24.1.13

Με γκρίνιες ξεκίνησε η 2η μέρα της Προανακριτικής...

Με γκρίνιες και αντιπαραθέσεις ξεκίνησε και η δεύτερη ημέρα των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Αφορμή στάθηκαν τα... δημοσιεύματα του Τύπου για τα όσα συνέβησαν στην πρώτη συνεδρίαση. Η πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκε σφόδρα υποστηρίζοντας ότι «οι διάλογοι που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι φανταστικοί και παραποιούν όσα έγιναν στην Επιτροπή».

Αναλυτικά, η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η Ζωή Κωσταντοπούλου δεν ζήτησε να μαγνητοσκοπηθούν οι συνεδριάσεις της Επιτροπής «για να καταγράφονται οι αντιδράσεις των μαρτύρων», όπως γράφτηκε, αλλά «για να καταγράφονται τα βιοτικά γεγονότα» π.χ. αν στο μάρτυρα δοθεί κάποιο χαρτάκι. Επιπλέον, από το ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζουν ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης δεν συντάχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση του αυτή.

Επίσης, η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε η αντιπαράθεση της Ζωής Κωσταντοπούλου με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, λέγοντας ότι δεν είναι απολύτως ακριβής. Με αφορμή τη συζήτηση αυτή το ΚΚΕ πρότεινε να δίνονται στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Με την θέση αυτή συντάχθηκε και η ΧΑ.

Δεν αποκλείεται πάντως τελικά η Επιτροπή να ζητήσει τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για το αν μπορούν να δοθούν τα πρακτικά στη δημοσιότητα.

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται τέλος να καταρτιστεί και η λίστα με τους μάρτυρες που θα περάσουν το κατώφλι της Προανακριτικής.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: