαζομένους.
Η διοίκηση του ΤΧΣ υπό τους Θωμόπουλο, Κύρκο και Γάγαλη συνέβαλλαν καθοριστικά στην διασφάλιση των ελληνικών τραπεζών και στην εύρυθμη λειτουργία του συστήματος.

bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: