2.1.13

Ποιοι θα υποβάλλουν ξανά Ε9 μέσα στο 2013...

Στην πλήρη χαρτογράφηση των αγροτεμαχίων και των ιδιοκτητών τους προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της επιβολής του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων, και ... προς την κατεύθυνση αυτή προετοιμάζει τη διαδικασία δήλωσης των συγκεκριμένων εκτάσεων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών θα ζητήσει να δηλωθούν όλα τα αγροτεμάχια στη ΓΓΠΣ, οδηγώντας έτσι τους φορολογουμένους σε νέα υποβολή του εντύπου Ε9.

Ειδικότερα, στο πρώτο τετράμηνο του 2013 θα αναγκαστούν όλοι οι υπόχρεοι -κατ' επάγγελμα αγρότες και μη - να δηλώσουν λεπτομερώς τα αγροτεμάχια, που έχουν στο όνομά τους, είτε αυτά αφορούν σε εκτός σχεδίου οικόπεδα, εντός των οποίων έχουν ανεγερθεί κτίσματα, είτε σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Ήδη, στη βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ εντοπίζονται σημαντικά προβλήματα, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι κατά το παρελθόν πολλοί φορολογούμενοι, που συμπλήρωσαν τον πίνακα 2 του εντύπου Ε9, ανέγραψαν λάθος στοιχεία για τα αγροτεμάχιά τους.

Σημειώνεται πως οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν πως από τον ενιαίο φόρο ακινήτων θα εισπράξουν 3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 500 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τα αγροτεμάχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: