10.1.13

Στέλνουν πίσω το στικάκι όπως το πήραν...

crimenet.gr
Έρρικα Βαλλιάνου
Και το στικάκι φοβήθηκαν να ελέγξουν – και το στέλνουν πίσω όπως το παρέλαβαν – για να μην αλλοιωθεί και χαθούν πολύτιμα στοιχεία, αλλά και για να μην χάσουν χρόνο.
Επίσης, οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης απέφυγαν να ασκήσουν διώξεις, στέλνοντας το...
πακέτο της δικογραφίας στη Βουλή, η οποία καλείται τώρα να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Οι ασφυκτικές προθεσμίες για την προκαταρκτική εξέταση της Βουλής φαίνεται πως έκαναν τους οικονομικούς εισαγγελείς να μην απλώσουν πολύ το θέμα της πραγματογνωμοσύνης στο στικάκι με την πειραγμένη λίστα Λαγκάρντ.

Στη σύσκεψη που έγινε στον Άρειο Πάγο, παρουσία του εισαγγελέα Ιωάννη Τέντε και του προϊσταμένου τους, αντεισαγγελέα Νίκου Παντελή, φέρονται να ανέπτυξαν τον ισχυρισμό τους ότι δεν θα ασκήσουν ποινικές διώξεις στους υπόπτους και θα περιμένουν Δευτέρα και Τρίτη τις πρόσθετες εξηγήσεις από Καπελέρη και Διώτη.

Στη συνέχεια, θα στείλουν τη δικογραφία με το «πειραγμένο» στικάκι και τους συμμετέχοντες στη Βουλή.

Βεβαίως, εφόσον η Βουλή πάρει αποφάσεις και επιστρέψει στη δικογραφία, τότε θα ασκήσουν διώξεις. Εξάλλου εξήγησαν ότι δεν άσκησαν διώξεις στα μη πολιτικά πρόσωπα, γιατί πάλι θα καθυστερούσε η διαδικασία με ένδικα μέσα που θα μπορούσε να ασκήσει ο κάθε κατηγορούμενος, που θα ζητούσε με δικό του πραγματογνώμονα τον έλεγχο της κάθε πραγματογνωμοσύνης, που είχε προκύψει από τον εισαγγελικό έλεγχο.

Σχετικά με την πραγματογνωμοσύνη και το Ηλεκτρονικό Έγκλημα, φαίνεται ότι εξήγησαν πως υπάρχει στο ΣΔΟΕ λογισμικό ανάκτησης μνήμης, που θα μπορούσε να τους δώσει μέσα σε μια ώρα τα πάντα, γύρω από τα 3 σβησμένα ονόματα.

Φοβήθηκαν, όμως, ότι μετά την επέμβαση αυτή πιθανώς να επέλθει αλλοίωση στο στικάκι, γι αυτό και το επέστρεψαν στους πολιτικούς, όπως το παρέλαβαν από τους ίδιους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: