28.1.13

Το «χαρτί» Αλέξη θα ρίξει στο απεργιακό μέτωπο ο ΣΥΡΙΖΑ...



Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τις ΗΠΑ αναμένεται να ανεβάσει κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο, καθώς αφ' ενός τα απεργιακά μέτωπα διευρύνονται με την είσοδο των αγροτών στις... κινητοποιήσεις, αφ' ετέρου η κυβέρνηση επιλέγει ως στρατηγική επιβίωσης να σκληραίνει διαρκώς τη στάση έναντι των απεργών.
Χθες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παν. Λαφαζάνης, σχολιάζοντας («Real fm») την επιστράτευση των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, αναφέρθηκε σε «κοινοβουλευτική χούντα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί εκτροπή από τη δημοκρατία.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε αναπάντητη τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο Ευ. Βενιζέλος με συνέντευξή του («Το Βήμα»), κάνοντας λόγο για βαθύτατα πολιτικά αδιέξοδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και για πολιτική αποσύνθεση και αποδόμηση του κόμματός του.

Σε αυτό το πλαίσιο της πολυμέτωπης σύγκρουσης που επιλέγει η αξιωματική αντιπολίτευση με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ προστίθεται και η προβληματική που αναπτύσσεται ανεπίσημα σε ορισμένα sites (iskra) για τις τελευταίες τρεις δημοσκοπήσεις, που εμφανίζουν το κυβερνών κόμμα να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ και στις οποίες εμμέσως αποδίδονται «σκοπιμότητες». Στις σχετικές αναρτήσεις σημειώνεται πως όλο και περισσότερο οι δημοσκοπήσεις μοιάζουν μεταξύ τους και πως όλως τυχαίως ενισχύουν τους επικοινωνιακούς στόχους της κυβέρνησης, την αλλαγή της πολιτικής ατζέντας και των συσχετισμών.

Κατά Βενιζέλου

Απαντώντας ειδικότερα στη δήλωση του Ευ. Βενιζέλου ότι «το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής θα εφαρμοστεί σε πείσμα του ετερόκλητου αντιμνημονιακού μετώπου», ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ πως ανταποδίδει τη στήριξη που του παρείχε η Ν.Δ., μη διστάζοντας να υιοθετήσει τη ρητορική περί εμφυλίου πολέμου, και συκοφαντεί τους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στη μνημονιακή πολιτική, ξεκόβοντας κάθε σχέση του κόμματός του με κοινωνικές δυνάμεις.

«Την ίδια στιγμή, δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι το μνημονιακό πρόγραμμα είναι μονόδρομος και θα εφαρμοστεί, ανεξαρτήτως των κοινωνικών αντιδράσεων, ενώ κάθε παρέκκλιση από αυτό σημαίνει την καταστροφή της χώρας», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. Στη λογική της ευθείας σύγκρουσης που επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση και την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» από πλευράς της, εντάσσονται και οι δηλώσεις των Παν. Λαφαζάνη και Δημ. Στρατούλη: «Ζούμε δραματικές στιγμές. Καταργούνται συμβάσεις και συλλογικές διαπραγματεύσεις και αυτό αφορά όλο τον κόσμο στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, και υπάρχουν πλέον θέματα επιβίωσης και δημοκρατίας», είπε ο κ. Λαφαζάνης. «Η συγκυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κατρακύλησε ακόμα περισσότερο στον αυταρχικό κατήφορό της, προχωρώντας, μετά την πολιτική επιστράτευση των απεργών των Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ, και σε απαγόρευση -μέσω δικαστικής προσφυγής και απόφασης- και της απεργίας των εργαζομένων στα αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ», σχολίασε ο κ. Στρατούλης.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: