5.1.13

«Ήμασταν χτυπημένοι και οι περαστικοί μας αγνοούσαν»...

Αδιαφορία στην αστυνομία αλλά και στον κόσμο προσάπτει ο φίλος της 23χρονης Ινδής που έχασε τη ζωή της μετά το βάναυσο βιασμό και την κακοποίηση της σε λεωφορείο.

Μιλώντας στο ... δίκτυο Zee News ο νεαρός άνδρας διηγήθηκε πως οι δυο τους κείτονταν ημίγυμνοι στον δρόμο, όπου τους πέταξαν μετά τη βάναυση κακοποίησή τους μέσα στο λεωφορείο τη νύκτα της 16ης Δεκεμβρίου. Όπως αναφέρει, όμως, οι περαστικοί απλώς τους κοίταζαν με περιέργεια και έσπευδαν να απομακρυνθούν χωρίς ούτε ένας να τους βοηθήσει.

Ο ίδιος υποστήριξε πως πέρασαν δύο ώρες έως ότου μεταφερθούν εν τέλει στο νοσοκομείο.

«Η φίλη μου κείτονταν σοβαρά τραυματισμένη και αιμορραγούσε ακατάσχετα. Αυτοκίνητα και ποδήλατα επιβράδυναν, οι οδηγοί έριχναν μια ματιά και κατόπιν ξαναεπιτάχυναν. Κουνούσα διαρκώς τα χέρια μου για βοήθεια. Οι λιγοστοί που κοντοστέκονταν μας κοιτούσαν και αναρωτιώντουσαν αναμεταξύ τους τι μπορεί να συνέβη, αλλά κανείς δεν έκανε το παραμικρό», διηγήθηκε ο ίδιος νεαρός, του οποίου η ταυτότητα κρατείται μυστική για λόγους ασφαλείας.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η απάθεια που κυριαρχούσε δεν άλλαξε ούτε όταν έφθασε στο σημείο η αστυνομία.

«Οι αστυνομικοί έφθασαν με τρία φορτηγάκια, αλλά αντί να μας βοηθήσουν άρχισαν να καυγαδίζουν για τίνος ήταν η δικαιοδοσία. Συνεχίσαμε να εκλιπαρούμε για ένα ασθενοφόρο και για ρούχα. Ένας από αυτούς έσκισε ένα σεντόνι και μου το πρόσφερε για να καλύψω τη φίλη μου. Χρειάσθηκε να την σηκώσω εγώ στα χέρια για να τη βάλω μόνος μου στο φορτηγάκι», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο νεαρός μάλιστα αποκαλύπτει πως αντί να τους μεταφέρουν σε μια κοντινή κλινική, οι αστυνομικοί τους πήγαν σε δημόσιο νοσοκομείο πολύ πιο μακριά από το σημείο της επίθεσης.

Η νεαρή Ινδή ξεψύχησε στις 29 Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, όπου είχε μεταφερθεί για να υποβληθεί σε μια σειρά δύσκολων επεμβάσεων, μια εκ των οποίων συνίστατο στην αφαίρεση ενός τμήματος του εντέρου.

Το ανατριχιαστικό εγκληματικό περιστατικό πυροδότησε την αγανάκτηση της κοινής γνώμης, που με ογκώδεις διαδηλώσεις αξίωσε τη λήψη μέτρων για την προστασία της ασφάλειας των γυναικών και αυστηρότερες ποινές για τους δράστες τέτοιων εγκληματικών ενεργειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: