18.1.13

Στις αρχές Μαρτίου το Μνημόνιο της Κύπρου; ...


Η ενδεχόμενη δανειακή σύμβαση των διεθνών πιστωτών με την Κύπρο φαίνεται πιθανό να ολοκληρωθεί μόλις κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, έπειτα από...

τις κυπριακές εκλογές το Φεβρουάριο, πάντως η Κύπρος δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας ως τότε, είπε στο πρακτορείο Reuters ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα.

«Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η τελική απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί υπό την παρούσα κυβέρνηση, αλλά θα είναι ένα από τα πρώτα καθήκοντα που θα κληθεί να εκπληρώσει η επόμενη κυβέρνηση, μετά τις εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου», είπε ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος συμμετέχει στις συνομιλίες σχετικά με το μνημόνιο δανεισμού της Κύπρου.

«Το δεύτερο μισό του Μαρτίου θα υπάρχει μια πιθανότητα να καταλήξουμε σε μια συμφωνία για ένα πρόγραμμα», πρόσθεσε ο αξιωματούχος αυτός, προσθέτοντας πως η κυπριακή κυβέρνηση διαθέτει επαρκείς κεφαλαιακούς πόρους ως τότε.

Αξιωματούχοι έχουν εκτιμήσει πως η Κύπρος ενδέχεται να χρειαστεί περίπου 17 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια, εκ των οποίων κάπου 10 δισεκατομμύρια θα κατευθυνθούν στην ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών, οι οποίες είχαν τρωθεί από την απομείωση της ονομαστικής αξίας του κρατικού χρέους της Ελλάδας, του οποίου διακρατούσαν σημαντικό μέρος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: