30.1.13

Χαλαστάνης: Έχασα το έγγραφο παράδοσης της λίστας Λαγκάρντ (BINTEO)...



Τι κατέθεσε ο Κ. Mπίκας στην Προανακριτική...
«Πήρα τη λίστα Λαγκάρντ στα χέρια μου στις 29 Σεπτεμβρίου 2010», είπε μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, ο πρέσβης Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, ενώ υποστήριξε ότι «έχασα το έγγραφο παράδοσης-παραλαβής».
Στην συνέχεια, κατάθεση έδωσε ο Κωνσταντίνος Μπίκας, πρώην διοικητή της ΕΥΠ, ο οποίος υποστήριξε ότι... εκείνος ήταν που ενημέρωσε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την ύπαρξη της λίστας με τα ονόματα των 2.063 Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα. Τη συγκεκριμένη πληροφορία ο κ. Μπίκας ισχυρίστηκε ότι την έμαθε από το ξένο τύπο και στη συνέχεια τη διασταύρωσε με τον Γάλλο ομόλογο του, ο οποίος του είπε ότι πράγματι υπάρχει το συγκεκριμένο υλικό, αλλά η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να το ζητήσει επισήμως από τις γαλλικές αρχές.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Μπίκας, ο ίδιος δεν είχε περαιτέρω εμπλοκή στην υπόθεση, καθώς ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε με τις γαλλικές αρχές για να έρθει η λίστα στην χώρα μας, ενώ ποτέ δεν πέρασε από τα χέρια του το επίμαχο υλικό.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο κ. Μπίκας διέψευσε την πληροφορία ότι η χώρα μας κατέβαλε χρηματικό τίμημα προκειμένου να πάρει την λίστα από τη Γαλλία.

Τελος, στις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η κατάθεση του προϊσταμένου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, από τον οποίο τα μέλη της επιτροπής περιμένουν να τους πει εάν μπορεί να ανιχνευτεί πότε έγινε η αλλοίωση του αρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: