13.1.13

Φθηνό ριμέικ...


Ο «μετεμφυλιακός» σπαραγμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στρώνει τον δρόμο για μια μετριοπαθή παράταξη...

Αρκετοί είναι εκείνοι οι πολίτες που έχουν κουραστεί να λαμβάνουν μέρος σε μια συζήτηση με αυτονόητες θεματικές όπως η...

καταδίκη της βίας και η αποδοχή της διαφορετικής άποψης. Αναρωτιέμαι πόσοι έχουν ακόμα το κουράγιο να παρακολουθούν τη Νέα Δημοκρατία να παρουσιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως μιας νέας μορφής «κομμουνιστικό κίνδυνο» κι αντίστοιχα τον ΣΥΡΙΖΑ να διαφωνεί με τα πάντα και κυρίως με την ίδια την πραγματικότητα.

Η Παραπολιτική έχει επιλέξει συνειδητά να μην προσφέρει δημοσιότητα κι αξία σε όλες αυτές τις ατέρμονες συζητήσεις. Ας τσακώνονται όλη μέρα ο Σίμος Κεδίκογλου με τον Πάνο Σκουρλέτη κι ας ζητάει κάθε μέρα ο Βενιζέλος από τον ΣΥΡΙΖΑ να του ζητήσει συγγνώμη.

Το φθηνό ριμέικ του Εμφυλίου στο οποίο πρωταγωνιστούν τον τελευταίο καιρό Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο ενοχικού κομπάρσου, υπενθυμίζει την ανάγκη ύπαρξης και δράσης μιας μετριοπαθούς πολιτικής παράταξης.

Η σαφής πολιτική βούληση των εταίρων μας να διατηρήσουν την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ δεν θα πρέπει να μας ξεγελά, μετατρέποντας του μέτριους πολιτικάντηδες σε «εθνοσωτήρες» και τους αριστερούς τυχοδιώκτες σε «μέλλον».

Διάφορα δημοσιεύματα του Τύπου περιγράφουν μια σειρά διεργασιών για την επίτευξη συνοχής του ευρύτερου χώρου που κείται πολιτικά άστεγος αριστερά του Κέντρου. Προσωπικά, ελπίζω κι εύχομαι οι δύσκολες κι αναγκαία εκτενείς διεργασίες σε διάρκεια -λόγω μακράς χρονικής απόστασης από τις κάλπες- να οδηγήσουν σε κάτι κάλο, λυτρώνοντας πλήθος Ελλήνων από την ψήφο «με βαριά καρδιά».



parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: