25.1.13

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις αγροτικές κινητοποίησεις...


Μήνυμα στήριξης και συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ στις αγροτικές κινητοποιήσεις έστειλαν οι βουλευτές του κόμματος Βαγγέλης Αποστόλου, Λίτσα Αμμανατίδου και Δέσποινα Χαραλαμπίδου από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Εξάλλου, το...
κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τη ΜΕΒΓΑΛ και την ΑΓΝΟ και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και με τις διοικήσεις των εταιριών.

Όπως τόνισαν στόχος είναι «να μην κλείσουν» παραγωγικές πρώην συνεταιριστικές μονάδες, όπως αυτές και η προσφάτως ιδιωτικοποιημένη ΔΩΔΩΝΗ, αλλά να λειτουργήσουν προς όφελος της κοινωνίας και να προστατευτούν οι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι έως και τρεις μήνες και οι παραγωγοί, ενώ κατήγγειλαν τα «καρτέλ» και τους «μεγάλους μεσάζοντες» στην αγορά των τροφίμων.

Σημείωσαν ότι θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επαναφορά της «Αγροτικής Τράπεζας» υπό «ουσιαστικό δημόσιο έλεγχο», ενώ το κόμμα έχει ήδη προτείνει τη δημιουργία ενός χρηματοδοτικού ταμείου για τους παραγωγούς με «κάρτα αγρότη» και με αντίκρισμα την καταπατημένη γη του δημοσίου, αντί αυτή να περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Σε περιπτώσεις «πολυνομίας» και «γραφειοκρατίας» που εμποδίζουν τους κτηνοτρόφους να πάρουν άδειες για τα μαντριά τους «με κίνδυνο το 2014 να απειλούνται με διακοπή των ενισχύσεων» αναφέρθηκε, το στέλεχος του κόμματος στη Θεσσαλονίκης, Χρήστος Ρώσσιος, επιρρίπτοντας ευθύνες στο αρμόδιο υπουργείο...
trelokouneli.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: