25.1.13

Η ΕΡΤ εξαιρείται διότι έχει "δικά μας παιδιά"...



...και κάνει προσλήψεις με μέσο μισθό 3.500 ευρώ... 
"Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις", δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και αποφασίσει πολιτική επιστράτευση. Το νέο μισθολόγιο πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς καμία εξαίρεση επαναλαμβάνει, ο... καθηγητής υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Τα ίδια αναμεταδίδουν τα media ασκώντας σκληρή κριτική στους συνδικαλιστές μιλώντας για τις αποδοχές τους. Ως εδώ καλά.

Αλλά για να δούμε, ισχύουν τα όσα λέει η κυβέρνηση κάνοντας παράλληλα, επίδειξη δύναμης με τα ΜΑΤ.
Υπάρχει η περίπτωση της ΕΡΤ. Ο δημοσιογράφος και μέλος του ΔΣ της εταιρείας, προταθείς από τη ΔΗΜΑΡ, Τελης Σαμαντάς μετά τις τελευταίες αλλαγές διευθυντών στην ΕΡΤ, δηλώνει : “Δεν ήρθαμε εδώ για να απαξιώσουμε έμπειρα στελέχη , ούτε για να μοιράζουμε πόστα, ούτε για να διανέμουμε, χωρίς λόγο, διευθυντικά επιδόματα”. Αυτή είναι η πρώτη εξαίρεση στην ΕΡΤ.


Η κρατική ραδιοτηλεόραση παραμένει, ως ΔΕΚΟ, στον έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών , άρα υπό την άμεση εποπτεία της Τρόικα, κάνει διαρκώς προσλήψεις και εκτός ενιαίου μισθολογίου είτε με το καθεστώς ΠΕΘ είτε με μικτές τηλεοπτικές παραγωγές.

Πολλοί από τους δημοσιογράφους που είναι σήμερα στην ΕΡΤ, και ανέβηκαν στο Ραδιομέγαρο, μετά τις εκλογές λαμβάνουν 4.000 ευρώ μικτά και εγκαλούν τους συνδικαλιστές για τις αποδοχές τους. Η σχετική λίστα δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο (www.edromos.gr )και έκτοτε διευρύνεται . Οι αμοιβές μάλιστα ορισμένων εξ αυτών προσπερνούν και εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας και έγιναν τώρα. Ακόμη και σήμερα στην ΕΡΤ δημοσιεύονται στη Διαύγεια τα ονόματα αναπληρωτών διευθυντών και λοιπών συγγενών δίπλα στους πολιτικούς φίλους και αποτυχημένους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στελέχη της ΔΗΜΑΡ.

Όμως ο Γιάννης Στουρνάρας που μιλάει για την αξιοκρατία είναι πειστικός. Αλλά μάλλον δεν κοιτάζει τα βιογραφικά των συμβούλων και στελεχών της ΕΡΤ, την οποία εποπτεύει. Όταν προσλαμβάνονται άνθρωποι με ειδικότητα στη γραφομηχανή και λαμβάνουν 3.000 ευρώ μικτά και με κριτήριο το νομό Εύβοιας, είναι δυνατόν να θέλει κάποιος με 40 χρόνια δουλειά να φτάσει τα 2.400 ευρώ μικτά;


Η ΕΡΤ λοιπόν είναι η πρώτη μεγάλη εξαίρεση στις “εξαιρέσεις που δεν δέχεται ο πρωθυπουργός. Εάν οι δημοσιογράφοι είναι στοιχειωδώς σοβαροί θα πρέπει να αναζητήσουν όχι μόνο τα στοιχεία που διοχετεύουν οι κυβερνητικές πήγες, αλλά αυτό που πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία.

media-industry.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: