25.1.13

Σε εξέλιξη η επιστράτευση (BINTEO)...


Σε εξέλιξη είναι η πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό με τα φύλλα πορείας να επιδίδονται σταδιακά. Ακινητοποιημένα σήμερα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ οι ... εργαζόμενοι διοργανώνουν συλλαλητήριο το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας. Έξω από το υπουργείο Οικονομικών τώρα έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ αλλά και από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, Σκαραμαγκά και Νεωρίου Σύρου. Αυτήν την ώρα οι πόρτες του αμαξοστασίου του Μετρό στα Σεπόλια, όπου τη νύχτα έγινε επέμβαση των ΜΑΤ και απομάκρυνση των απεργών, είναι ανοιχτές ενώ η αστυνομική παρουσία είναι πιο διακριτική καθώς οι άνδρες των ΜΑΤ έφυγαν από την είσοδο.

Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται για συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά του μέτρου της επίταξης που εφάρμοσε η κυβέρνηση, προκειμένου να λήξει η απεργία στα μέσα σταθερής τροχιάς. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 4μμ έξω από το αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια και θα γίνει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Σήμερα δεν θα κινηθεί κανένα μέσο μεταφοράς καθώς κηρύχθηκε 24ωρη απεργία σε Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ με την κάλυψη της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων Αθήνας και Πειραιά.

Επίσης συλλαλητήριο κατά της επίκλησης του μέτρου της επίταξης για τους εργαζόμενους στο Μετρό διοργανώνει το ΠΑΜΕ για αύριο, Σάββατο, στις 11 πμ στην Ομόνοια.
Λόγω της απεργίας στις αστικές συγκοινωνίες σήμερα δεν ισχύει το μέτρο του δακτυλίου στην Αθήνα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι οδηγοί καθώς από το πρωί υπάρχει έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.


πηγη enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: