21.1.13

40% “κούρεμα” ζητάει από τις τράπεζες η “Ελευθεροτυπία” ...



Νέα συμφωνία με τους εργαζόμενους και «κούρεμα» 40% στις απαιτήσεις των τραπεζών προτείνει ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος για τη διάσωση της Χ. Κ. Τεγόπουλος, έχοντας αναλάβει μέσω της εταιρείας «Τρίτη όψη» τη διάσωση της εκδοτικής εταιρείας και της εφημερίδας.

Το ... σχέδιο αυτό περιλαμβάνει 3 βήματα, όπως τα συνόψισε ο μέτοχος της εκδοτικής εταιρείας

1. Επανακυκλοφορία της εφημερίδας, η οποία και έγινε.

2 Εξυγίανση της Χ. Κ. Τεγόπουλος με την αποδοχή του επενδυτικού σχεδίου από τις τράπεζες. Στο σχέδιο προτείνεται “κούρεμα” των χρεών κατά 40% και τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, μαζί με την αποπληρωμή οφειλών και αποζημιώσεων. Η διαδικασία θα γίνει μέσω του άρθρου 106 του πτωχευτικού κώδικα, εφόσον συμφωνούν εργαζόμενοι και τράπεζες.

3 Συμμετοχή ιδίων κεφαλαίων ως και 5 εκατ. ευρώ. Στην τρίτη φάση εκτός από το Χ. Οικονομόπουλο, θα μπουν στην εταιρεία και νέοι επενδυτές που δεν θα έχουν σχέση με προμήθειες του δημοσίου ή οπλικά συστήματα.

‘Το σχέδιο αυτό έχει ένα χρονικό ορίζοντα, ο οποίος εξαρτάται άμεσα και ευθέως από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Υπολογίζεται, με βάση τις εκτιμήσεις της αγοράς, να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο – Μάιο», κατά το Χ. Οικονμόπουλου. Όπλο” της Χ. Κ.τεγόπουλος είναι η ακίνητη της περιουσία: “Εχει τη δυνατότητα εκποιώντας αυτό το κτήριο, μισθώνοντας, πουλώντας και επαναμισθώνοντας το πιεστήριο σε δύο τράπεζες και με ένα κούρεμα αυτών των τραπεζών της τάξης του 40% έως 45%, να συγκεντρώσει τα χρήματα” είναι η πρόταση που απευθύνεται προς τις τράπεζες.

Η «Ελευθεροτυπία» θα επιβιώσει και αυτό γιατί οι συνολικές οφειλές της είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με τα ανοίγματα άλλων εκδοτικών συγκροτημάτων, εκτιμά ο δικηγόρος και διευθύνων σύμβουλος της “Τρίτης Όψης” “Χρωστάει 48 εκατ. σε τράπεζες, 5 εκατ. σε δεδουλευμένα και 20 εκατ. σε αποζημιώσεις”.

“Εξακολουθούμε κι εμείς να είμαστε απλήρωτοι όπως όλοι. Η προσπάθειά μας έχει ορίζοντα και στόχο τη συνολική και δίκαιη ικανοποίηση όλων όσoι” εργάζονταν στην εφημερίδα στο συντομότερο δυνατό χρόνο μέσα από την εξυγίανση της Χ.Κ.Τ. Οτιδήποτε λέγεται περί του αντιθέτου δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια” είναι η θέση των εργαζομένων. Στο εγχείρημα συμμετέχουν 200 εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 170 προέρχονται από τη Χ.Κ.Τεγόπουλος και εργάζονταν στην «Ελευθεροτυπία» όταν αυτή σταμάτησε να εκδίδεται, λόγω της απεργίας τον Δεκέμβριο του 2011.

Πηγή:Typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: