8.1.13

«Η χώρα μας κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια» λέει ο Σαμαράς...


Την «πολύ μεγάλη προσπάθεια» της Ελλάδας για ανάκτηση της αξιοπιστίας της τόνισε ο Αντ.Σαμαράς σε κοινές δηλώσεις του με την Άνγκελα Μέρκελ πριν τη συνάντησή τους στη... γερμανική καγκελαρία το μεσημέρι της Τρίτης.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τη χαρά της για τη συνάντηση, λέγοντας πως αντικείμενό της θα είναι και η πρόοδος της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, ο καλύτερος οικονομικός συντονισμός αλλά και όλα τα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θέλω να καταστήσω σαφές ότι η χώρα μας κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ανακτήσει την αξιοπιστία της» ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Προς την κατευθυνση αυτή έχουμε ψηφίσει μια σειρά νομοσχεδίων που διασφαλίζουν αυτή την πορεία, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη ρευστότητητα στην αγορά και κατ΄επέκταση την ανάπτυξη» σημείωσε.

«Η χώρα μαστίζεται από την ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους» τόνισε ο Αντ.Σαμαράς, επισημαίνοντας πως η προσπάθεια για ανάκτηση της εμπιστοσύνης χωρών και αγορών γίνεται «με μεγάλες θυσίες» από τον ελληνικό λαό. «Προσβλέπουμε στη συνεργασία των δύο χωρών», προσέθεσε.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός ανέφερε σε δημοσιογράφους πως «το ποτήρι είναι μισογεμάτο», απευθύνοντας, τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας, κάλεσμα για επενδύσεις στο γερμανικό επιχειρηματικό κόσμο κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής τους στο Βερολίνο.
«Το ποτήρι είναι μισογεμάτο. Ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας και η Ευρώπη βοηθά» είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους λίγο πριν τη συνάντηση στη καγκελαρία ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: