24.1.13

Βενιζέλος: Αλλος ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό άλλος αυτός που «γλείφει» στα σκαλοπάτια του Σόιμπλε...


Νέα σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του στην Κεντρική οργανωτική Επιτροπή για το Συνέδριο του κόμματος κάνοντας λόγο για προκλητική διγλωσσία από την ηγεσία του κόμματος, αλλά και...
«υστερική πολιτική σκευωρία» αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι τη στιγμή που τροφοδοτείται η ένταση και η μετωπική ρήξη στο εσωτερικό, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται σε μια «δημοσιοσχεσίτικη, παλαιού τύπου προσπάθεια εξωραϊσμού της εικόνας τους, επίδοση διαπιστευτηρίων μέσα από την παραδοχή σε όλες τις επαφές τους, ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν υπάρχει άλλη γραμμή και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία διάθεση διαφοροποίησης από τη γραμμή που έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός και ακολουθεί η κυβέρνηση».

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι δεν μπορεί να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ δύο διαφορετικές συμπεριφορές, από τη μία να επενδύει στο αδιέξοδο εσωτερικά και να επιδίδεται σε μια διεθνή προσπάθεια εξωραϊσμού και «γλειψίματος» στα σκαλοπάτια του γερμανικού υπουργείο Οικονομικών.

Κατηγόρησε εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια αναβίωση των πιο απλοϊκών ιστοριών και θεωριών συνωμοσίας για το πως η χώρα οδηγήθηκε στην κρίση, ενώ, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, υπογράμμισε ότι η «επίμονη, σχεδόν υστερική πολιτική σκευωρία, υπό την πολιτική καθοδήγηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατεδαφίστηκε πριν φτάσει στη Βουλή και μέσα στη Βουλή, γιατί η δυναμική των γεγονότων, η αλήθεια είναι αυτή που αντέκρουσε όλο αυτό που είχε στηθεί εναντίον του ΠΑΣΟΚ».

Ανέφερε, επίσης, ότι «η χώρα θα κάνει τη στροφή σε πείσμα των ετερόκλητων δυνάμεων του αδιεξόδου και της καταστροφής» καθώς «ξέρουν όλοι αυτοί που έχουν επενδύσει στην καταστροφή και το θάνατο της χώρας, ότι τώρα πια είναι το οριστικό τέλος της στρατηγικής τους».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ακόμη πάμπολλες δυσκολίες και το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα κριθούν τα πάντα αλλά σημείωσε πως «δεν υπάρχει δόμος προς τα πίσω. Μόνη λύση είναι η ολοκλήρωση της προσπάθειας.

Υποστήριξε, πάντως, ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις για την αλλαγή του κλίματος, όπως η επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες, η αναβάθμιση της πιστοληπτικής δυνατότητας της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης, οι ελληνικές τράπεζες επέστρεψαν στην τακτική χρηματοδότησή τους από τους μηχανισμούς της ΕΚΤ και το ΔΝΤ ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα....
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: