22.1.13

Το Μουσείο της Ακρόπολης επισκέφθηκε ο Ντάνιελ Ντέι Λούις...


Την πόρτα του Μουσείου της Ακρόπολης πέρασε αργά το μεσημέρι της Τρίτης, ο διάσημος ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι Λούις - υποψήφιος εφέτος για Οσκαρ για την ερμηνεία του στο «Λίνκολν». Ο ...
Λιούις που βρίσκεται στην Αθήνα για την πρεμιέρα της ταινίας απήλαυσε ξενάγηση «κεκλεισμένων των θυρών» στο Μουσείο η οποία κράτησε μια ώρα.

Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός έφθασε στο Μουσείο της Ακρόπολης περί τις 2 μ.μ. συνοδευόμενος από την υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, και παρά το γεγονός ότι ήταν «πιεσμένος από τον χρόνο» όπως ο ίδιος εξήγησε, παρέμεινε μια ώρα, κάνοντας σχεδόν τον γύρο του Μουσείου.

Τηλεοπτικές κάμερες, φωτογραφικά φλας και δημοσιογράφοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στον πεζόδρομο του Μουσείου, περιμένοντας τον ηθοποιό. Για «έναν γοητευτικό και πολύ γλυκό άνθρωπο» έκανε λόγο η αρχαιολόγος του Μουσείου Ιρις Πλαϊτάκη που ξενάγησε τον ηθοποιό και τόνισε: «Εχει ωραίο χαμόγελο, αλλά το πιο ελκυστικό σ΄αυτόν είναι ότι είναι ένας εξαιρετικά φιλικός και απλός άνθρωπος».

Ο Λιούις εδειξε πολύ ενδιαφέρον για τον ελληνικό πολιτισμό και στάθηκε με πολύ ενδιαφέρον στην περίφημη αίθουσα των Αρχαϊκών, στις Καρυάτιδες, καθώς και στην αίθουσα των Παρθενώνειων Γλυπτών, στο ανώτερο επίπεδο του Μουσείου.

Ο ίδιος ο Λιούις δήλωσε: «Καιρός να ξανανέβω στην Ακρόπολη, γιατί πέρασαν πολλά χρόνια από την τελευταία φορά».

Συνοδευόταν από μέλη της οικογένειάς του και συνεργάτες. Σύμφωνα με την αρχαιολόγο, δεν αναφέρθηκε «στη σύγχρονη Ελλάδα» .

Μετά την ξενάγηση αναχώρησε για γνωστό εστιατόριο της περιοχής, όπου γευμάτισε

Δεν υπάρχουν σχόλια: