29.1.13

Βέβαιος ο Στουρνάρας ότι το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης...


Την απόλυτη πεποίθησή του ότι η ανάκαμψη θα έρθει το 2014 εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο BBC, βλέποντας αρκετούς λόγους για αισιοδοξία.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η πιθανότητα εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη είναι πλέον «πολύ μικρή», απέκλεισε...
νέα πακέτα λιτότητας εάν εφαρμοστεί πλήρως το πακέτο μεταρρυθμίσεων και σημείωσε το θετικό αντίκτυπο που θα είχε μείωση του βάρους του χρέους -λέγοντας, διπλωματικά, πως «υπάρχουν αρκετοί τρόποι για κάτι τέτοιο, αλλά θα έπρεπε να γίνει με ελαχιστοποίηση των ζημιών για τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη».

«Σαφώς υπάρχει μία αχτίδα ελπίδας, φως στο τέλος του τούνελ» ανέφερε ο Γ.Στουρνάρας στη συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο.

«Καταφέραμε να αντιστρέψουμε [το κλίμα] στην οικονομία, υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία από τις αγορές, οι καταθέσεις επιστρέφουν στις τράπεζες, το κράτος εξοφλεί τις υποχρεώσεις τους στον ιδιωτικό τομέα και υπάρχει αλλαγή στο πώς μας βλέπει η Ευρώπη» είπε ο υπουργός.

Έτσι, υποστήριξε, «όλοι οι βασικοί δείκτες είναι θετικοί, βρισκόμαστε κατά δύο τρίτα στο δρόμο για τον στόχο μας, οπότε οι πολίτες μπορούν να ελπίζουν».

«Προς το τελευταίο τρίμηνο του 2013 θα έχουμε ανάκαμψη» είπε. «Αισθάνομαι σίγουρος, 100% βέβαιος ότι φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης στην Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: