3.1.13

BBC: Ουρές αστέγων στην Αθήνα για ένα πιάτο φαΐ...

Με μελανά χρώματα σκιαγραφεί την κατάσταση στην ελληνική κοινωνία το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, σε ρεπορτάζ από την Αθήνα, που εστιάζει στις ουρές που σχημάτισαν εκατοντάδες φτωχοί και άστεγοι, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, για...
ένα πιάτο φαΐ.

«Δεν υπάρχουν λεφτά, δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Πεινάμε» λέει στο βρετανικό δίκτυο μια γυναίκα, που δηλώνει «άστεγη εδώ και πέντε μήνες».

Το βρετανικό ρεπορτάζ κάνει λόγο για το «λίγο δωρεάν ψητό αρνί, τις πατάτες, τη σαλάτα και την παραδοσιακή βασιλόπιτα», για τα οποία σχηματίζονται ουρές στα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων. Στέκεται ακόμη στη σκληρή λιτότητα και τη διαρκώς αυξανόμενη ανεργία, που «σπρώχνουν» ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στη φτώχεια.

«Η κατήφεια που επικρατεί εδώ» παρατηρεί η δημοσιογράφος του βρετανικού δικτύου, «μπορεί να παραληλλιστεί με την οικονομία: η Ελλάδα μπαίνει στον έκτο χρόνο ύφεσης. Ο δήμαρχος της Αθήνας ελπίζει ωστόσο σε καλύτερες ημέρες».

Ακολουθούν δηλώσεις του κ. Γιώργου Καμίνη, ο οποίος υπογραμμίζει: «Η οικονομική κρίση δεν έχει φθάσει ακόμα στο αποκορύφωμά της. Περιμένουμε να έρθει ακόμα περισσότερος κόσμος (στα συσσίτια). Πιστεύω, ωστόσο, ότι η πιο δύσκολη περίοδος έχει περάσει».

«Κάποιοι πάντως δεν πείθονται» υποστηρίζει το BBC και φέρνει ως παράδειγμα το γεγονός ότι «η νέα χρονιά ξεκίνησε χωρίς μετρό και ηλεκτρικό, λόγω 24ωρης απεργίας».

«Το μόνο που μπορούν να ελπίζουν οι Ελληνες είναι ότι θα υπάρξει κάποιο φως στο τέλος αυτού του μακρού και σκοτεινού τούνελ» καταλήγει το ρεπορτάζ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: