5.1.13

Δεν το ’χανε με τίποτα…


Μέχρι… αύριο να έπαιζε με αυτήν την Μπεσίκτας, δεν θα έχανε.
 Ο Ολυμπιακός παρά την νευρικότητα και την μέτρια εμφάνιση, νίκησε 77-64 στο ΣΕΦ για την δεύτερη αγωνιστική του Top-16.
Μπορεί να ήταν...
νευρικός και αγχωμένος στις εκτελέσεις του αλλά ένα τέτοιο παιχνίδι, απέναντι σε τέτοιον αντίπαλο, ο Ολυμπιακός ήταν… αδύνατον να το χάσει.

Επικράτησε της Μπεσίκτας στο ΣΕΦ με σκορ 77-64 και πήρε το πρώτο του ροζ φύλλο, μετά από δύο αγωνιστικές στο Top-16 της Ευρωλίγκας.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Μπαρτζώκα ήταν οι Σπανούλης (18π) και Πρίντεζης (14π), σε μία βραδιά που ο κόσμος του Ολυμπιακού είδε τον πιο… αγχωμένο Χάινς που έχει δει ποτέ. Προβλημάτισε ο Πάουελ με την εμφάνισή του, για ένα ακόμα ματς θετικός ο Άντιτς.

Από την πλευρά των Τούρκων, ο Τζέρελς περιορίστηκε αποτελεσματικά και οι μοναδικοί που αποτέλεσαν… «πληγή» για τους Πειραιώτες, ήταν ο Γιούινγκ με 15 πόντους και ο Μάρκοτα με 14.

Mία ακόμα διάκριση και για τον Σπανούλη που έφτασε τις 478 ασίστ στην Ευρωλίγκα και μπήκε στην πρώτη δεκάδα της σχετικής λίστας.

Το ματς:

Αγχωμένος και το έδειχνε…

Από την αρχή του αγώνα, το μέλημα του Ολυμπιακού στο αμυντικό κομμάτι ήταν να περιορίσει τον Τζέρελς. Το πέτυχε με τον Μάντζαρη πάνω του και παράλληλα δεν άφησε τους άλλους παίκτες της Μπεσίκτας να κάνουν το παιχνίδι τους, πιέζοντας πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας. Επιθετικά, ο Πάουελ έδειχνε ορεξάτος και τροφοδοτήθηκε αρκετά, βοηθώντας στο σκοράρισμα. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύονταν να βρουν ρυθμό. Ήταν αγχωμένοι και φαινόταν στις φάσεις τους… Από τα μέσα της περιόδου και έπειτα, ο Πρίντεζης, πήρε αρκετές φάσεις πάνω του, εκμεταλλευόμενος το ότι ο… βαρύς Μάρκοτα είχε αναλάβει το μαρκάρισμά του.

Στο τελευταίο τρίλεπτο, ο Μπαρτζώκας άλλαξε όλη την πεντάδα του. Έβαλε στο παρκέ Χάινς, Λο, Άντιτς, Περπέρογλου αλλά και Σλούκα στο τέλος, όμως ο Ολυμπιακός ήταν αγχωμένος και νευρικός. Έκανε λάθη, δεν τελείωνε… εύκολες φάσεις και έτσι στο τέλος της περιόδου, πήγε προηγούμενος 20-13 χάρη στο τρίποντο του Σλούκα στο τέλος.

Σταθερά καλύτερος αλλά όχι… καλός

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να τρέξει περισσότερο στο παρκέ. Ο Σλούκας με ένα ακόμα τρίποντο που συνοδεύτηκε και από φάουλ, έδωσε την ώθηση στους συμπαίκτες του και έκανε το σκορ 29-20, 6΄πριν το ημίχρονο. Η Μπεσίκτας, με τον Τζέρελς να πιέζεται, προσπάθησε να βάλει στο παιχνίδι και άλλους παίκτες της. Επαρκώς το έκανε ο Μάρκοτα για κάποιες φάσεις αλλά η τουρκική ομάδα, ήταν φανερό ότι δεν είχε πολλές λύσεις.
Βασιζόμενος στην καλή του άμυνα, ο Ολυμπιακός άρχισε σιγά σιγά να ανεβάζει την διαφορά του (34-23) και θα μπορούσε να την έχει… εκτοξεύσει αν ήταν πιο ήρεμος, εύστοχος και προσεκτικός. Ο Τζέρελς παρέμενε αποκομμένος από τους συμπαίκτες του στο επιθετικό κομμάτι και λογικά έμεινε στους 27 πόντους στο ημίχρονο, έχοντας δεχτεί 37.

Το κρατούσε στα μέτρα του…

Στην… εκκίνηση του τρίτου δεκάλεπτου, ένα τρίποντο του Σπανούλη και ένα του Πρίντεζη έκαναν το 43-27 και… ξεκόλλησαν για τα καλά τον Ολυμπιακό που έδειχνε να χρειάζεται ένα καλό σερί για να… ηρεμήσει. Στην συνέχεια όμως, η στατικότητα στην επίθεση των «ερυθρολεύκων» αλλά και το γεγονός ότι ο Τζέρελς, πήρε αρκετές επιθέσεις και σκόραρε, κατέβασαν την διαφορά στους δέκα, στα μισά της περιόδου. Η Μπεσίκτας, έχοντας από πολύ νωρίς το μπόνους των βολών αλλά και βάζοντας κάποια… ανέλπιστα σουτ, όπως ένα τρίποντο από τα 7.5 μέτρα του Μάρκοτα, ολοκλήρωσε ένα 9-0 σερί και επιχείρησε να μπει ξανά στο ματς.

Η «ζώνη» όμως του Κουντέρ, τιμωρήθηκε γρήγορα από τον Ολυμπιακό που με γρήγορους πόντους και σωστές επιλογές έφτασε ξανά στο +14 (55-41). Ο Τζέρελες και Γιούιν είχαν περιοριστεί αρκετά και επί της ουσίας η μοναδική απειλή για την «ερυθρόλευκη» άμυνα ήταν ο Μάρκοτα. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έκλεισαν το δεκάλεπτο με σκορ 57-46 και έμενε απλά να τελειώσουν… την δουλειά.

Το… «καθάρισε»

Ο Ολυμπιακός σχεδίαζε καλά τις επιθέσεις του αλλά δεν τις τελείωνε καλά… Η άμυνα «ζώνης» της Μπεσίκτας τον προβλημάτιζε και παρά το γεγονός ότι διατηρούσε την διαφορά του πάνω από τους δέκα πόντους, φαινόταν ότι δεν βρισκόταν σε καλή βραδιά. Ο Χάινς προσπαθούσε μέσα από το… παιχνίδι του να ξεπεράσει την νευρικότητά του και εντέλει το κατάφερε εν μέρει δίνοντας πόντους στην ομάδα του. Το 65-51 στα μισά της περιόδου, δεν άφηναν και πολλά περιθώρια στην Μπεσίκτας να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στο ΣΕΦ.Το τελικό 77-64 αποτύπωνε την διαφορά δυναμικότητας των ομάδων, έστω και αν ο Ολυμπιακός δεν έπιασε στο ΣΕΦ σπουδαία απόδοση.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 37-27, 57-46, 77-64

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 8, Άντιτς 7, Σπανούλης 18 (4 ασ), Περπέρογλου 2, Σλούκας 9 (2 τρ), Πάουελ 7, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης

Μπεσίκτας (Κουντέρ): Γιούινγκ 15, Γκιουλέρ 5, Ακίν 2, Φάλκερ 4, Τσετίν 5, Μάρκοτα 14, Κρίστοφερ 4, Ναλγκά 2, Οζέρ, Τζέρελς 13

http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: