17.1.13

Μια κυβέρνηση που γκρεμίζει ό,τι καλό κτίζει...

Τελικά αυτή η κυβέρνηση έχει ένα πρόβλημα με τα… γάλατα. Δε μπορεί να τα «σφίξει» και κάθε φορά ρίχνει μια κι αδειάζει την καρδάρα.
Εκεί που λέμε “Δόξα τω Θεώ”, την επομένη άντε πάλι ...
“βόηθα Παναγιά”, κι εκεί που αρχίζαμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει μια καλύτερη εικόνα για τη χώρα, επιστρέφει η κατήφεια, ο προβληματισμός, η ανησυχία.

Για παράδειγμα, πρόκειται για κολοσσιαία ουσιαστική αλλά και επικοινωνιακή γκάφα αυτό που έγινε με τη ΔΕΗ και όλος ο κόσμος συζητά τι θα πληρώνει κάθε μήνα. Στην αρχή άφησαν τη ΔΕΗ να μιλά για αυξήσεις έως 49%, μετά το ποσοστό έπεσε στο 25%-30% για να έρθει το «καλό» υπουργείο και να μιλήσει για μονοψήφια αύξηση. Είπαμε κι εμείς, εντάξει ας είναι 8%-9%, αλλά μαθαίνουμε ότι με διάφορους τρόπους και κρυφά τεχνάσματα κάποιοι θα πληρώσουν ακόμη και πάνω από 20%. Η ΔΕΗ σιωπά και το υπουργείο κάνει πως δεν ξέρει ενώ λέγεται ότι αυτή είναι η πρώτη δόση της αύξησης, θα ακολουθήσουν κι άλλες. Από την πλευρά του ο κόσμος δε βρίζει τον… Αρθούρο της ΔΕΗ, το Σαμαρά και την κυβέρνηση βρίζει. Ωραία επικοινωνιακή διαχείριση.

Πάμε στα φορολογικά: Κάθε μέρα μαθαίνουμε ότι θα φάμε κι από ένα νέο φόρο, αλλά ενώ είχαν τόσο καιρό να μελετήσουν τις αλλαγές στο υπουργείο Οικονομικών, η μια γκάφα διαδέχεται την άλλη. Τα είπαμε με τους σκαφάτους, και αναγκάστηκαν να βγάλουν ανακοίνωση – απολογία.

Για να μη μιλήσουμε για το σύνολο του φορολογικού που είναι μνημείο λαθών και αδικιών και μια χαμένη ευκαιρία ώστε να δημιουργηθεί ένα σύστημα δικαιότερης κατανομής των βαρών, αναπτυξιακό και όχι εισπρακτικό από τους ίδιους και τους ίδιους βλάκες φορολογούμενους.

Το κλίμα βάρυνε ακόμη περισσότερο με την τρομοκρατική επίθεση. Κανείς δε μπορεί να προβλέψει τις ενέργειες αυτές, όμως, εκεί στην ΕΥΠ τι τους πληρώνουμε τόσα λεφτά και μάλιστα εξαιρέθηκαν και από το ενιαίο μισθολόγιο; Αν δε μπορούν να έχουν μια – δυο πληροφορίες για τις κινήσεις των αναρχικών ή των τρομοκρατών ας το κλείσουν το μαγαζί. Για τον Μαζιώτη δε έχουν κάνει τίποτε τόσους μήνες οι Έλληνες… Τζέιμς Μποντ;

Τι να πούμε επίσης για την ανάπτυξη που δεν έρχεται, τις τιμές στα ράφια που δεν μειώνονται, το ενδεχόμενο φιάσκο με το ΤΤ και άλλα πολλά. Ο συντονισμός πάει περίπατο, το ίδιο και η καλή εικόνα που πάει να φτιαχτεί στην οικονομία.

Ας πάψουν λοιπόν στην κυβέρνηση να χύνουν συνέχεια την καρδάρα με το γάλα, ας σκύψουν το κεφάλι κι ας δουλέψουν με σοβαρότητα.

Και όπως η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί, έτσι και ο συντονισμός της κυβέρνησης φαίνεται από το …Μαξίμου. Ο κ. Σαμαράς στην υψηλή πολιτική μπορεί και να πάρει άριστα. Στον συντονισμό όμως του κυβερνητικού έργου πρέπει να το ξανασκεφτεί. Αρχίζοντας από το προσωπικό του επιτελείο και από απλά πράγματα όπως να “κατεβάζουν” όλοι την ίδια γραμμή, να συνεννοούνται μεταξύ τους, να ξέρει το αριστερό χέρι τι κάνει το δεξιό κλπ, κλπ, μέχρι την παραγωγή πολιτικής και συνολικού “αφηγήματος”. Για να μην μιλήσουμε για “όραμα”και μας κλείσουν, κατά λάθος, στο Δαφνί να κοιτάζουμε έξω.

Και θα πω και κάτι ακόμα κι ας στενοχωρηθούν μερικοί. Η κυβέρνηση την βγάζει κουτσά – στραβά μέχρι τώρα επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μνημειώδη λάθη και γκάφες. Αργά ή γρήγορα όμως θα μάθει. Και τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ για την κυβέρνηση αν δεν αλλάξουν νοοτροπία.

Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον άλλο μεγάλο αντίπαλο της κυβέρνησης, και τον σοβαρότερο, την διαπλοκή. Η κυβέρνηση ακολουθεί μέχρι τώρα μια πολιτική ισορροπιών και αυταπατάται νομίζοντας ότι αν η πίτα μοιρασθεί “δικαίως” (χα χα χαααα) και υπάρξει και το σχετικό “διαίρει και βασίλευε” η ίδια θα μακροημερεύσει. “Φίδι κολοβό που τους έφαγε….” που λέει και ο λαός. Όταν θα τους βρουν όλους μαζί απέναντί τους (πράγμα που συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν και με ισχυρότερους πρωθυπουργούς) θα καταλάβουν το τεράστιο λάθος που διαπράττουν καθημερινά στο ζήτημα αυτό. Αλλά τότε θα έχουν χάσει και τους ελάχιστους συμμάχους που απέκτησαν στην πορεία...
http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: