26.1.13

Ο Εφραίμ ξόδεψε 30.000 ευρώ...


...για ένα χρυσοκεντημένο ημερολόγιο...
Το βράδυ της 30ης Μαρτίου 2012, ο Εφραίμ επιστρέφει στην αθωνική πολιτεία, μετά από εγκλεισμό τριών μηνών στις φυλακές Κορυδαλλού και αφού έχει προηγηθεί απόφαση του Συμβουλίου Εφετών να... αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το ταξίδι με το ταχύπλοο προς το Άγιον Όρος, η θερμή υποδοχή στη Μονή Βατοπεδίου και η δέηση που ακολούθησε αποτυπώνονται στον φωτογραφικό φακό και πλέον το πλούσιο υλικό από τη βραδιά του γυρισμού βρίσκεται στις σελίδες του ημερολογίου της μονής.

Κεντημένο με χρυσή κλωστή, το ημερολόγιο που εκδόθηκε για το 2013 από το Βατοπέδι και τον φιλανθρωπικό οργανισμό της εκκλησίας «Αποστολή» περιλαμβάνει και προσωπικό μήνυμα του γέροντα Εφραίμ, με φαρμακερά βέλη για τη δικαστική του περιπέτεια. Μάλιστα, το μήνυμα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», είναι γραμμένο σε δύο γλώσσες, τα ελληνικά και τα αγγλικά.

Τις σελίδες του ημερολογίου κοσμούν τοιχογραφίες από τη λιτή του Καθολικού της Ι.Μ. Βατοπεδίου, έργα από το αγιογραφείο της μονής, όπως επίσης φωτογραφίες από τα ταξίδια του γέροντα Εφραίμ εκτός των ελληνικών συνόρων και το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης.

Όσο για το ποσό που ξοδεύτηκε για το πολυτελές ημερολόγιο, αυτό φτάνει σύμφωνα με τις κακές γλώσσες μέσα στην Εκκλησία τις 30.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: