9.1.13

Βίλλα Αμαλίας: Οργανωμένο σχέδιο καταστολής και αποπροσανατολισμού! ...


"Ανακαλύπτει" καταλήψεις ετών για να συγκαλύψει τη σημερινή βάρβαρη μνημονιακή πολιτική της!

"Καθ' υπόδειξη" της Χρυσής Αυγής αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και στην κατάληψη "Σκαραμαγκά" ...

iskra.gr

Η κυβέρνηση με στόχο να καλύψει την κυβερνητική τρομοκρατία των απολύσεων, της φτωχοποίησης και του ξεπουλήματος της χώρας,προσπαθεί μετ'επιτάσεως να αλλάξει την επικοινωνιακή ατζέντα! Στην...

πρσπάθειά της αυτή χρησιμοποεί από την μία πλευρά ανοιχτή καταστολή (π.χ. βίαιες εξώσεις από κατειλημμένα κτίρια) και από την άλλη συγκεκαλυμμένη καταστολή με την κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τη χειραγώγηση, μέσω κυρίως των αστικών ΜΜΕ.

Εν μέσω της πολύκροτης υπόθεσης της λίστας Lagarde κι ενώ στη Βουλή συζητείται ήδη και πάει προς ψήφιση τις επόμενες μέρες το φορολογικό νομοσχέδιο – λαιμητόμος της τρικομματικής συγκυβέρνησης, τα κόμματα που τη συναπαρτίζουν με μπροστάρη τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια, «ανακαλύπτουν» παλιές καταλήψεις κτιρίων για να συγκαλύψουν τις σημερινές αλλά και διαχρονικές ευθύνες του για τη ζοφερή πραγματικότητα που διαμορφώνουν για τον ελληνικό λαό και τα λαϊκά στρώματα.

Σε μία ακόμα επίδειξη αστυνομικής βαρβαρότητας, αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και στην επονομαζόμενη κατάληψη Σκαραμαγκά (επί της οδού Πατησίων), κατ’ εντολή του Ν. Δένδια και καθ’ υπόδειξη της Χρυσής Αυγής που νωρίτερα με ανακοίνωση της έδινε τη «γραμμή».

Η αγαστή συνεργασία των τριών κυβερνητικών συνεταίρων τόσο με τη φασιστική Χρυσή Αυγή όσο και με τα συστημικά ΜΜΕ, τα οποία σπεύδουν να αναδιαμορφώσουν την ατζέντα τους, δεν είναι παρά η σύμπραξη όλου του συστήματος και η εφαρμογή ενός ενορχηστρωμένου σχεδίου με άμεσο στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, ο οποίος συνοδεύεται με μία ακραία προσπάθεια κατασυκοφάντησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επίθεσης στο ΣΥΡΙΖΑ.

Με τρόπο που θα ζήλευε ακόμα και ο Γκέμπελς, το εγχώριο κατεστημένο επιχειρεί να συσκοτίσει τα φλέγοντα ζητήματα που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, όπως το όργιο φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής που αναδύεται από την υπόθεση της λίστας Lagarde και το πολιτικό πλαίσιο που τα θρέφει, τη νέα φοροεπιδρομή που επιχειρείται μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται τις επόμενες μέρες στη Βουλή κ.α.

Με τη βοήθεια των συστημικών ΜΜΕ αποσιωπούν τις απολύσεις, τα λουκέτα, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που γεννά η μνημονιακή πολιτική, τα οποία είτε δεν προβάλλονται είτε υποβαθμίζονται και αντ’ αυτών επιχειρείται δια της υπερπροβολής η δημιουργία μιας εικονικής πολιτικής πραγματικότητας, βολικής για την κυβέρνηση.

Η ανάδειξη αυτού του σχεδίου και η επιστροφή της συζήτησης και της δράσης στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα λαϊκά στρώματα είναι μία προσπάθεια την οποία οι αριστερές δυνάμεις θα κάνουν συμπαραταγμένες, στο βαθμό που μία δυναμική απάντηση στην κυοφορούμενη απόπειρα ανασύνταξης του αστικού μπλοκ είναι προαπαιτούμενο τόσο για να σταματήσει ο κατήφορος της χώρας και η εξαθλίωση του ελληνικού λαού όσο και για να υπάρξει οποιαδήποτε θετική προοπτική.

ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΒΙΛΛΑΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΑΙΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (9/1) δεκάδες άτομα προχώρησαν στην ανακατάληψη της Βίλλας Αμαλίας, στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Χέυδεν. Αμέσως τον χώρο περικύκλωσαν δυνάμεις των ΜΑΤ και προέβησαν σε εκτεταμένη ρίψη χημικών προς και μέσα στο κατειλημμένο κτήριο. Ταυτόχρονα, στον χώρο έφτασαν δυνάμεις των ΕΚΑΜ όπου και πραγματοποιήθηκε εισβολή στον χώρο, σύλληψη όσον ήταν μέσα και εκκένωση του.

101 ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ! - ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της επιχείρησης από το σημείο απομακρύνθηκαν με βίαιο τρόπο τόσο οι πολίτες όσο και οι δημοσιογράφοι. Στην περιοχή συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι για να στηρίξουν την πρωτοβουλία ενώ αρκετοί κατευθύνθηκαν προς την ΓΑΔΑ όπου μεταφέρθηκαν οι 101 συλληφθέντες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι 101 συλληφθέντες, οι οποίοι ακόμα κρατούνται στη ΓΑΔΑ, κατηγορούνται για τα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της αντίστασης και εξύβρισης κατά της αρχής και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ

Tο πρωί της Τετάρτης (9/1/13) συμβολική κατάληψη πραγματοποιήθηκε και στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, από ομάδα ατόμων που έχει αναρτήσει πανό με σύνθημα υπέρ της κατάληψης της βίλας Αμαλίας. Με 40 προσαγωγές έληξε η συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ. Οι προσαχθέντες, μετά τη μεταφορά τους στη ΓΑΔΑ, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Εν τω μεταξύ, με τίτλο Villa Amalias τα άτομα που προέβησαν στην κατάληψη έστησαν Blog και εξηγούν τους λόγους της ανακατάληψης της Βίλας Αμαλία ενώ καλούν σε κοινωνικούς αγώνες και πορεία το Σάββατο(12/1/13).

Σύμφωνα με πληροφορίες,απαγορεύεται με σκαιότατο τρόπο η επικοινωνία των δικηγόρων με τους προσαχθέντες-συλληφθέντες από την κατάληψη της Villa Amalia και των γραφείων της ΔΗΜΑΡ.

Η ανακοίνωση των ατόμων που προέβησαν στην κατάληψη της Villa Amalias έχει ως εξής:

«Κειμενο μεσα απο την ανακατειλημμενη Villa Amalias

"Σήμερα 9/1/2013 ανακαταλάβαμε τη Villa Amalias δίνοντας τέλος στο καθεστώς ανομίας στο οποίο βρισκόταν από τις 20/12/2012.

Η Villa Amalias βρίσκεται και πάλι στα χέρια του κόσμου της αντίστασης. Δίπλα στους εργάτες, τους ανέργους, τους αστέγους, ντόπιους και μετανάστες, τους αγωνιστές.

Σταθερό ανάχωμα απέναντι σε ένα καθεστώς μόνιμης έκτακτης ανάγκης που στόχο του έχει να επιβάλλει το σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Στον καιρό του μνημονιακού κανιβαλισμού με συνέπεια-συνέχεια και πείσμα παίρνουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

Αλληλεγγύη στον 98FM, στο Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ και σε όλες τις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους

ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/1/2013, 12:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

VILLA AMALIAS"

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ "ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ" "ΚΑΘ'ΥΠΟΔΕΙΞΗ" ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

Η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωση-υπόδειξή της προς την κυβέρνηση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: " Υπάρχουν άλλες 10 παράνομες καταλήψεις ιστορικών και δημοσιών κτιρίων στην Αθήνα, άντρα αριστερών τρομοκρατών, που δεν τολμά να αγγίξει η κυβέρνηση. Ας επιβάλουν επιτέλους το νόμο και ας συλλάβουν τους ταραξίες, χωρίς τυμπανοκρουσίες και τηλεοπτικές κάμερες."

Μετά την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής ακολούθησε επέμβαση της αστυνομίας στην κατάληψη "Σκαραμαγκά" στην οδό Πατησίων. Η αστυνομία εισέβαλε στο κτήριο της κατάληψης ενώ γύρω από το κτίριο υπάρχουν 4 διμοιρίες των ΜΑΤ και της αστυνομίας, ένα πυροσβεστικό όχημα και άνδρες της κρατικής ασφάλειας. Πριν λίγη ώρα αλληλέγγυοι που πήγαν να προσεγγίσουν την είσοδο της Σκαραμαγκά απωθήθηκαν με ξύλο από τις διμοιρίες. Επίσης αλληλέγγυος που ήταν παρών στην έρευνα της αστυνομίας έχει προσαχθεί και μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας. Συνολικά, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 8 ατόμων.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΒΙΛΛΑΣ ΑΜΑΛΙΑ

"Η προσπάθεια ανακατάληψης της Βίλλας Αμαλία από ομάδα αντιεξουσιαστών αξιοποιείται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας επιχείρησης αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το κορυφαίο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ αλλά και της σκληρής εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής.

Πρόκειται για μια στρατηγική έντασης, καταστολής και αντιπερισπασμού που όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα αλλά δημιουργεί νέα και την οποία η κυβέρνηση θα ακολουθήσει μόνη της. Δεν θα αναδείξουμε σε μείζονα, ζητήματα ελάσσονος σημασίας τη στιγμή που η πλειοψηφία των νοικοκυριών κυριολεκτικά παγώνει επειδή δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα ή να αγοράσει πετρέλαιο, ή την ώρα που κλείνουν δεκάδες επιχειρήσεις και ενώ εκατομμύρια άνεργοι συνθλίβονται στο περιθώριο της κοινωνίας. Η βίλλα Αμαλία, που επί είκοσι δύο χρόνια δεν ενοχλούσε, τώρα αναδεικνύεται στο υπ' αριθμό ένα ζήτημα, γελοία πράγματα.

Θέλουμε ταυτόχρονα να καταδικάσουμε κατηγορηματικά την συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ.

Για μας ο δρόμος της υπεράσπισης της δημοκρατίας και των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας είναι ο δρόμος των ειρηνικών ενωτικών μαζικών αγώνων που βαδίζουμε με την πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας."

Δεν υπάρχουν σχόλια: