17.1.13

Αποφάσισαν για 4 κάλπες...



Δείτε LIVE  την συζήτηση για την Προανακριτική για την λίστα Λαγκάρντ...
Μετά από μία στροφή 180 μοιρών από την πλευρά του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος πρότεινε τελικά ταυτόχρονη ψηφοφορία με τέσσερις κάλπες καταγγέλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτική αθλιότητα», κλείδωσε τελικά η...
διαδικασία της ψηφοφορίας για τη σύσταση προανακριτικής για την υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ. Η διαδικασία που αποφασίστηκε ομόφωνα από όλες τις πτέρυγες της Βουλής προβλέπει, αμέσως μετά τη διεξαγωγή της συζήτησης, τη διεξαγωγή ταυτόχρονης μυστικής ψηφοφορίας με μία ανάγνωση του καταλόγου βουλευτών, 4 κάλπες ανά πρόσωπο , 4 ψηφοδέλτια με τα αδικήματα της κάθε πρότασης, καθώς και 4 λευκά. Άλλο ψηφοδέλτιο σε άλλη κάλπη.

Ωστόσο, τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Χρυσή Αυγή διατυπώθηκαν σοβαρές ενστάσεις καθώς ζήτησαν ο κάθε βουλευτής να είναι υποχρεωμένος να ψηφίσει και στις τέσσερις κάλπες έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η μυστικότητα της διαδικασίας. Ο πρόεδρος της Βουλής δεν έκανε δεκτή την πρόταση αυτή με το επιχείρημα ότι «δεν μπορεί να υποχρεωθεί κανείς βουλευτής να ψηφίσει, αν εκείνος κρίνει ότι δεν το επιθυμεί».Της συμφωνίας προηγήθηκαν έντονοι διαξιφισμοί ανάμεσα στα κόμματα.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: