18.1.13

Από το 2009 αντιγραφόταν η «λίστα Λαγκάρντ»...

crimenet.gr
ΤΙ λέει η δικογραφία...
Σημαντικές αποκαλύψεις για τη λίστα Λαγκάρντ κάνει η δικογραφία που παραδόθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή.
Από το προανακριτικό υλικό προκύπτει ότι αντίγραφα άρχισαν να εκτυπώνονται από το 2009, ενώ η...
μεγαλύτερη «επιχείρηση» αντιγραφής εντοπίζεται στις 8 Ιουλίου όταν το στικάκι βρισκόταν στα χέρια του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας - Οι παλιότερες ημερομηνίες αντιγραφής - δημιουργίας αρχείου - όπως καταγράφεται φαίνεται ότι ξεκινούν στις 15 Απριλίου του 2009, προτού καν παραδοθεί η λίστα και το αρχείο στις ελληνικές Αρχές.

- Αποθήκευση του υλικού φαίνεται ότι έχει επίσης γίνει στις 4 Αυγούστου 2010, προτού καν παραδοθεί επίσημα η λίστα και στον έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

- Η αντιγραφή, που αφορά και τον κ. Διώτη εντοπίζεται ότι έγινε το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου 2011, στις 2 και 3 λεπτά. Κατά συγκυρία, την ώρα που δημιουργούνταν το αντίγραφο γινόταν και η σύσκεψη με τους κ.κ. Διώτη και Βενιζέλο υπό τον Γ. Παπανδρέου και σύμφωνα με τη δήλωση του σημερινού αρχηγού του ΠαΣοΚ ουδέποτε ενημερώθηκε εκείνος ή ο τότε πρωθυπουργός για τη λίστα ή για οποιονδήποτε εν εξελίξει έλεγχο των καταθετών.

- Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαφορετικές ώρες στις στήλες «τελευταία αποθήκευση» και « Ημερομηνία τροποποίησης» από το οποίο φαίνεται ότι πιθανόν τα αρχεία να έχουν ανοιχτεί και κλειστεί αλλά πιθανός να έχουν τροποποιηθεί χωρίς να έχουν σωθεί.

Παράλληλα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το παρεπεμπτικό έγγραφο του υπουργείο Δικαιοσύνης προς τη Βουλή, το οποίο δημοσιεύει το ΒΗΜΑ και περιλαμβάνει τις εξηγήσεις των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι.Καπελέρη και Ι.Διώτη, αλλά και των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Αίσθηση από τις εξηγήσεις της κυρίας Ελένης Παπακωνσταντίνου προκαλεί σύνδεση του λογαριασμού του ζεύγους Σικιαρίδη με άλλον λογαριασμό, με τον κωδικό ΚΥΝΘΟΣ 4 ή 42. Στη συνέχεια ερωτάται και για ένα ακόμα φυσικό πρόσωπο τον κ. Nissim Josef.

Εκείνη, όταν ερωτάται σχετικά, απαντάει ότι η ένδειξη ΚΥΝΘΟΣ συνδέεται με φυσιογνωμία (προφίλ) πελάτη. Σε σχέση με το πρόσωπο, για το οποίο ερωτάται, απαντάει ότι τον γνωρίζει και «πρέπει να είναι αυτός που έκανε τη σύσταση κατά το άνοιγμα του λογαριασμού». Οπως επίσης είπε, ο λογαριασμός είναι ακόμη ενεργός, περιέχει 330.000 ευρώ και επικαλέστηκε φορολογική νομιμότητα για όλες τις καταθέσεις εκείνης και του συζύγου της...

Δεν υπάρχουν σχόλια: